icon

Strácam nervy

mala_claire
19. júl 2017

ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej dcere. ma 8 mesiacov, skoro už 9. niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som si nasla po tolkych mesiacoch caj aj chvilu na seba, ked spi. tak som zacala cvicit. vzdy doma, 30 minut. ked to slo, tak som sa odvazila cvicit aj s trenerom. lenze akonahle som si s nim dohodla termin (samozrejme, ze vtedy, ked ma mala spat) tak bola neskutocne zla, revala, nechcela spat. bola schopna nespat aj 5 hodin a z toho 4 hodiny prerevat... vsetko som skusala, prebalit, dat najest, hrat, prejst sa, proste vsetko, pit....stale len rev a rev a nespat. samozrejme, trening som musela zrusit. co je ale horsie, ja taketo situacie neviem zvladat. normalne na nu nahucim, pretoze myslim, ze to robi naschval. ona vyciti, ze chccem robit nieco pre seba a nedovoli mi to, chce, aby som furt s nou drepela doma a čučala pri nej, ked aj spi. normalne mam pocit, ze to fakt robi naschval. neda sa s nou vydrzat, reve a reve a nic nie je dobre. ja to fakt nezvladam, bojim sa, ze jej vylepim alebo nieco. neviem si to predstavit, ale fakt sa sama seba bojim. trasem s kocikom nech uz len spi, lebo idem zosaliet z toho, ako stale len reve! ona je takto schopna bez dovodu revat fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt reve a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 uz davno napapana spi. samozrejme, dnes som si po xty krat dohodla trening, opat som ho musela zrusit!!!!!

renata5
19. júl 2017

@yollanda uplne vazne

yollanda
19. júl 2017

@renata5 tesi ma! Tak sme dve

renata5
19. júl 2017

@yollanda 🙂))))aspon si priznas

mala_claire
autor
19. júl 2017

Človek sa tu niečo opýta a nervna matka zvrtne debatu niekde úplne inde.

yollanda
19. júl 2017

@mala_claire kazda je tu najmudrejsia, no keby mali take doma, pytali by sa aj ony

renata5
19. júl 2017

@yollanda ako som pisala aj moje deti plakavali a nikdy mi nikdo nepomohol

yollanda
19. júl 2017
renata5
19. júl 2017

@mala_claire aka nervna matka ty si napisala svoje pocity ja tiez a to iz aka budes na svoje dieta je uz tvoja vec a kazdeho svedomie

adsumus
19. júl 2017

@mala_claire zavolaj na sociálny úrad, lebo si rodič zrelý na odobratie dieťaťa. keď ti dieťatko vezmú budeš môcť cvičiť od rána do večera.

mala_claire
autor
19. júl 2017

Ďakujem za radu.

yollanda
19. júl 2017

Boze zeny!!!!! Majte pochopenie! Vy ste nikdy neboli na nervy z deti?

zuzulienka456
19. júl 2017

Myslim si, ze je velmi vhodne, aby v ramci moznosti mal s malou blizsi vztah aj jej otec, ste rodinkou a on tam stale telefonuje, kedy potom chce byt s malou? ?

Mozno by ste sa o tom mohli aspon porozpravat, poznam milujúcich otcov, co svoje male deti s radostou napriklad aj kupu a uz teraz maju velmi pekny vztah, drzim vam palce.

malasandrika
19. júl 2017

Stačila mi prvá strana komentárov.
Takže ja Ťa chápem, na začiatku som aj ja bola s nervami v koncoch, nemala som vôbec čas na seba, vyzerala som jak chudera, ale trvalo to mesiac a povedala som dosť. Moja malá má 7 mesiacov a za celý den spí jednu hodinu, takže som sa naučila, že všetko robím s ňou. Dostala som kreslo, tam si ju dám, a na chvíľu mám pokoj. Ale ver, že si ju v tom kresle beriem aj do kúpeľne. A odvtedy som nikdy nepila studenú kávu, doma máme tip top upratané, ja vyzerám ako človek. Denne cvičím pri malej, ona sa hrá, ja cvičím.

mala_claire
autor
19. júl 2017

@renata5 a ako si to zvládla, keď ti deti plakavali? Poraď mi, ako mám urobiť to, aby som nekričala a netriasli s kočíkom. Ako si sa zastavila?

zlaticko118
19. júl 2017

@mala_claire : určite ste to skúšali ale asi to treba manželovi často prízvukovat že aj on je rodič a má zodpovednosť za dieťa. Tam by som aspoň začala. A možno niesla cvičiť poobede lebo to je naozaj otázne či dieťa zaspí každý deň v rovnakom čase ( moja má 15mes a stále nespáva v rovnakom čase poobede) ale na večer keď je muž doma ( nakrmí, okupe a dá späť - u nás sme to tak robili ale je pravda že priateľ je dosť ochotný). Ďalšia možnosť nájsť opatrovateľku ktorej ju necháte či už bude spinkať alebo plakať a vy sa pôjdete zregenerovať (cvičiť).
Ja som malú vycapala po riti ako pár týždňové babo, stále plakala nechcela u mna zaspať (ale u priateľa nemala problém to má neskutočne zozieralo) samozrejme že som to hneď oľutovala veď za to nemohla ale ja som stratila nervy z toľkého plakania. Vaša malinká/malinky to tiež nerobí neschváliť možno mu idu zúbky a preto je taký/taká . To že to nezvládate tak v tom nie ste sama, keď už je toho priveľa preba dať malú do postieľky aj keď plače, zavrieť dvere a vy odísť na balkón alebo niekam na 10-15 minút na ukľudnenie. (Sama som to tak musela párkrát spraviť lebo by som ju asi dorazila) spomína sa to v nejednej knihe.
Držím palce

