Strácam nervy
ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej dcere. ma 8 mesiacov, skoro už 9. niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som si nasla po tolkych mesiacoch caj aj chvilu na seba, ked spi. tak som zacala cvicit. vzdy doma, 30 minut. ked to slo, tak som sa odvazila cvicit aj s trenerom. lenze akonahle som si s nim dohodla termin (samozrejme, ze vtedy, ked ma mala spat) tak bola neskutocne zla, revala, nechcela spat. bola schopna nespat aj 5 hodin a z toho 4 hodiny prerevat... vsetko som skusala, prebalit, dat najest, hrat, prejst sa, proste vsetko, pit....stale len rev a rev a nespat. samozrejme, trening som musela zrusit. co je ale horsie, ja taketo situacie neviem zvladat. normalne na nu nahucim, pretoze myslim, ze to robi naschval. ona vyciti, ze chccem robit nieco pre seba a nedovoli mi to, chce, aby som furt s nou drepela doma a čučala pri nej, ked aj spi. normalne mam pocit, ze to fakt robi naschval. neda sa s nou vydrzat, reve a reve a nic nie je dobre. ja to fakt nezvladam, bojim sa, ze jej vylepim alebo nieco. neviem si to predstavit, ale fakt sa sama seba bojim. trasem s kocikom nech uz len spi, lebo idem zosaliet z toho, ako stale len reve! ona je takto schopna bez dovodu revat fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt reve a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 uz davno napapana spi. samozrejme, dnes som si po xty krat dohodla trening, opat som ho musela zrusit!!!!!
@natalka13 netaha. Hore vyssie pisala, ze "ci ma ist do fitka s dietatom".
Ten tener podla jej opisu asi chodi k nim domov. neviem si predstavit ako uspava dieta vo fitku.
kazde dieta je sice ani, ale neviem, 9 mesacne dieta je uz zvedave, reaguje na nove, nepoznane, aj ked by isla do toho fitka v case obeda, myslim, ze by jej tam asi nezaspala. Akuraz, ze by ju uspatu tam doniesla.
neviem, vsetko co pise je take vselijake.
Ahoj, moja kamaratka mala rovnake stavy ako ty, medzi nasimi detmi je len 5 tyzdnov, a obe sme boli prvorodicky, no mne manzel doma pomahal a ja som bola v klude a mala som cas aj na seba, ja som bola spokojna tak aj moj syn bol spokojny a kludny, ale kamaratkin manzel chodil na nocne a bola v podstate na maleho sama, bola nervozna aj maly bol nervozny, vkuse vrieskal a ona robila to iste co ty hucala do neho, mykala kocikom aby stichol ale samozrejme nepomohlo. Ako ti uz ine baby radili spokojna mamicka spokojne dieta, dieta nervozitu vyciti. Dohodni sa s muzom ze denne ti malu na hodinku zobere kocikovat, zacni brat magnezium aj to pomaha na ukludnenie nervov.
@natalka13 ed ale ja nevravim aby spalo. ved nech sa pozera, hra atd. To ona chce silou mocou aby spalo. Ja som tiez cvicila (bez trenera) ked bola nasa vo veku jej dcery a brala som ju so sebou a "cvicila" aj ona. Co na tom, ze im tam "rozhadzala" lopticky, valala sa po zinienkach, "rozlozila" svoje hracky. Bola sranda, aj ja som co to pocvicila aj ona si prisla na svoje. haha
@mala_claire
z druhej strany:
,, ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej mamičke. ma xy rokov, niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som sa naučila papať, sedieť, loziť.....aj spinkať.....lenže :( nechápem prečo vždy keď chcem ísť na obed spinkať je mamička tak hrozne nervózna, cítim z nej ako by sa na mňa veeeeľmi za niečo hnevala :( a ja neviem za čo, je mi z toho hrozne smutno :( škaredo na mňa pozerá, kričí, je vtedy zlá :( a ja plačem, lebo jej neviem ešte povedať, že mi je z toho hrozne smutno..... chcem jej len povedať, že ju ľúbim, nech sa usmeje tak ako vždy ale neviem jej povedať že ja nechcem teraz prebalit, ani jesť, hrat, prejst sa, pit....nič z toho :(
tak moc by som chcela, aby sa mamička na mňa usmiala a šla na chvíľku von, tak ako ocko, ktorý keď z vonku príde sa na mňa usmeje, chcem jej to povedať, keď na mňa kričí, ale ona mi nerozumie :( len je na mňa zlá :( a ja preto nemôžem spinkať, bojím sa, moc :(
:( trasie s kočíkom keď chcem spať :( akoby mi chcela ublížiť a nie chrániť ma :(
ona je takto schopna bez dovodu robiť mi zle fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt na mňa kričí a škaredo na mňa pozerá :( a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 som uz davno napapana spim.....ale uznajte, kto by takto zaspal......
keby si tak moja mamička uvedomila, že by ma mohla ľúbiť viac ako trenera :( prečo za ním nejde, aj tak na mňa len kvôli nemu kričí, radšej, nech ma ockovi, babičke, susede požičia, tam sa aspoň vyspím, zahrám, zasmejem.....................
