icon

Strácam sa vo vlastnom dvojročnom dieťati

anonymnamamina
11. júl 2021

Ahojte mamičky, možno aj najlepšie priamo mamičky autististických detičiek, ja už som tu pridávala diskusiu na otázku či je moja dcérka autistka. Boli sme nedávno na 2 ročnej preventívnej prehliadke a pani doktorke sa nezdá ze naša dcérka neukazuje, nemava a nereaguje na podnety ako je prines loptu, fľašu atď, akoby nerozumela. Na druhú stranu ked sa jej spýtam ako robí havo,mačička, somarik, maco atd napodobni zvuky zvieratiek....poslala nás do neurologického centra. Naša dcérka je ale ten typ babatka ze nám robí veci zo dna na deň, napríklad pred 2 týždňami sa nám z ničoho nič pustila po schodoch bez držania, beho mesiaca sa naučila napodobniť 20 zvieratiek a napriek tomu ze som to povedala pani doktorke nás poslala k neurologovi na vylúčenie autizmu, dokáže tieto veci 2 rocne bábo?

Strana
z3
thereisabear
11. júl 2021

@anonymnamamina V dvoch rokoch je ideálny čas začať s terapiami, vôbec to nie je skoro. Nemusia vám ešte napísať na papier presne diagnózu, ale ukážu vám, ako s dcérou pracovať a budete jej vedieť pomôcť a tým aj sebe. Radšej to riešiť čím skôr, lepšie keď vás pošlú preč, že tam nemáte čo robiť, ako zbytočne čakať a strácať čas. Držím palce.

maximilie
11. júl 2021

@anonymnamamina keď mala moja 1 mesiac, na sekundu mi napadlo, ci nemá dawnov syndróm (úplná kravina, je to krásne šikovne dievcatko - tiež som pozorovala ako sibnuta a zdali sa mi divne prsteky🙄) v tej chvíli som pocítila, ze na mojej láske k nej by sa absolutne nic nezmenilo, akurát som si uvedomila, ze ma bude o to viac potrebovať. Ty si jediná, ktorá ju bude ľúbiť stále rovnako, lebo si jej mamka. Dietatko nemoze za to, keď sa nenarodi podľa našich predstáv. Väčšinou okolie sa nezachova pekne. Budu ta tak akurát ľutovať. Ale ty budeš ta, ktorá pri nej ostane stat a bude ju zahrnovat láskou aj keď bude iná.

maximilie
11. júl 2021

@anonymnamamina a co na nu hovoria v jasličkach? Pýtala si sa ich, ako ju vidia oni? Predsa vedia skôr porovnať deti v jej veku a povedat co je ešte v norme a co uz nie

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
redana
11. júl 2021

Ja ta uplne chapem..zazila som presne to iste..ten kto si tym nepresiel nepochopi..ja s tym stale bojujem uz 1,5 roka..su horsie a lepsie dni..my uz mame vyluceny autizmus,ale nadsenie trvalo len kratko,kym som si uvedomila,ze ani naruseny vyvin reci nie je vyhra a bude ma to stat asi 100 rokov zivota,kym mojho krasneho modrookeho blondacika nejak vypiplem..velmi som sa zmenila,niektore dni len prezivam doslova..je to strasne psychicky narocne..myslim na buducnost,ako to bude,ci bude rozpravat a rozumiet ako bezne deti/ludia..mam este dalsie 2 deti,ktore ma potrebuju a pri ktorych som sa absolutne nemusela snazit a ucit ich a vsetko nasavali ako spongie..ich brat nemal take stastie,ma svoje tempo,vsetko mu ide pomalsie..viem,ze som nepomohla,ale aspon vies,ze nie si sama..❤️

andreatytler
12. júl 2021

@anonymnamamina Citala som tu ze autizmus sa ko diagnoza udava az niekedy v 4-5 roku dietata. Takze je dost mozne, ze vas caka este vela rokov neistoty, testov a vysetreni. Myslim ze sa nesmierne upinas na to ze dceru pozorujes a dufas ze s kazdou novou vecou, ktoru sa nauci, ti da dokaz o tom ze autzmus nema. Ale uplne ta chapem. Nas 19 mesacny syn nerozprava a uz mame za nami prve vysetrenie u odbornika na vyvoj a tiez je pre mna kazdy pokrok co robi, nesmiernou ulavou.
Skus si povedat ze aj keby sa autizmus povtrdil, nie je to koniec sveta. Skus sa zmierit s tym ze ak to tak bude, najdete riesenia ako zit spolu pekny a stastny zivot. Skus verit tomu ze spolu zvladnete cokolvek co vam osud prinesie.
Vysetreni sa neboj. Naopak oni ti mozu poradit ako s dcerou pracovat, tak aby sa podporil jej rozvoj.

annak14
1. aug 2025

Ako to u vas dopadlo?

Strana
z3