icon

Štvorročné dieťa kaká iba do plienky. Ako ho to odnaučím?

9. apr 2021

Prajem dobrý večer, moje dieťa je plne odplienkované cca od dvoch rokov..s cikaním nikdy problém nebol, na noc je tiež už dávno bez plienky..má blok "len" s kakaním.
Vopred prosím, aby sa do diskusie zapojili iba tie maminky, ktoré s týmto problémom majú reálnu skúsenosť. Kto nezažil, nepochopí aké je to trápenie. Vyskúšala som už snáď všetko na svete, no žiaľ bez zmeny. Jediný pokrok je v tom, že si na wc už aspoň sadne, no potrebu tam nevykoná..Na wc zvyknem čítať knihy, robím divadielko, vysvetľujem, rozprávam sa, snažím sa navodiť príjemnú atmosféru, motivovať, či dokonca kúpiť hračku po ktorej túži, ak sa to podarí. S MM sme skúšali po dobrom, ale aj po zlom ako sa hovorí. Jedným z radikálnych riešení bolo nedať plienku, ale to sa uberalo ešte horším smerom - nakoniec došlo k zadržiavaniu veľkej potreby a odmietaniu vykakať sa aj do plienky..bolo to pre všetkých veľké trápenie..
S pediatrom sme to konzultovali, ten odporúča nejaký čas ešte počkať. Premýšľam aj nad psychológom, no najradšej by som to zvládla v pohodlí domova. Pomohol niekomu s týmto problémom psychológ? Nechcem na dieťa tlačiť, ale na druhej strane ani nechcem byť úplne benevolentná a čakať do nekonečna na zázrak 🙄.

Strana
z2
zuzanabartkova
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2