taami
19. júl 2017

@yollanda
Nie, oni sú super hyper extra dokonale matky s povahou Dalajlámu, pochopením pre všetky nálady a stavy svojich deti s absolútnym popretím svojej osoby a svojich potrieb, odhodlane padnúť za "vlasť"

yollanda
19. júl 2017

@taami a padnut za bio 😂

cichlida
19. júl 2017

@mala_claire ahoj, nic si z toho nerob, ja som mala prveho tak uplakaneho, ze uz som fakt nevedela co...ja som nervacka aj normalne, takze tie revy ma privadzali do zufalstva. Tiez som si myslela, ze so mnou kyve placom, horsie je to, ze uz ma 6 a furt pre nieco pisti 😀, uz som si celkom zvykla ho ignorovat, ale niekedy vyletim, aj ked na neho to nema ziaden efekt, akurat mne sa ulavi. Popripade sa vadia s mladsou a to pocuvat stereo je uplne blaho. A priznam sa ked mal 3 mesiace capla som ho po plienke, slabo, ale capla, hanbim sa, muz videl ze uz som v koncoch, vobec som nespavala, poslal ma na dve noci prec...spala sooom a vratila som sa uplne ina.pri mladsej som sa samozrejme tymto stavom snazila vyhybat, ona bola hlavne kludnejsia, ja uz vycepovana tak sme toto obdobie zvpadli pokojneisie. Mne pomahalo ratat do 10 ...nadychni sa a rataj...to robim doteraz 🙂

yanni
19. júl 2017

@mala_claire necitala som vsetko, len prvu stranu a teraz mi oko "vybil" jeden tvoj prispevok. A preco by si nemohla dieta zobrat do fitka a cvicit. Vies ake je to super. Mam to vyskusane takmer rok.
Vela fitiek ma ak opateru deti, tam sa s nou pohraju. Popripade, dieta ktore este nie ej aaaz tak mobilne aj v kociku obsedi (neskor je to uz probolem ale zase moze "nastupit do opatrovanie).
Mam s nasou copanou (teraz ma dva roky a dva dni) vyskusane vsetky fazy. Babo malinkate spalo vo fotku v kociku. Neskor v sportaku, ked pocasie dovolilo, behala som s kocikom, ked pocasie fuj, deculo so mnou do fitka. ked uz neobsedela, na hodinku do "opatery". Ked muz neprisiel vecer velmi neskoro z roboty, tak sa postaral on (ano chlap, je rodic tak isto ako matka, okrem kojenia vie aj chlap vsetko okolo dietata, len ho treba nechat a tomu tvoju dobre vycistit zaludok) a ja som isla konecne behat aj sama von. Vtedy som si dala "nacas" a ziadna rychla pol hodinka. Bola som aj dve hodiny.
Ono sa vsetko da, ked sa chce. Tiez nemame nijaku pomoc, an vsetko sme len a len my dvaja. A predstav si, pri tolkych detoch este aj muz stiha trenovat. Vzdy sa vystriedame, popripade ja pred vecerou a muz po veceri, alebo obden kazdy.

yanni
19. júl 2017

@cichlida haha, nas treti ma 7,5 a stale je upistany. Reve za kazdu hovadinu. Este stastie, ze najmladsia sa vyrevala v babätkovskych casoch a teraz ako dvojrocna je uplne super dievcatko. Zato, ked si traja starsi skocia do vlasov (co je takmer kazdy den), tak to si ani envies tie decibely predstavit.

6699333
19. júl 2017

@korpiklaanka ja si myslím že tie dobré dní sú vtedy keď mamička nemá dohodnutý tréning pretoze je kludna z toho že sa nemá a kde ponáhľať atie horšie sú práve vtedy keď na ten tréning má ísť pretože vtedy je nervózna z toho aby malú stihla uspať a vsetko okolo nej pokiaľ je tréning nezačne

mala_claire
autor
19. júl 2017

Áno môže to byt aj z toho.. dáva mi to logiku. Aˇtakue sa tvarom že nemám nič dohodnuté?