@katarinamarkova robila som tu istu chybu pri dcerke ..skoda ze mi nedoslo skor ze babo to moze vnimat takto,nie len splnat nase potreby a program. Tiez furt revala a ja nervyv kybli. Dufam ze sa mi podari "reoarat" pri druhom...pekne napisane👍
Nemá cenu sem niečo písať. Dočkala som sa len tohto.
Moje deti tiež nikdy nechceli ísť spať v ten bežný čas keď som sa niekam chystala... Tak som sa vypadla už skôr a dal ich späť ci už manžel alebo moja mama v ten stanovený čas a bolo všetko ok. Dieťa vždy vycítil že sa niečo deje. Možno to teraz vyznie blbo ale mali sme aj psa a keď som sa začala baliť, sadla si k taške a nahodila ten psi pohľad. Tiež dobre vedela ze sa niekam chystám a to bol len pes. Tak bud si zožeň aj stráženie alebo sa na to vyprdni a tréner nech ti dá cviky na doma ktoré budeš cvičiť keď bude dieťa spať ale keď nebude tiež sa nič nestane.
@polyjanka
🙂 deti sú od narodenia vnímavé ľudské bytosti, nie sú to bábky bez mozgu a emócii....
ono asi každý človek so sebemenším pudom sebazáchovy by reagoval nejako negatívne na iného, čo na neho kričí, trasie s jeho podložkou ( kočíkom ) keď chce spať - núka mu v čase, keď je unavený, jesť, piť, prechádzku, toaletu, pozerá na neho hnusne, je nervný, ukričaný, zamračený......
každá má svoje potreby, tak ako dieťa, tak aj mama, treba medzi nimi jednoducho nájsť rovnováhu a tým, že budeme na našeho ,,celoživotného partnera - dieťa,, hučať, ho asi ťažko naučíme ako byť súčasťou nášho režimu.
Ale veď ona mala spat ako zvyčajne okolo 8:30-9 a potom o 12 znova. Nespala od rana kedy sa zobudila . Ani o 12 este spala a to mala spat už znova. vtedy som stratila nervy. Tak neviem o com píšete, že som na ňu celé doobedie hucala
@mala_claire zbytocne tu budes nieco vysvetlovat dokonalym matkam oni vedia lepsie nez ty, budes stracat cas aj energiu radsej sa na to vykasli, lebo budes z tychto komentov len viac na nervy. Slovenske mamicky ta nijak nepodrzia ani neporadia, len ta dodr.u a vysvetlia roznymi sposobmi aka si nanic matka.
Vidím. Prvýkrát som sem napísala svoj pocit a čakala som radu. Nechcem sa takto k dieťaťu správať. Čoho som sa dočkala? Že tu na mna kydaju aká som hrozná keď chcem ísť raz za týždeň cvičiť. MK je dobrá pakovina. Idem radšej za psychológom.
@mala_claire ja som tu tiez raz pytala radu ohladom mojho syna, a miesto toho mi pisali ako lutuju mojho syna a podobne keci, len jedna matka mi poradila, co nakoniec aj pomohlo tak ostatne ak nevedeli si to mohli odpustit. Pre svoje deti zijem a ked som si citala tie komenty som sa citila taka malicka, aj som si poplakala, uz nikdy viac nebudem pytat o radu bandu anonymov co si potrebuju riesit svoje komplexy dodrb..vanim inych matiek.
