Strácam nervy
ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej dcere. ma 8 mesiacov, skoro už 9. niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som si nasla po tolkych mesiacoch caj aj chvilu na seba, ked spi. tak som zacala cvicit. vzdy doma, 30 minut. ked to slo, tak som sa odvazila cvicit aj s trenerom. lenze akonahle som si s nim dohodla termin (samozrejme, ze vtedy, ked ma mala spat) tak bola neskutocne zla, revala, nechcela spat. bola schopna nespat aj 5 hodin a z toho 4 hodiny prerevat... vsetko som skusala, prebalit, dat najest, hrat, prejst sa, proste vsetko, pit....stale len rev a rev a nespat. samozrejme, trening som musela zrusit. co je ale horsie, ja taketo situacie neviem zvladat. normalne na nu nahucim, pretoze myslim, ze to robi naschval. ona vyciti, ze chccem robit nieco pre seba a nedovoli mi to, chce, aby som furt s nou drepela doma a čučala pri nej, ked aj spi. normalne mam pocit, ze to fakt robi naschval. neda sa s nou vydrzat, reve a reve a nic nie je dobre. ja to fakt nezvladam, bojim sa, ze jej vylepim alebo nieco. neviem si to predstavit, ale fakt sa sama seba bojim. trasem s kocikom nech uz len spi, lebo idem zosaliet z toho, ako stale len reve! ona je takto schopna bez dovodu revat fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt reve a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 uz davno napapana spi. samozrejme, dnes som si po xty krat dohodla trening, opat som ho musela zrusit!!!!!
@mala_claire 9 mesačné dieťa robí naschvál? Ona asi cíti z Teba tú nervozitu, s akou k nej pristupuješ. V prvom rade sa musíš upokojiť Ty. Ak už sama máš nervy z toho, čo bude dieťa robiť, ak zavoláš trénera, tak sa na to momentálne vykašli, pretože tú nervozitu malá cíti...asi ešte nie je na to čas, netlač zbytočne na pílu a nejaký čas s tým počkaj.
Malicka je nervozna z Teba. A kto by ju strazil, kym budes prec? Ten by ju mohol aj kocikovat a uspat, nie?
No ona cíti tu nervozitu z teba a preto reve. A teraz vážne, akože zabudni na tréningy a kadečo, cvič doma, buď v pohode, nič si neplanuj radšej, lebo však sama vidíš že načo. A hlavne, nech ťa ani nenapadne nedajbože biť svoje dieťa za takú somarinu, že ty chceš niekde ísť a ono plače, potom nemala si mať deti a mala si si užívať.
Citi tvoj nepokoj alebo nadsenie, skratka citi, ze sa niekam chystas a chce byt s tebou-nevie to povedat, tak to "riesi" takymto detskym a uplne normalnym sposobom. Cim viac ju budes odmietat, tym to bude horsie. Snaz sa na situaciu pozriet jej ocami, asi prave preziva separacnu uzkost, ty si jej cely svet.
Odporucam kazdopadne odist z miestnosti, ked na teba pridu tie strasne nervy a vyventilovat sa-buchnut do vankusa, kricat, dat von frustraciu. A cvicenie odloz o nejaky cas, cez mrtvoly to nejde, ked sa neda, tak sa neda. Alebo to skus inak-pride vecer muz domov, nechaj mu malu a chod si zabehnut. Na osobnych trenerov budes mat casu este habadej, o nic neprides.
