icon

Strácam nervy

mala_claire
19. júl 2017

ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej dcere. ma 8 mesiacov, skoro už 9. niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som si nasla po tolkych mesiacoch caj aj chvilu na seba, ked spi. tak som zacala cvicit. vzdy doma, 30 minut. ked to slo, tak som sa odvazila cvicit aj s trenerom. lenze akonahle som si s nim dohodla termin (samozrejme, ze vtedy, ked ma mala spat) tak bola neskutocne zla, revala, nechcela spat. bola schopna nespat aj 5 hodin a z toho 4 hodiny prerevat... vsetko som skusala, prebalit, dat najest, hrat, prejst sa, proste vsetko, pit....stale len rev a rev a nespat. samozrejme, trening som musela zrusit. co je ale horsie, ja taketo situacie neviem zvladat. normalne na nu nahucim, pretoze myslim, ze to robi naschval. ona vyciti, ze chccem robit nieco pre seba a nedovoli mi to, chce, aby som furt s nou drepela doma a čučala pri nej, ked aj spi. normalne mam pocit, ze to fakt robi naschval. neda sa s nou vydrzat, reve a reve a nic nie je dobre. ja to fakt nezvladam, bojim sa, ze jej vylepim alebo nieco. neviem si to predstavit, ale fakt sa sama seba bojim. trasem s kocikom nech uz len spi, lebo idem zosaliet z toho, ako stale len reve! ona je takto schopna bez dovodu revat fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt reve a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 uz davno napapana spi. samozrejme, dnes som si po xty krat dohodla trening, opat som ho musela zrusit!!!!!

Strana
z6
jajka257
20. júl 2017

@mala_claire do prcic, zena, trener na doma tiez nieco stoji. Podla firmy, mesta atd. Chces mi povedat, ze nemas este par eur pre studentku, ktora ho hodinu postrazi? A bol by svaty pokoj. Alebo co si cakala? Dieta nema gombik na vypnutie a prepinanie modov, spanok, jedlo, usmev....

natalka13
20. júl 2017

To fakt nechapem preco nemas pani na kocikovanie vtedy,ked mas nervy na dranc. A mohla by ti kocikovat aj inokedy a ty vypnes aj inak ako s ternerom.
dietatu sa biorytmus meni, nebude najblizsich 5rokov spavat ako hodinky dvakrat do dna.

jajka257
20. júl 2017

@mala_claire pocuvaj, teraz som si pozrela ine diskusie od teba....ty vobec vies, ake dieta mas doma a kolko ma mesiacov? Len zo zvedavosti....v jednej diskusii mas dieta, co ma 1,5 roka a idete k moru, v inej sa chystas rodit do zahranicia, v tejto riesis 9 mesacne dieta ktore place. Tak kolko ich mas? A aky vek maju?

alby2014
20. júl 2017

Ked som mala nervy robim toto a to ja som fakt fest cholerik.

1/ Idem vedla do kupelne a oplachnem si tvar studenou vodou
2/ Ratam do ....
3/ Idem vedla a kricim do vankusa
4/ Zavolam muzovi, nech dojde skor domov, ze vezme deti von a zijem pre ten okamih
5/ Predstavim si babku mojho muza, ako 44tom vyzlieka seba aj svoje male deti a ide s nimi do plynovej komory...a hned som kludna a velmi vdacna.

Naozaj, mala by si skusit aj tieto veci:
1/ Naucit sa,ze ked je deita hore mas vsetko robit s nim, nie sa len s nim hrat. Male do kresielka a varim, urpatujem, alebo aj sijem...cokovlek, co ta tesi. Napr. mne teraz 2 rocny zaspal, mensi pojde o chvilu, ale tu chvilu je v kresielku alebo pod hrazdickou a ja pijem kavu, ako nemusis otrocit, dietatu v zmysle, ze ked je pri vedomi robim mu animatora, ta co si...ciel je, aby sa dieta hralo aj samo

