Štvormesačné bábätko je hysterické z uspávania
Chcem sa poradit co robit so zhorsujucim s uspavanim babatka, doteraz velmi zle spavalo ale dalo sa uspat na rukach pripadne zaviazane s rucickami v perinke, teraz uz zacina plakat ked idem s nou smerom do spalne a potom hodinu hystericky plac ci na rukach, so spievanim, cicikanim, v postielke pri kolisani to je jedno plac a plac a krutenie sa. Uz nevladzem dalej uspavam ju takto denne mozno 20x po kazdom krmeni - je to niekolko hodin denne a mam uzvopred hrozu z dalsieho uspavania. Nekojim tak prosim uspavanie na prsniku prosim neradte, v satke ma kope, na fitlopte grcka. Spi strasne malo len co sa uspi uz sa budi na dalsie krmenie. Mam ist k neurologovi alebo co moze mat za problem?
@upam hej tichy reflux je presne ako si opisala...,aspon by som skusila to AR mlieko, su na to urcene...,vies ja som hned od zaciatku premyslala u nasej ze ide o reflux- po kazdom krmeni grckala a potom plakala od hladu, u nas sa to zacalo pomerne skoro ked mala cca mesiac a najhorsie bolo ze aj prestala priberat...boli sme u dr ta hned povedala zmenit formulu, nasa je od narodenia na UM...no a mozem povedat ze sa to dost rychlo upravilo...ake davas mlieko teraz ?
@hamca hm moja stale pyta jest po ca 3 hodinach cize ked ju necham az 2,5 hodiny hore to je uz zla ako sto certov lebo sa k nevyspanosti zacina pridavat hlad :( a to uz sa mi vlastne neoplati ju ani uspavat 🙂 skoda ze nemame druhe dieta mozno to pomaha ked vidi surodenaca ze cosi zaujimave robi
@klarionela 20x vznikalo tym ze tych ca 5 raz co spala /ona spava max pol hodinu vkuse/ bolo vzdy na 4x niekedy som to aj vzdala lebo uz slo dalsie krmenie, na brusku nechce byt lebo ma traviace problemy a potom grcka... v kresielku je casto ale dlho tam neobsedi po chvili place aj ked som kusok od nej napr. sa pokusam upratat v kuchyni 🙂 a na ruky musi potom je ok
@dobromila1111 problem je ze sa to zmenilo zo dna na den predtym sa uspat nechala aje ked to trvalo dlho teraz je to katastrofa.. nevieme prist na to co to sposobilo.. ona je unavena dost lebo uz je mrzuta a sucha si hlavicku privre oci cize spat by spala ale je nervozna a z toho place
@nervacik83 hm je to zvlasntne mam pocit akoby mala nevybitu energiu alebo nejake vnutorne napatie ale je to neprijemne lebo mi zaspavala okolo 8 pol 9 a teraz pred 11 vnoci nezaspi co sa mi zda na 4 mesacne babo strasne neskoro.. rano ma este celkom dobru naladu a ako ide den sa to zhorsuje a zhorsuje poobede uz mrnci aj ked ju na chvilu polozim hrat sa atd musi byt stale na rukach.. vecer katastrofa unavena je a mrnci mrnci vrti sa kope nohami mlati rucickami an ruky ked ju vezmem uspat tak rev.. neviem ci ist k neurologovi ked vravis ze nic nevedia zistit
na vysvetlenie - doteraz mi mala spavala plytko a kratko cez den ale spavala aspon vnoci cca o pol 9 som s nou pochodila na rukach po spalni a do pol hodiny spala potom ca 3 hodiny vkuse, najedla sa a zas to iste - to bol nocny rezim. teraz ju musim zaviazat do perinky inak sa budi rucickami ako male novorodena - skrabe sa po hlave do ocka vsade aj sa doskriabe ked ma dlhsie niektory nechtik. na rukach ju uz neuspim to zo dna na den zacala nenavidiet a place a kruti sa kope ked ju vezmem tak na uspavanie na lezato na ruky. este normalne zvislo sa ponosi ale to nespi samozrejme. cim je dlhsie hore tym je mrzutejsia.. napr. vcera o pol 5 jedla 20min zdriemla po hrani sa a saskovani, potom hore do pol 8, potom krmenie a potom som ju vzala uz do spalne o pol 9 a do 11 bola stale hore. cize od ca 6 do 11 nespala co je 5 hodin a vnoci!