ako popravde...ak si dieťa chcela, alebo sa podarilo..tak musela s tým rátať, veď dieťa nie je bábika, že kde ju položíš tam bude a nedá sa ani naprogramovať podľa tvojich predstáv...a čas na seba...??? tak mám dve deti a veru niekedy sa nestíham ani najesť, čo je pre život viac potrebné ako cvičenie s trénerom...z tvojho príspevku sa dá vyčítať, že na dieťa nie si vôbec pripravená a máš radšej seba ako vlastné dieťa, pretože milujúca obetavá matka sa takto nespráva ... a vylepiť 8 mesačnému dieťaťu ??? tak to už je podľa mňa minimálne na ambulantnú liečbu... skús sa zamyslieť, čo je pre teba prednejšie, či tvoje dieťa, alebo ty a tvoja super postava
ano. druhy problem je, ze nemam ju vecer komu dat...muz sa o nu jednoducho postarat nevie. nevie travit s nou cas., vie iba telefonovat. ked ho prosim, ze sa potrebujem umyt a dam mu ju na starosti (je to fakt len 10Min) tak ten cely cas pretelefonuje a ani nevie, co decko robi. to je druha kapitola...takze jediny cas, ktory mam, jeked dieta spi a teda ked nespi tak ma to o to viac sere
Precitaj si to po sebe prosim Ta este raz...mas neprimerane ocakavania od svojho babatka...8 mesacne to naozaj nerobi naschval!Chod si zabehat vecer alebo vtedy, ak ti ju niekto postrazi, alebo sa vyberte s kocikom na dlhu prechadzku- aj mala pospinka a aj ty budes v pohybe!Hlavne sa prosim ta ukludni, lebo naozaj zbytocne stresujes seba aj malinku!Kolke mamicky maju chore babatka, chodia po doktoroch, cviceniach, lieceniach...Vaz si co mas- zdravie svojho dietata a svoje!!!
@mala_claire nasla by som si niekoho kto ju postrazi aby si trening mohla zrušiť. Si nervozna lebo sa tesis na svoj program ktorý sa nekona.
Mas niekto kto ju postrazi? Co partner? Nechaj mu malu a chod na trening. Kazda matka potrebuje cas na seba lebo je z nej potom klbko nervov.
*nemohla trening zrušiť 😉
@zuzka38 praveze nemam...manzel je absolutne nepouzitelny
V prvom rade by si si mala uvedomiť, že je to bábätko a môžem ti povedať, že na 110% to nerobí naschvál. Ja si pamätám, že moja mama mi vravela, že zakaždým keď si oni chceli niekam s otcom výjsť tak som dostala horúčku. Jednoducho mi ráno nič nebolo, večer keď mali ísť som dostala horúčky a do rána mi zase nič nebolo. To nie je naschvál, ona len chce byť s tebou, chce ťa mať vo svojej blízkosti a nejako podvedome vycíti, že chceš niekam odísť bez nej. Skús poprosiť trénera aby prišiel k vám domov a daj si mužíka trochu do laty 🙂
@mala_claire muža neprosim ot to aby sa mi postaral o deti, buď mu oznamim alebo ho poziadam. Je otec. Ja matka. Neriesim ako s nimi travi cas. Zabuchnem dvere a idem na svoj program.
Vidím ze ti tu nalozili lebo mas vysoké ocakavania, ano opisaka si to do bodky, lebo nemas cas na seba. Ten si najdi a to este dnes. Mne pomaha prechádzka pred spanim napr.
@mala_claire nepoužiteľný? Treba ho zahrnúť do vychovy a starostlivosti a tie este dnes ak teda žijete spolu..
@mala_claire si veľmi, veľmi vystresovaná, dieťa to cíti a reaguje ako vie - plačom. Skús sa o tomto pobaviť aj s Tvojim manželom, aký máš problém, ale v kľude, nie aby to prešlo do kriku, kt. nič nevyrieši. Tiež on by si mal nájsť cestu k dcérke, mám dojem, že ešte na ňu nedozrel a neviem, či Ty....skús užívať Gynex, je to čisto bylinný preparát, možno máš rozhodené hormóny, dáva ich do rovnováhy.
@mala_claire možno je použiteľný, len si mu nedala žiadnu šancu a on sa tak začal aj cítiť a tak konať...
@mala_claire mozno manzel iba nevie co s nou ma robit, alebo ako sa snou zahrat. Skus mu to ukazat a aj vysvetlit, ze potrebujes cas aj pre seba.
A ked vies ze tam je, daj si poriadnu sprchu a nie ze 10 minut a ty trielis von. Rodicia ste obaja.