2/ Naozaj zries pokec s muzom, lebo plati, ze ty potrebujes cas pre seba a je jedno, ci cvicit, alebo co...a ten ti ma pomoct vytvorit tvoj muz, lebo ty si 50% rodic, on je 50% rodic a len spolu ste 100%.

diana20
20. júl 2017

@mala_claire vieš čo necitam celú diskusiu, ale tvoj príspevok je otrasný, prepáč.. dieťa by malo u teba byť prvoradé, nie tréningy.. tvoja dcéra nemá v hlave hodinky, aby o jednej hodine vždy spala a ty by si si mohla dohodnúť trénera a teda má len 9 mesiacov a už máš takéto nervy, xe myslíš, že by si ju dokázala udrieť tak to chudiatko malé, naozaj... ja mam 21 mesačné a dvoj mesačné dieťa, veľký stále vystraja, ziarli a malý chce byť stále na rukách, inak place.. nikdy som nepomyslela na to, že by som jedného z nich udrela keď aj naraz plaču.. ona neplace bezdôvodne, buď je z teba nervozna, alebo ju niečo boli, tak to ries vezmi ju na ruky a ukludni sa.. a vykasli sa zatiaľ na cvičenie. Každá z nás chce po pôrode schudnúť, ale nemá cvičiť na úkor dieťaťa.. cvič večer keď zaspí sama bez trénera zatiaľ a keď bude staršia budeš cvičiť aj s trénerom.. ja cvicim keď obaja spia a je upratane aj ak je to len raz za týždeň tak aspoň niečo , neskôr sa bude dať aj každý deň. A som na nich tiež sama.

renata5
20. júl 2017

@jajka257 dalsia co si pekne vymysla pribeh hnus

hettinka
20. júl 2017

Načo majú niektoré ženy deti, fakt nechápem ...

jajka257
20. júl 2017

@renata5 alebo sa veselo bavi na iny ucet...😀ved su prazdniny a nikto nikde, tak aspon tu niekomu zdvihne tlak a usetri mu kavu😀😀😀

moonlight1210
20. júl 2017

@jajka257
nemam rada, ak niekto klame, takze som si po tvojom upozorneni pozrela jej temy.
ked sa pytala na porod v zahranici, bol september 2016, porod mala cca v novembri 2016. potom ma diskusiu v januari 2017, ked ma dieta cca 3 mesiace a teraz dalsiu, ked ma takmer 9 mesiacov. a je to dievca. 1,5 roka pri mori mal zas chlapec v juni 2016 (co este teda dievca na svete nebolo).

mne to casovo celkom vychadza.

taami
20. júl 2017

@mala_claire
Napis adminovi nech zablokuje tuto diskusiu. Im to budeš úplne zbytočne vysvetľovať. A niektoré tieto komenty ti naozaj nepomôžu.
Držím palce bech nájdeš spôsob.

janickacrazy
20. júl 2017

@moonlight1210
@jajka257 ona to už vysvetlila, na toho chlapca pri mori sa pýtal kvoli kamoške, nie je to jej dieťa, takže klud dámy 😉

jajka257
20. júl 2017

@moonlight1210 sory ale more je diskusia z juna 2017. A ok, ved len to tu mota hlava nehlava😀

moonlight1210
20. júl 2017

@janickacrazy ja sa nestazujem. aj keby to bol jej syn, tak vsetko casovo sedi a nic si neodporuje.

le4
20. júl 2017

Nehraj sa s malinkou cely den, rob pri nej aj ine veci a neboj sa, vobec tym nebude trpiet, skor tak bude mat nove podnety. Napriklad ked varis, tak jej daj nejaky hrncek s varechou, nech sa hra tiez alebo si ju posad do vysokej stolicky k linke nech len pozoruje (ak uz sedi). Moj druhy syn je ovela kludnejsi ako prvy, a to som sa mu v prvych mesiacoch nevenovala tolko, co starsiemu v jeho veku - jednoducho na to nebol cas. Psychohygienu potrebujes, ale nemusi byt na ukor dietatka. Pri materstve je to o nastaveni. Ak budes dieta vnimat ako prekazku, nikomu nebude dobre a dieta sa bude casom citit ako nechcena zataz (hrozny pocit). Tes sa z nej a snaz sa zariadit si veci tak, aby bolo dobre obom. Prvy rok byva zvycajne najobmedzujucejsi, treba to prijat , malo by to byt v tomto zmysle postupne ovela lahsie... uz si v druhom polcase ;)

kasiu
20. júl 2017

@alby2014 asi najlepši prispevok, čo tu je. Pri bode č.5 sa mi podlomili kolena. Je super, že existuju taketo triezve a rozhladene maminy. Palec hore a zakladateľke držim moc palce.