@mala_claire ty mas doma fitko a cvicis v nom a trener mal prist ku vam domov?
ak mas na osobneho trenera musis mat aj na to, aby si nejakej babe zaplatila 2 hodiny 2 krat do tyzdna nech malu vozi v kociko dookola domu, kym cvicis ....
ak chces mat volny cas a manzel ti nepomoze, tak najst taku babu je jedina moznost. daka slusna stredoskolacka z okolia si urcite rada privyrobi. to je jedine riesenie.
inac, ked si vedela cvicit bez treneta a mala ti vtedy "nerobila napriek" tak preco v tom nepokracujes? a ako pisali, mala citi, ze si nervozna od rana a ona je z toho nervozna tiez. nie, nerobi ti napriek a cim si nervoznejsia ty (drglujes kocarom) tym je nervoznejsia ona. je to len prenasanie negativnej energie. moj drncanie kocikom neznasal, svokra pri kocikovani mala taky tik, hompalat co najviac - naucena zo starej liberty a navyku spred 40 rokov - ale maly mal proste raz len plynulu rychlejsiu jazdu, ziadne velke hompalacky. ako by si sa ty citila, keby ta niekto nervoznu ospalu vynervovanu natriasal ako vrece krumplov na konskom voze?
takze ukluidni sa, bude kludnejsie aj tvoje dieta. a otca skratka zaukoluj a hotovo. ze sa s nou nehra? ved sa zacne.
Z mojej skusenosti deti zvycajne velmi potrebuju nase objatie ci usmev prave v case, ked my vobec nemame chut ich objat ci sa na ne usmiat.
Ked budes opat prezivat obdobne pocity, snaz sa spravit presny opak toho, na co mas chut napr. Namiesto kriku si ju pritul a nieco pekne jej zasepkaj...
Pisem Ti to s pochopenim ako mama, ktora tiez obcas pocituje hroznu frustraciu a zopar zlyhani mam za sebou. Pomahaju mi dva principy: rob bliznemu (dietatku)tak ako by si chcela, aby sa druhi spravali k Tebe. Musim sa fakt vcitit do dietatka a rozmyslat preco je negativne nastavene, place, vyvadza...
Druhy uz spominany princip je obycajna sebakontrola, ovladanie/prekonanie sa.
Opakujem si, ze ak neovladam svoje pocity (ignorujem ci kricim), hresim voci svojim detom a nestaram sa dobre o to, co mi bolo Bohom docasne zverene. Takto to znie hrozne, ale pomaha mi to vidiet vaznost situacie. A to uz riesim stavy starsich deticiek a ozajstne 'naprieky' (kde sa uz na rad dostava empaticka vychova, ale nie nezvladnuty hnev!).
Tvoja malinka urcite nerobi naschvaly, nema na to kapacitu. Velmi Tvoju pritomnost potrebuje - si pre nu zatial jediny clovek v zivote, u ktoreho ma istotu! ad treningy - vyskusaj, ci to pojde s ohradkou , malinka v ohradke s hrackami, kym Ty cvicis. Ak nie, vzdaj sa treningov na PAR mesiacov. Je o obeta, viem... ale neboj, toto je len obdobie, prejde to (a pridu ine veci, ale tym sa zatial nestresuj 🙂).
@mala_claire Ahoj, neviem, či som to pochopila správne, lebo nikde som to nenašla vyslovene napísané, ale Ty nechávaš 8-mesačnú dcéru samú doma spať a ideš kamsi preč z domu na tréning??? Veľmi dúfam, že nie, že je to nejako ináč, aj keď neviem ako, keď píšeš, že ju nemáš komu dať postrážiť. A divíš sa, že reve, ako divá, keď cíti, alebo podľa niečoho vidí, že sa ju zase chystáš opustiť? Chcela si radu, moja rada znie: Zabudni na nejaký čas na tréningy mimo domu. Hádam to prežiješ. Aj ja som chytala nervy, keď som si naplánovala, že dám večer syna spať a keď zaspí, porobím si domáce práce, čo som cez deň nestihla a on nie a nie zaspať aj hodinu a pol... Tak som si to prestala plánovať, proste čo stihnem, stihnem a čo nie, tak nebude urobené, nezbláznim sa pre to. (O nejakom trénovaní vo fitku s trénerom som mohla iba ak snívať.)
z toho co citam predpokladam ze mas asi 17 rokov a otehotnela si nehodou🙄 lebo takyto príspevok dospela zena nenapise..ze jej dieta robi naschvál a ona chuda nemoze na trening...a co ju akoze nehavas samu doma ked spi ci co ?? snad nie aj ked neprekvapilo by ma to...a pokial ti ju niekto opatruje tak ju snad dokaze aj zabavit a uspat bez teba....a ze reve no bodaj by nie ked citi z matky nespokojnost a zrejme aj to ako by si jej pomaly vylepila to musia byt uz pekne nervy ze nemozes cvicit 😒 no niekedy sa divim aky je ten svet nespravodlivy ked moja kamaradka chuda roky nemoze otehotniet a druhej decko leze na nervy
@deti95060810 aj ja som dala názor, ale evidentne ho nikto nepochopil a nemyslela som tým nič zlé.