A ty sa skludni, neopovaz sa udriet svije dietA! Pripadne si najdi psychologa, nech ti poradi ako zachovat chladnu hlavu.
Co chces pocut? Daj ju rodicom na adopciu-ktorych vlastne dieta nebude okradat o ich predstavy a cas...
...alebo zabudni na katalogove deti...
Chlapovi naloz malu do kocika a von... hentakych telefonujucicj najdes hocikde...ze...otec...
A najma sa upokoj...tym-ze dieta natriasas...nezaspi. Zober ju so sebou do koca a na trening...ci?
Dieta nas uci trpezlivosti...a fakt si predstav najhorsi scenar-ze ju budes musiet dat prec...ako sa citis pri tej myslienke?
@mala_claire chápem ťa.....Je to hrozný pocit.....tiež som zažila, že som nemala čas ani sa večer umyť ...neustály kolotoč. Aj som plakávala z toho. Ale bude lepšie, uvidíš....Matka si proste musí občas oddýchnuť....
@mala_claire Nalož malú mužovi do kočíka a pošli ich na 2 hodiny von, tam hádam malá nereve, či? Ty si možeš zatiaľ pocvičiť, porelaxovať, ked sa o nu nevie postarať doma, tak tlačiť kočík hádam dokáže, nie? Alebo popros mamu, svokru, sestru, kamošku, niekto sa už len nájde, chápem ťa, potrebuješ si aj ty oddýchnuť občas. A muža postupne zapriahaj do činností okolo malej, je to aj jeho dieťa! Drž sa.
Verím ti,že máš toho plne zuby,pre mňa bol tiež najlepší čas,keď dieťa spalo a ja som mala cad pre seba,keď mi ju niekto zobudil,bola som zuriva🙂 vôbec tá neodsudzujem,si s nervami v koncoch,jednoznačne zapriahni manžela.
1. Myslela som, že ide o niečo vážne, ale tréning?!!!
2. V tomto veku to určite nerobí naschváľ, to proste nedokáže.
3. Ty si vyčerpaná, nečudujem sa ja som tiež bola a mám ich 3, ale svoju vyčerpanosť a neschopného manžela neventiluj na dcérke.
Rada: Manžel proste musí pomáhať. Zhodnotiť že to nevie a koniec je najjednoduchšie. A keby si to nevedela ty tak čo, to je také typicky chlapské, ja to neviem a hotovo, skôr nechce.
@mala_claire Ty by si nemala byt nazurena na dieta, to sa sprava normalne primerane veku. Bud takato nervna a zuriva na manzela, ked je neschopny sa postarat. Ten sa sprava nenormalne, nie tvoje dieta.
Mas moznosti: nauc muza, ze je tiez rodicom a dohaduj si trening tak, aby bol s dietatom. Zaplat si opatrovatelku, s ktorou tvoje dieta vydrzi a tak si dohodni treningy. Alebo tretia moznost: nebudes trenovat.
Akoze takto - kazda matka niekedy uz kricala na svoje dieta, ked nechcelo spat. Alebo teda skoro kazda. Ja nie som superclovek a ked po prerusovanom spanku a vybehanom dni po lekaroch, uradoch a obchodoch mladsia zacne vecer strajkovat a ja uz padam na hubu, tak veru nervozna som. Stane sa, ze kricim, obzvlast na tie starsie, ktore zas robia veci naschval, lebo ved testujeme, kam to az maminka zvladne 🙂
Ono ale si treba uvedomit, ze existuju aj vyrazne spolahlivejsie metody uspavania dietata, nez zurive trasenie kocikom alebo hulakanie. Skusila som si na vlastnych detoch, tak mozem povedat. 🙂
máš malé bábatko, ešte nevie povedať, že chce byť s tebou, ty si nervozna, tak je aj ona, tréning naozaj nie je životne dôležitý aby si sa kvôli nemu tak trápila. Muža pošli večer na hodinu kočíkovať, to zvládne aj s telefonom, je to aj jeho dieťa, bol pri jeho výrobe, tak bude aj pri starostlivosti. Ty si zatial oddýchni, cvič ak sa ti chce, alebo si len vylož nohy a pozeraj telku. Naberieš sily aby si vydržala další deň v pohode bez nervov. Tréning ti neutečie
tak sa Ti to nejak poplietlo... zbytočne útočíš na malú. tá za to nemôže, sprav si poriadok v manželstve, nie si s mužom spokojná, lebo Ti nepomáha a neberie na Teba ohľad, že aj Ty chceš mať čas pre seba... veď on má porelaxované.. pri telefóne... a nevybíjaj si zlosť na malej, porob s ním poriadky, nech sa stará aj on, dieťa nie je len Tvoje....