alexandraalexandrova
19. júl 2017

@mala_claire poradim ti dve veci:
1. vyhladaj psychologa. Potrebujes si niektore veci uvedomit aby sa zmenil tvoj postoj a tym padom upadli nervy.
2. za peniaze ktore by si zaplatila trenerovi si najdi opatrovatelku k dcerke. Aj ked dvakrat do tyzdna na dve hodinky, ale budes mat niekoho kto ta na chvilu odbremeni a ty si mozes zacvicit doma sama, alebo ist behat. Napriklad.
Ale musis si uvedomit ze 9 mesacne dieta sa nedokaze prisposobit tvojim potrebam, tak male dieta dokaze vnimat len svoje potreby, dokaze komunikovat len placom, nijako inak a vnima kazdy tvoj pocit, nervozitu, frustraciu z muza, zufalstvo zo situacie v ktorej sa nachadzas a prebera tieto pocity na seba, mrnci, reve, lebo citi ze mama je v nepohode, tak aj ona je v nepohode. Je to prirodzena reakcia. A takto tu bude este par rokov. Takze nutne bez za psychologom a pories si to tam, aj svoj vztah s muzom, aj tvoje potreby, ocakavania, pocity. Psychologa najdes v kazdom meste, su aj zadarmo...

6699333
19. júl 2017

@mala_claire napísala som to správne ? Vieš čo ani sa ti nečudujem aj ja som bola taka nervózna keď malý nechcel spávať mával kolíky ale prišla som na to že keď som ho hladkala a vravela pekne slovo tak bol kludnejsi tiež nechcel pri Nikom byt len mama stále ale teraz keď už bude mať 2 ročky vidím že má už tak nepotrebuje ako keď bol maličký zahrá za som nebojí sa nikoho užívaj si chvilky s dcérou pokiaľ ti nevyrastie bude ti to potom ľúto 😉

zitova
19. júl 2017

Urcite neplati to, ze ked je nervozna matka, dieta reve z jej nervozity. Moj syn 28mesacny bol a je narocny. Sedi na neho tvoj popis. Prvy rok s nim bol v urcitom zmysle utrpenie. Stale je uvrestany ale s vekom sa s tym da trochu pracovat. Teraz mam k nemu aj 2 mesacne dievcatko a to je hotovy anjel. Od narodenia plakala dokopy tak 15min a to neprehanam. Stale je vysmiata, spinka a je pokojna a spokojna. A starsi syn je stale tvrdohlavy a urevany. Je to to dieta co sa hadze o zem a ani za svet neposluchne, hryzie a bije nas, ked mu branime v lumparnach. Aby si tu niekto nemyslel, lubim ich oboch rovnako, ale kazde dieta je proste ine. A uplne chapem tvoju potrebu vypadnut z domu. Pri synovi som mala stavy, ze ide do jasli a ja do prace 🙂 neviem poradit inak, len to, ze si musis zariadit strazenie aspon 1x za tyzden. Velmi to pomoze. Zaplat si niekoho ak manzel nie je ochotny. A nepocuvaj pindy zien, ktore maju dobre deti, lebo kto nezazil, ten nepochopi. Vela sil, musis to vydrzat. Casom sa to zlepsi a nerozmyslaj nad tym, co robis ty zle, ze stale reve. No reve preto, ze je to narocne urevane dieta.

6699333
19. júl 2017

@mala_claire Keď máš tréning funguje normálne ako keď ho nemáš pomôže to nielen tebe ale aj dcérke a uvidíš obe budete spokojné a kľudne

deti95060810
19. júl 2017

@missguerlain moja, no asi načo jej bude tréner keď nato nestíha časovo? však chudnúť sa dá aj bez trénera, stačí iba chcieť....a len tak napísala som svoj názor, takže teba je po tom tak akurát prd - prepáč, ale aký požičaj taký vráť....tvoje komentáre nečítam čo si k danej téme napísala, nezaujímam sa o tvoj názor....Kto by v diskusiách vyčítaval všetky strany čo tam ženy popíšu...

mariamaria88
19. júl 2017

@mala_claire uplne viem o com.tie super milujuce matere ,,moje vsetko moj zivot moj zmysel,, si nevsimaj..na to aby si prezila potrebujes sebarealizaciu a byt medzi ludmi.fitko je super napad. vymakas sa, odfiltrujes a budes mat dobry pocit ze nieco robis IBA pre seba.urcite malu milujes nadovsetko ale proste to je sebazachova byt aj sama trochu.malinka je este dost ,,variabilna,, fakt ju zober so sebou ak sa neda inak.bude s tebou a ty budes aspon medzi ludmi.aspon nieco...je to len obdobie a bude lepsie.si pre svoju malu ta naj mamina

natalka13
19. júl 2017

@mariamaria88 ved ona ju tama taha so sebou, aky oddych odreagovanie? Chce aby tam mala spala, to ej asi ako ked dieta spi doma a dam si kafco a vylozim nohy.

natalia_2
19. júl 2017

@mala_claire ahoj,mne odkedy sa narodil syn,teraz ma uz vsak 4roky nikde som nebola okrem rodinnej dovolenky,nesexujem,nespim riadne hlavne prve dva roky,nemam čas pre seba,nemam čas si partnera hladat,ani chudnut je to naročne....ale uvedomila som si že moje dieta ma prednost pred vsetkym..a nakolko podnikam v obchodnej sfere tak ani nežijem 🙂) nie si jednoducho sama,ale určite tvoja nervozita malemu dietatu neprospeje..a manželovi zlikvuduj mobil aby nemal cas telefonovat ale aby sa venoval babu.