O čo mala_claire ide? O cvičenie? Alebo o hodinku bez dieťaťa?
Chce cvičiť a nedá sa jej? Nech cvičí aj s malou. Existujú pekné spoločné cvičenia, dokonca aj s váhou dieťaťa. Plus dlhá prechádzka aj s kočíkom.
Nejde jej o cvičenie ale skôr o to, aby bola chvíľu medzi ľuďmi a bez dieťaťa? Ovaliť manžela drevákom... Nech mi nevraví, že manžel nedokáže kočíkovať.
Nech si urobí poriadky s manželom a nie s dieťaťom.
Problém by vyriešila aj pestúnka, babička, kamarátka, ale nie vždy je niekto taký po ruke a hlavne, dieťa čo reve 5 hodín asi ťažko bachnem niekomu, aby sa oň staral. To zasa asi matka nezvládne. Ale prečo nezavolať, keď je malá dobrá a má dobrý deň kamarátku, postráži a môže sa ísť cvičiť. Pri dieťaťoch sa podľa mňa dá čas organizovať, no nie striktne plánovať, že o 12.00 príde tréner a ty musíš spať. Aspoň moje kamarátky až tak svoj čas dokonale ovládať nevedia a myslím, že to nebudem vedieť ani ja. Hoci organizácia a pomoc manžela bude musieť byť, nakoľko ja budem v práci pokračovať aj z domu.
Ja však môžeme radiť len z pohľadu pozorovateľa. Švagriná má prvú dcérku tiež zlú. Dnes už je väčšia, ale keby v jej prvom rôčku nemala manžela, ktorý večer kúpal a zabával, tak by sa asi zbláznila.
@mala_claire a nemôžeš bábo skúsiť zobrať so sebou? zober mu hraciu podložku tam ho polož veď má 9m. všetko okolo bude pre dieťatko nové, porozprávaj sa s trénerom, že to vyskúšate, keď to bude O.K ostaneš keď bude plakať odídeš
a kľud, je to dieťa nie položtaška
@mala_claire Pozri ak máš potrebu vedenia trénerom, tak si najmi trénerku. Trénerku na materskej. Aj trénerky sa rozmnožujú a tiež majú deti. tiež bojujú s nedostatkom času a nedostatkom opatrovateliek. Možno ona už má nejaký grif, ako to zvládnuť aj s dieťaťom a pomôže ti nastaviť sa. A áno, nosia si deti do telocvične aj do fitka.
Všetko ostatné už bolo povedané, zrkadlenie nálad, priority, potreba psychohygieny, vytrieskanie manžela papučou...
@deti95060810 Sorry, v jednom príspevku som ťa asi zle označila 🙂
@mala_claire a neboj sa nie si sama, ktorá má s dieťaťom problémy, ja som popri materskej študovala, a to nemám svokru,svokra, ani mama sa netrhala, manžel chodil do práce a všetko sme zvládli, nie raz som nemala kde dcéru nechať a mal som ju raz ako 12m na prednáške, pekne čučkala, vyučujúci mal pochopenie (povedal všetci sme boli deťmi, mali deti a kto nemá toto je pre vás antikoncepcia a zasmial sa) a raz som ju mala aj na skúške, ale to ju vonku strážili čakajúci na skúšku
@deti95060810 Ked ta nezaujima moj nazor, tak naco na mna reagujes? 🙄 Kocka sa tu normalne nieco opytala, tak odpovedam k veci, ale riesit blbosti jak riesis ty...akoze naco? Ona sa nepytala ci potrebuje trenera, aby si ju tu drbala, ze trener je jej na h*** To je totalne mimo temu toto, tvoje posudzovanie ci trener ano alebo nie, to akoze koho zaujima? Ved ked uz chcem diskutovat o jablkach, tak naco davas hrusky?🙏
@mala_claire uf no dietatko ti podla mna naschval nerobi, s tym ze chapem tvoje nervy ja som si presla podobnym aj ked ja som mala muza pouzitelneho (ak bol doma postrazil prebalil vsetko .. )nebol problem len teda ked nebol doma tak ako som bola na prasky ... moje dieta tolko neplakalo aj ked dost (to uz musi totalne liest na mozog ja som vraj bola take dieta) ale teda nespalo nie ze v obviklu hodinu. nespalo vobec a myslim ze to nieje o tom ako si o naucila ... niektore deti su take... inak baby maju pravdu to babo citi tvoju nervozitu a to celu vec len zhorsuje ... co ti poviem ja som mala debku z toho ze jednoducho neurobim cez den nic.. absolutne nic na VCko som utekala ako zlodej ranajky mi robil muz obedy mi nosil z jedalne... tkratka