načo ti je tréner? nemôžeš si ísť večer zabehať keď dieťa spí? S tým vylepením si to poriadne prehnala....Daj sa liečiť kým niečo dieťaťu nespravíš....a na ďalšie bábo by si mala zabudnúť, kým si nedáš nervy do poriadku....
Si podobná ako môj exmm. Tiež keď syn plakal, tiež mal 8m. tak mi povedal : povedz tomu koko... nech nereve, lebo ho zarežem....😢
No ako to tu čítam pripada ni to tak, ze ty si to dieta nechcela a ze ti znicilo tvoju postavu a cely tvoj zivot. Ty nemas o nu zaujem a ani tvoj manzel.. co ste to za rodicov ??? Toto je na facku ..
Male babatko place preto lebo potrebuje maminku potrebuje pozornost .. citi z teba neskutocnu nervozitu, a to ze na nu este kricis tym jej teda ziadno nepomahas. Tym to este zhorsujes. Ved sa spamätaj zena.. je to este male babatko. A ak nemate ani jeden o nu zaujem tak si nemala mat deti alebo ju daj na adopciu tam si ju budu vazit viacery.
@mala_claire kazdy clovek obcas potrebuje vypnut, robit jednoducho nieco ine, mas pravo si ist zacvicit, robit i nieco pre seba, je jedno co. Malicka to este nechape, ona len pocituje nejaku zmenu. Treba do toho zapojit manzela a naucit ho to, dat mu priestor, aby si urobil s dcerou pekny vztah. Zacnite s malou prechadzkou ked pride vecer domov, vsetci traja, nechaj ho kocikovat, zavolaj ho, ked budes malu kupat... . A ked bude pripraveny, povedz mu, nech ide kocivat dnes sam, nech sa pokusi malu okupat sam... . Ono to takto pojde a nakoniec budes ziarlit na to, ze chce ist len s tatinom - pretoze muzi su taki spontajnejsi, nechaju deti vystrajat. Moje deti zasadne na kupalisko iba s tatinom 🙂
😲 si nervózna, lebo si musela opäť zrušiť tréning? haló, si na materskej dovolenka, na prvom mieste je starostlivosť o dieťa, chápem, že potrebuješ čas aj pre seba, ale toto ti za to stojí?si ako malé dieťa, ktorému niekto skazil program, ty si pre svoje dieťa boh, stredobod života a ona to cíti, deti dokážu podvedome vycítiť, že chceš odísť od nej, nemusíš nič urobiť, ale vedia to, ona za to nemôže, máte dieťa a musíte sa k tomu tak aj postaviť, žiaľ máš partnera k ničomu, tam smeruj svoju zlosť a nervozitu a keď už sa inak nedá a veľmi na tom bazíruješ tak si zožeň niekoho, kto bude pri malinkej, postupne ju na to nauč,a by si mohla aj ty si ukradnúť chvíľku pre seba, ale toto je život rodiča, nie vždy a všetko hneď ide, už nie sme len ja, ale už je tu aj niekto iný za koho nesieme zodpovednosť , skús sa zastaviť a premyslieť si ako ďalej a nájsť iné riešenie ako je hučať na malé 8 mesačné dieťa

@mala_claire chúďa tvoje dieťa... to ti stojí za tie nervy?!