icon

Strach z Koronavírusu.

jajko22
8. mar 2020

Počúvala som Krčméryho vyjadrenie ale tento rozhovor v novinách Pravda ma teda vystrašil. Čo poviete úprimne po prečítaní? Neviem teraz, ak má SR len pár dýchacích prístrojov...ako sa máme vlastne chrániť? Veď on tam priamo vraví o tom, ze bude treba byť v domoch izolovaní pár týždňov pre istotu..Ďakujem za odpovede. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/544909-m...

Strana
z2
jajo1
8. mar 2020

@hettinka to ani nespomínaj, že by to slovenské školy nestihli, príde mi to naozaj veľmi čudná myšlienka - však keď neodmaturujú na budúci týždeň, tak to predsa bude musieť ministerstvo školstva s nucemom nejako centrálne riešiť. Ale rozumiem tvojej myšlienke - syn je tiež už prijatý do zahraničia, ale v deň zápisu, čiže 19.06., musí predložiť maturitné vysvedčenie

maciatkolulu
8. mar 2020

@hettinka to snáď nie, budú musieť od maturovať, podľa mňa to budú mať tie decká tento roknjednoduchsie😎👍😉, bude sa prihliadať na paniku...

hettinka
8. mar 2020

@jajo1
@maciatkolulu
Náhradný termín písomných maturít je v apríli. Dovtedy však môže byt situácia aj horšia. My bývame v Zilindkom kraji, zatiaľ tu žiaci do školy chodia, hoci po dohode sú napríklad na našej škole doma ti žiaci, ktorí cez naše jarne prázdniny boli v Taliansku a v Ázii.
Problém je, že do školy síce nechodia, ale inak chodia po meste, do reštaurácií, na tréningy... Nepochopím toto. Tak keď už idem do rizikovej krajiny (alebo sa ukáže, že bola rozikova už v čase pobytu), tak aspoň sedím doma na riti a čakám, čo bude.

jajo1
8. mar 2020

@hettinka inak my už sme sa dnes doma o tom rozprávali - časový harmonogram sme si stanovili takto 😉 ak z nejakého dôvodu sa nebude môcť zúčastniť budúcotýždňového termínu, má druhý, aprílový termín. Keďže sme doma vyhodnotili, že aprílový termín bude možno ešte problematickejší ako marcový, zostane nám septembrový termín. A keď ani ten, mladý zostane rok doma (inak táto myšlienka sa mu celkom pozdáva 😎) a nastúpi na školu až o rok - má totižto to šťastie, že na školu je prijatý na základe zvládnutia testov, ktoré nie sú časovo viazané

hettinka
8. mar 2020

@jajo1 aj u nás tak, ak VS nezmení podmienky, malo by jej to platiť i o rok. Ale hádam to take zle nebude.

carimari
Odpoveď bola odstránená
gelifil
8. mar 2020

@carimari ano a co at vrcholova sportovkyna 23rocna z Iranu...tiez chora a stara???

luccija
8. mar 2020

@veronikaszabova
@hettinka nie už aj základné a aj škôlky pri Ba prišlo nám to teraz na Edupage.Myslim, že je posledne na čo teraz riaditelia myslia, že ide monitor, prijimacky.Ved deti dostanú úlohy cez edupage všetko sa poposuva sme doma do odvolania to môže byť týždeň, dva..asi 4 dediny o ktorých viem

carimari
Odpoveď bola odstránená
nikaa5838
8. mar 2020

Zbytočne ľudia len stresujú. Vieme ako sa pred tým chrániť .. Treba to dodržiavať a nič sa vám nestane. To čo si budete priťahovať k sebe to sa vám stane. Nieje dôvod na paniku. To pominie..čoskoro

jajko22
autor
8. mar 2020

@nikaa5838
Ano ten clanok je dost stresujuci a nejasný, ako poplasna sprava. Mne teda neni jasne, ako sa mame chránit...akoze, ze nemame chodit kde je vela ludí? Stáť od seba meter vzdialení..lebo kvapockova infekcia? U nas doma zatial odmietaju dodrziavat nejake prestanie chodenia po obchodoch, chodia denne dva krat, a v tom clabku pise ze by sme nemalu aj dva tyzdne. Aj vsade sa musi chodit predsa.. Tie dve sms co dostali obcania SR su len o tom ze nechodit k doktorovi s coronou. Podla mna ani ministerstvo zdravotnictva a vnutra nevedia co maju robit. Ale ked v cine zavreli tovarne tam asi stari ludia nerobili tolkí. Alebo v nemecku je jedno mesto v karantene. Podla mna EU vobec nevedia co robit, alebo vedia ale nerobia to. Uvidime..

jajko22
autor
8. mar 2020

Kamoska, co robi v hoteli v alpach, my dnes vravela, ze ich idu dat do karanteny tento tyzden, vela talianov tam bolo v hoteli na dovolenke.

rainee
9. mar 2020

No už to vypuklo. Zavreli všetky školy. Ľudia sa zásobujú potravinami, ruska vypredané, rušia sa predstavenia atď, to tu ešte nebolo. Ale aj tak tejto panike moc nerozumiem, ved chrípka zabije rocne viac ludi a pohoda malina. Vraj to vypustili v Číne aby zredukovali obyvateľstvo keďže sú premnozeni. Tak som zvedavá ako to dopadne.

simca06022011
9. mar 2020

@rainee Len chrípku všetci poznáme, pri korone sa "predpokladá"... Korona vyvoláva obojstranný zápal pľúc, ak sa nakazí veľa ľudí, nebude ani dostatočná kapacita nemocníc a úmrtnosť bude možno vyssia.. Okrem iného... Plus čím dlhšie tu vírus bude ( pri nedisciplinovanosti dlho) tým väčšie ekonomické výpadky budu...

rainee
9. mar 2020

@simca06022011 ak má ťažký priebeh. Aj chrípka môže spôsobiť komplikacie a zápal pľúc.

yanni
9. mar 2020

@hettinka U nas dali homeschooling. A provinne. A je to Zahul. S viac skolopovinnymi detmi alebo aj, ked mas este mladsie deti doma, to jednoducho nedas. ja mam este 14 mesacnu a to sa jednoducho neda. K tomu som nie pedagog a este aj anglina nie je moj materinsky jazyk. Ale nedala by som to ani v slovencine ci nemcine, co su moje native jazyky.

qetka
9. mar 2020

Mesik predpoveda apokalypsu pomaly kazdy rok, uz od rozdelenia Ceskoslovenska. Netreba situaciu podcenovat, ale on je dost mimo a vzdy to stotisicnasobne prezenie

fem
9. mar 2020

@jajko22 V tomto štádiu, ide najmä o to, aby sa izolovali ľudia zo zahraničia, pokiaľ ohnisko nie je v tejto zemi, tebe staci, vyhybať sa davom a hromadnym veciam. Ak by sa podarilo odizolovat tych ludi, ked nemusi tu ani vzniknut ohnisko, cize ani epidemia. Lenze to by museli aj oni chciet, ze.

Strana
z2