@upam
verim Vam,dobre si na to este aj ja spominam.Mala som hrozu z toho,ze ho dnes budem musiet este xkrat uspavat,len som odratavala..U nas to tiez prislo nahle,akoby sa mu uz nepacilo zaspavat v mojom naruci,chcel mat vlastny priestor.
Skuste nieco zmenit aj Vy,sama uvidite,co zabera.
Drzte sa🙂
@dobromila1111 😒 to je presne ten popis ze hroza z dalsieho uspavania - a to som mala vecer jediny cas ked bol po tej pol 9 klud a mohla som vybrat z pracky upratat v kuchyni teraz ani to uz nemam lebo cez den una vyzaduje plnu pozornost... skusam ju dat na velku postel a cvicit s nou nech sa unavi
velmi by som odporucala zacat praktizovat Vzathovu vychovu
je to uzasna zalezitost
da sa kupit knizka, kde sa dozviete strasne vela aj o zaspavani,aj o nocnom spanku...naozaj, kupte si tu knizku
http://www.zivica.sk/dieta/archiv2008/doc/attac...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/224411/vztah...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/224411/vztah...
ked ju budete dodrziavat, nebudete mat problemy so spankom, placom...
netvrdim, ze nase ideta je idealne, ale nikdy sme neprechodili noc, zeby nespal, zaspava na prsniku a prespi 12 hodin v noci, a to ma 9 mesiacov, do pol roka, spal skoro cely den v satke na prsniku a v noci v posteli na prsniku=)
zelam Vam odvahu robit veci inak=!
treba byt odvazna, stoji to za to=)
@upam
skuste znova rozkojit, s laktacnou poradkynou by sa to urcite dalo, mali by ste omnoho menej problemov
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolik...
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@upam to ako by som o našej malej čítala... ono sa to ťažko takto v pár riadkoch dá napísať, ale prsne viem o čom hovoríte.... ja som si tiež s ňou odchodila svoje... aj v noci ... veľakrát som aj hodinu chodila s ňou na rukách len aby zaspala na tri hodinky aj to prerušovane... bolo aj obdobie, že kopala, nerváčila aj na rukách, no hrôza... dni teraz u nás vyzerajú tak, že zaspí okolo dvanástej pol jednej a ak spí dve hodinky tak som šťastná.... večer zaspáva okolo pol ôsmej ôsmej, ale budí sa aj 5- 7 krát za noc... pred niečo vyše mesiacom som to vzdala, spáva s nami v posteli a na prsníku, ale to tiež nie je nijaká výhra... píšete, že to na Vás pôsobí akoby mala nevybitú energiu alebo vnútorné napätie... mne to pri našej príde tiež ako nejaké napätie... ona aj keď zaspáva, vyzerá to akoby sa spánku bránila, strháva sa, no vravím katastrofa... ale zase musím povedať že posledných pár mesiacov už aspoň cez deň má celkom fajn náladu, prezabáva sa ,nie je to už o celodennom plači... k tým vyšetreniam... na Vašom mieste by som sa skúsila na to opýtať, za to nič nedáte... ja nie som doktor, naozaj píšem ako laik , ale ja mám stále pocit aj pri našej, že niečo nie je v poriadku... možno vy naďabíte na ochotnejšieho doktora a zistí sa prečo tak málo spinká... lebo na také malé deti je to naozaj veľmi málo spánku...