to mas take dieta .. kym som sa s tym zmierila a prestala mat z toho nervy v keli s prepacenim preslo vela casu zrazu mi to docvaklo ukludnila som sa a aj oje dieta sa skludnilo dokonca zacalo konecne aj trochu spat (v pohybujucom sa kociku vonku na vzduchu zvladol pol hodinku dva krat do dna takze nijaka vyhra po roku konecne som mohla aj kocik nechat odstaveny v to leto vyzerala nasa zahrada ako sipkove kralovstvo po 100 rokoch... nahodny okoloiduci sa pytali ci je nas dom na predaj :D) ... uplne ti verim ze mas z toho nervy v keli a ze by si chcela z toho kolotoca von ale planovanie si niecoho v takomto stave nehrozi.. jedine ze si najdes na ten cas opatrovatelku alebo ze si urobis z toho neschopneho muza pouzitelneho.. (chce to cas muzi sa to tiez musia naucit ale neboj prezilo by to to babenko.. jednoducho mu ho nechaj na dlhsie pripadne daj rady nejake ak o to stoji a utekaaaj)... tolko moja rada... a necuduj sa ze ta druhe tak odsudzuju ono z tvojho prispevku silno citit ze uz ti z toho tecu nervy a kto nezazil nevie... moje druhe dietko cista pohoda v kocari prespalo hodiny sama som cumela az som sa bala ci nieje chory :D... BTW po prvom roku sme si zasli z muzom v pohode na hodinku zahrat tenis kocik sme odstavili dieta uspate a v pohode sme aj vyse hodinky hrali, kym sa nezobudil ... oni sa tie spanku po roku trochu uz zlepsia... zelam pevne nervy a jednoznacne potrebujes nejaky ventil...
ja som teda na maleho nehucala al hnevala som sa v podvedomi na to vsetko na tu nespravenu robotu na to ze nemam cas na seba ze som zla neschopna matka a tak... nervy nenormalne... doma bordel na zahrade bordel... a ako pises ten pocit ze ja taketo pocity mat nechcem ... normalne som zvazovala psychologa...nakoniec sa to na dobre obratilo.. btw ja som skusala cvicit doma pri malom ale akosi jemu sa to nijak nelubilo :D
ano, nikto tu nic neviete, tak nediskutujte o tom, preco trenera, kde a kedy a skym. pytala som sa, ako si mam zastavit nervy, aby som na dieta nekricala. trener chodi k nam domov, malu musim uspat ja, kedze iny nikto tu nie je a musi vtedy spat, kedze chcem cvicit a nemysliet, ci jej podat hento tamto. ked je hore, proste sa s nou hram... nebudem vtedy cvicit. cvicit chcem, ked spi. a akurat vtedy nespi. muz mi nepomoze, ani nikto a potrebujem ocistu, aby som dokazala fungovat. to snad vsetci, ktori maju deti, chapu. a ked nie, tak sem prosim nepiste. dakujem
Ja som si dieta bravala do fitka v case, ked NEspalo. Mali tam taku krabicu s hrackami, zrkadla, lopticky, kopec inych zaujimavych veci - fungovalo to, nikoho neotravovala. Sem tam som ju musela zobrat na ruky a cvicit tak. Alebo na tie cvicenia v sede, ziaden problem. Ale bola asi o pol roka starsia.
Ty si fakt neni v poriadku, naco si mala decko ked si psycho, dieta nieje hracka, niektore decka nespia, pistia cely den a niektore su ako med, to si hadam vedela ked si si decko dala nabuchat, ach ty si len za mater...
@mala_claire inak je leto sudenti maju prazdniny tak co keby si skusila nejaku studentku od susedou zavolat nech ti postrazi za par drobnych babatko ved tam budes keby nieco bolo ale budes mat klud aspon cez prazdniny by to mozno slo ked mas taky zvyk cvicit s trenerom ..

Nuz do urcitej miery ta chapem, ja somnechodila oddychovat "s trenerom" ale do prace a bol.to.premna oddych vypadnut z domu avtedy bolo dieta bud v jasliach pol dna alebo s otcom a bolo mi jedno ci pri nom telegonuje al.pozera do pc , hlavne ze mu dal najest a ho prebalil a zvysok dna sa prebavilo.nejako kym som prisla.... takze daj dieta otcovi a nech sa stara....dve hodiny vydrzi aj dieta aj on aj keby ma zrovna tie dve hodiny pretekegobovat