natalka13
20. júl 2017

@kasiu
da aj body 1-5 vynechat a kaslat nato ze dieta 9mesacne o 8,30hod RANO nechce lezat nieto este spat.
A usetri si nervy😀

kasiu
20. júl 2017

@natalka13 ano, alebo aj tak sa da 🙂

sasanja
20. júl 2017

Alebo tak...privstat si o 6tej, ked mala vstava o 8mej a za 2 hodky mas pekne pocvicene a vystarano je🙂
A s endorfinmi a dobrou naladou sa aj ten malej plac hned lepsie zvlada🙂

mala_claire
autor
20. júl 2017

Pre pokoj všetkých duši v tejto diskusii. Dieťa mám jedno, dcéru, mala som termín v novembri-12. Narodila sa o tri týždne skôr 25.10. Teraz 25.7.bude mat 9mesiacov. Chlapca 1,5memam, kamarátka má poprosila, či sa tu nespýtam za ňu, pretože ona sa nechce prihlásiť na MK kvôli tomu, že ak sa bude chcieť niečo opýtať, tak jej to všetci len znechutia. Už chápem o com hovorila. Tu vládne len osočovanie a nie konštruktívna debata. Česť výnimkám, ktorých rady oddnes praktizujem a celkom sa mi darí udržať úsmev na tvári aj keď mala dnes spala 50minut za cely deň a muž príde až okolo 8domov. Pozdravujem všetkých a naďalej si tu zdvíhajte tlak na mojom príspevku. Vypinam upozornenia. Papa

mala_claire
autor
20. júl 2017

A rodila som v Breclavi takze áno v zahraničí veľmi veľmi blízkom zahraničí nič nezvyčajne

beton
20. júl 2017

@mala_claire dieta velmi dobre vyciti, ze mama sa niekam chysta. Je to takmer pravidlo, ze ked este nieco mam, tak nie a nie zaspat. Je to skusenost asi vacsiny mamiciek. Teda len to prijat ako fakt. Cvicit mozes ist aj podvecer, ked je dieta bdele a moze sa s nim niekto iny pohrat - manzel, babka a pod. Ked ani to nezvlada, tak len vydrzat.

aspinka
20. júl 2017

Moja mila stracat nervy budes az ked bude vacsia az vtedy ti moze nieco urobit lebo sa zlosti alebo jej zakazes a ona chceeeee a musi to mat a bude po jej. Teraz sa zmier s tym ze si v prvom rade MAMA tu nejde ze ti nieco robi naschvál tu ide o to ze ma potrebu mat ta pri sebe stale furt neustale citit tvoju vonu vidiet ta mat ta na blizku take male dieta nerobi nieco naschvál ona ta potrebuje.... Ved 9 mesiacov bola sucastou tvojho tela tvojho ja za dalsich 9 mesiacov nebudete dve samostatne jednotky s casom pre seba 😉 Najdolezitejsie obdobie pre dieta a matku su prve 3 roky to bude budovat vas vztah a puto do buducna ked uz mas teraz taky postoj ze nemas cas na seba nechci vediet co ta caka..... a co teraz? Prekonaj sa a ber to ako fakt bude lepsie teraz sa skus uspokojit s cvicenim doma v ziadnom pripade na tak male dieta nehuc a nic jej ani gestami ani slovami nevycitaj aj to ma vplyv na jej osobnost na vas vztah aj to ju buduje.... 😉

yollanda
20. júl 2017

Mne dnes vytiekli nervy! Jednu som
Krpani vytala a bolo dobre

Strana
z6