@upam a čo tak skúsiť uvariť mrkvičku a pomixovať na redšiu kašičku a dať jej ju? Mne to pri malej pomohlo a to bolo trápenia večer okolo 18-19.00 rev začal a trval cca do polnoci a bolo jedno či ju nosím, dojčím, kúpem, hojdám...a práve preto že už mal viac ako 4 mesiace a koliky už nemala mať a tiež mala moc riedku stolicu, po mrkvičke to prešlo. 🙂
Ahoj podla mna mate vecerny plac . Skus ked vidis , ze uz bude plakat nieco ine robit , odputa sa od placu , zabudne a ukludni sa . Moja starsia presne o 17.30 hod zacala z nicoho nic plakat ( vrieskat) a pomohlo , ze sme zacali nieco ine robit odputali śe jej pozornost a ona sa ukludnila . Steklili sme ju na nozicke , tancovali sme , a samo to preslo . Uz si nepamatam kolko to trvalo , ale uz sme vedeli , ze ked sa blizila ta hodina zabavali sme ju cim sa dalo 🙂 vyskusaj . Pisat ti , ze mas byt kludna je zbytocne , to vies aj ty , a poznam to ako ti je , ked ti babo place a nevies preco ☹ moja starsia od narodenia cez den spala 2 x 30 minut viac ani minutu , rekord bol 45 minut 🙂 a potom uz od dvoch rokov cez den nespala ale isla spat uz o 19 ej ,
Neboj prejde to a budes na to spominat len s usmevom 🙂
Drzim palce
ja som mala podobne boje so starsim syncekom... cez den obcas.. ale vecer pred spanim pravidelne :( najprv som cakala a myslela ze to prejde.. ale stale to bolo horsie a horsie.. :( isli sme k pedaitricke a ta nam povedala ze ide o koliku.. niektorym detom sa to zevraj moze prejavovat aj takto.. odporucila nam kvapky Coliprev s enzynom laktaza.. par dni sme este potom bojovali.. ale postupne sa to zlepsovalo.. pri druhom syncekovi som hned pri prvych naznakoch nasadila kvapky a v pohodde sme si odkolikovali 🙂 drzim palce
@nervacik83 uz som uspavanie vzdala ked ju beriem na ruky len sa to zhorsuje... necham ju lezat a davam jej dudel pustam telku hram sa s nou vsetko mozne az kymsa nepremrnci do spanku je to zaberak aj 2 odiny to trva a to cely cas jej oci padaju ale nie a nie zaspat strhne sa kope nozkami ruky vyletia a zas je hore :( poslednu noc sa celu noc buchala po lavicke tak som ju nadranom zas zaviazala do perinky ako novorodenca a spala potom pomerne dobre...
A co tak poprosit partnera aby ju isiel uspat vecer on a ty si oddychla. Mala mozno citi tvoju nervozitu co jej vobec neprospieva. Taktiez by si mohla skusit nejaky vecerny ritual ako kupel, masaz alebo kratka rozpravka, ked je malinka v postielke este sa s nou kusok porozpravat. Deticky byvaju tiez citlivejsie a placlivejsie v obdobi rastovych skokov ktore su okolo 15 a 23 tyzdna od planovaneho datumu porodu.
@upam ja som takto bojovala s mojou Simi. A najlepsie ked som prestala. Jednoducho sa jej nechclo spat. Raz som padla na gauc po 1,5hod vlacnia na rukach aspevou a uz mojho placu 😀 a ona sa ukludnila a pozeerala reklamu v telke. 😀 asi to nie je idealne .nemala rezim spala raz za2-3 hod. Ale.aspon ma neporazilo.
upam a este mi napadlo kedy sa s malou hravas a maznas sa? co tak ju neuspavat rovno po papani ked ma plne brusko? Sice som ako odohrana platna ale fakt pomaha mat rezim spanok, prebudenie, papanie, maznanie, hranie a zas spanie. Inak sa ani necudujem ze sa jej do postielky nechce ked sa ju snazis tolko krat uspat pocas dna. Ved chce aj objavovat svet a nieco nove sa ucit nielen stale spat
@upam ano toto zavinovanie pomohlo aj nám... kúpila som ulitku ale tiež to bolo len na čas... toto presne je aj s našou malou a to doteraz... oči padajú, šúcha si ich až tak, že ich má opuchnuté, ale zaspať nezaspí... ak aj začne zaspávať zrazu sa prudko strhne a je po spaní... presne viem o čom píšete... ako som spomenula vyššie, skúste to konzultovať s pediatrom... za to naozaj nič nedáte...
