Strašné zvuky ročného dieťaťa + nespokojnosť
Ahojte nenasla som podobnu temu tak skusam ci niekto mate podobne skusenosti. Kludne mi poslite link ak som podobnu temu prehliadla.
Nasa 11 mes. dcerka uz snad odkedy vie blabotat vydava uplne strasne zvuky. Znie to ako keby ju nieco skrabalo v hrdle, alebo ako spevak metalovej skupiny 🙈 robi to v hocijakej situacii takze to nerobi napr. lebo vyzaduje pozornost a pod…znie to naozaj strasne ked spusti vsetci sa obzeraju, ze co jej je.. najprv sme mysleli ze to robi ked sa zlosti ale uz to robi hocikedy. Mate s niecim takymto skusenosti? Vsetci vravia ze je to normalne ale ich deti to nerobia a nikdy som ziadne dieta taketo zvuky nepocula vydavat. Vsetci na ulici uz vedia z dialky ked ideme…ako stado jelenov v ruji😵💫 A veru vie sa aj riadne zlostit, zatina rucicky a krk a cela ocervenie?
A este druha vec, od malicka neznasa ked ma obmedzeny pohyb. To znamena na rukach vydrzi minimalne, hned sa taha dolu, v kociku, voziku, v nosici, autosedacke, dokonca aj v jedalenskej stolicke sa strasne jeduje krici place..skratka nechce byt ‘priputana’ na mieste. Je to tazke lebo sa s nou nikam neda ist, po max. polhodine uz zacina vzdy cirkus… mali ste niekto taketo dietatko? Dcerka je strasne aktivna stale v pohybe, nevie vypnut, asi nam ostava len cakat kym sa nauci chodit a bude viac spokojna ked sa bude samostatnejsie pohybovat. Dakujem za vase odpovede💛
Kolko spinka?
@svetaba ahoj, bola tu uz taka tema, pamatam si.. Pisalo sa tam, ze dieta spoznava svoj hlas.. Jedna mamicka pisala, ze boli na usnom a zistil sa problem.. Dali odoperovat a bolo to ok.. Ja mam v susedstve také dietatko, nikdy som ich nevidela, neviem z ktoreho bytu to ide, ale taka mala vranka od rána do večera, smejeme sa na tom v dobrom, to prejde..
@svetaba Ako dlho uz robi take zvuky?
Nas syn ked objavil nejaky zvuk, tak ho opakoval aj niekolko tyzdnov cely den a potom presiel na nieco ine a jedno obdobie mal aj take skriekanie.
Tiez bol aktivny a ked zacak stvornozkovat v kociku nevydrzal dlhsie ako 15 minut. Potom som musela zabavat. Mal tiez 2-3 tyzdne kedy v kociku spustil okamzity rev... nechodili sme vtedy kocikovat. Ani v jedalenskej stolicke neobsedel bez spievania, hry.
Teraz ked ma 19 mesiacov si uz sam pride sadnut do kocika ked sme na prechadzke ale papa postojacky v uciacej veci alebo za chodu.
@ivangeline spavala od narodenia velmi zle aj v noci aj cez den, lebo mala reflux, koliky… pomalicky sa to zlepsuje🙂
@andreatytler robi to odkedy zacala blabotat, niektore dni viac niektore menej🤷🏼♀️ Mysleli sme si najprv ze to je kvoli traveniu, ked tlaci alebo prdka ale nie je to tak, robi to hocikedy..
@petkasaurus to je zaujimave, myslim vsak ze dcerk pocuje velmi dobre, inak by sa v noci nebudila na suchotanie ako sa zakryvam perinou😁 no bodaj by to tak bolo ze je to len nejaky jej prejav ktory vymizne, no chodime aj k neurologicke na kontroly kvoli torticollisu ked bola malinka, tak to tak znova skusim nadhodit, aj to jej zatinanie sa🙂
@svetaba Ale neviem kedy zacala blabotat.🙂 Odhadujem ze tak okolo 6 mesiaca? Potom by to bolo uz dost dlho aby to bolo len take skusanie si hlasiviek.
Este ma napadlo ci to uz pre nu nie je hra... ako reagujes ked zacne s tym skrekotom? Ak reagujes, tak mozno to je jej forma ako sa zabavit a ziskat tvoju pozornost.
Skus uplne ignorovat na nejaky cas.
@svetaba Ked sa to zlepsi dostatocne,bude to spokojnejsie dieta.... ;) Mozno ten reflux pretrvava a tento zvuk vydava,aby jej bolo lepsie na hrdielku?
@andreatytler aha ano cca od 6 mesiaca🙂 uz tie zvuky ignorujem ale niekedy aj snazim zahovorit aby prestala, rpbi to aj ked sa hrame takze pozornost si myslim nepyta🙈

Každé dieťa je jedinečné, každé dieťa inak vyváža, niektoré vydáva zvláštne zvuky, niektoré kričí, iné je zas ticho. Pokým sa normálne pohybuje na svoj vek, si to nevšímajte. Skúste sa mu viac venovať, ukazovať mu obrázky, pesničky a tak. A druhých ľudí si nevšímajte, ste matka za svoje dieťatko sa nemôžete hanbiť