@upam ... nema reflux?
Syn bol takyto narocny urevany unaveny nespavec do roka, prave kvoli refluxu, jemu robila zle poloha na chrbte, takze sme ho nosili a nosili a nosili a nosili a...nosili...na stojaka. Postielku mal podlozenu pri hlave aby bol dolu kopcom, takisto v kociku mal podlozene lehatko skrutenym uterakom. No a pil antirefluxne mlieko skoro do 3 rokov. Pomahalo to aj ked nie 100%.
@ajana1 musím sa zastať upam... ono ak je to ako s našou malou, to dieťa je schopné byť celý deň hore... a to bez preháňania... my sme naozaj mali dni že dcéra spala v troch týždňoch maximálne trištvrte hodiny... tiež som mala pocit, že ju celý deň len uspávam... no v našom prípade to bol aj celodenný neutíchajúci plač... v našom prípade hranie neprichádzalo ani do úvahy... ona už bola tak unavená, že sa nedalo s ňou nič...
nervacik83 a nebola potom uz len "prestimulovana", my sme mali zo zaciatku tiez problem so spankom ale teraz dam krpca do postielky pri prvych priznakoch unavy a on pekne zaspi. Sice sa niekedy pohneva ale proste ho necham tak lebo zdvihanie a presuvanie mu dava zbytocne podnety.
@ajana1 ja ju nenutim spat problem je ze je unavena zatvara ocka sucha si hlavu mrnci a plac sa stupnuje ako nevie zaspat.. ked mi pri uspavani zaspala tak sa hned po minute strhla a zas dokoloa to preto natolkoraz uspavanie... ale uz to nerobim uz ju ani necicikam snazimsa ju unavit rackami prevalovanim na brusko a pod
upam a davas ju spinkat pri prvych priznakoch unavy? moze byt aj to ze uz je tak unavena ze nevie zaspat. lebo vyssie si pisala ze je hore 2.5 hodiny, mozno je to na nu proste dlho. A ako ju vlastne uspavas? Ona nezaspava sama v postielke alebo kociku?
my sme kolikovali na Coliprev-kach 🙂 po par dnoch sme videli rozdiel. maly bol kludnejsi.. brusko nuz nemal take nafuknute.. mal proglem stravit cukor v mliecku. a vdaka enzynu laktaza, ktory obsauju prave tieto kvapky sa mu to zlepsilo. aspon tak nam to vysvetlila pediatricka 🙂

@upam ja som si presla velky peklom s prvou dcerkou, nechcela zaspat a ked zaspala, tak spala hrozne. naucili sme ju spat, ked mala cca 18 mesiacov, odvtedy je to ukazkove dieta.
Preto som velmi chcela naucit druhu dcerku spat hned odzaciatku. No nepodarilo sa. Ma 4 mesiace a dennodenne ju hodiny hojdam, aby aspon na polhodku zaspala. A mame ten isty problem, cca 1 -1,5 hodky po kojeni zacne byt nervozna a chce spat. No pred par dnami som prisla na fintu, ze ked ju dam do polohy, kde vidi na starsiu dcerku, ako sa ona hraje, rozptyli ju to a vydrzi dlhsie hore bez placu a potom ked ju uspavam po 2 - 2,5 hod od zobudenia, hned rychlejsie zaspi.
Z toho mi vychadza, ze ten plac je od nudy, nemoze byt nieco take aj u vas?