Sú rozprávky Pingu, Máša a medveď vhodné pre deti?
Mam taký pocit, že tieto dve rozprávky sa tu spomínajú najčastejšie, čo sa týka obľúbených rozprávok deti. Otázkou však je, či tieto rozprávky majú pre deti nejaký prínos a ci sú vôbec vhodne pre malé deti? Sú podľa vás rozprávky takéhoto typu vhodne pre deti? aké máte na ne názor?
Podľa môjho názoru pozeranie rozprávok je vhodné až od istého veku; nepáči sa mi, keď 1 - 2 ročné deti sú pravidelne pred televízorom. Je to pasívna aktivita, ktorá im nič nedá, narozdiel napr. od čítania rozprávok alebo iných "hier", ktoré mamička môže vymyslieť a prevádzať aj popri varení 🙂
@macickarebeka a čo tak starý dobrý Krtko? 😀
Máša je rozprávka ako vyšitá pre deti. Odráža sa v nej detské zmýšľanie a spôsoby.Je založená na detskej naivite a nazeraniu na svet. Nechýba v nej humor , na ktorom sa bavia dospelí spolu s deťmi. Svojho času bola špičkou aj v západných krajinách a za "veľkou mlákou". Čítala som k tomu komentár niečo v tom slovazmysle, že Rusi ukázali svetu ako má vyzerať detská rozprávka a že sa to dá aj v dnešnej dobe. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že deti v škôlke Mášu pozerali veľmi rady, dokonca sa párkrát pozerala aj u nás doma, keď sme dostali návštevu s deťmi. A bavili sme sa spolu s nimi. Myslím, že aj deti berú pozeranie rozprávky ako veľký zážitok, ak ju pozerajú s rodičmi. Táto rozprávočka rozhodne spĺňa všetky očakávania detí aj dospelých 🙂 Vrelo odporúčam!
pinguina nepozerame, lebo my pozerame iba Masu, husenicku Betku, fiha tralala. Ine nechce ani za svet. A myslim, ze masa je fajn...to sa paci celej rodine. Ja tam nevidim vobec nic zle ved medved je dobracisko od kosti 🙂 a este aj pedant 🙂 a masa je take male neposedne drobatko ako vsetky deti. Nic co robi nerobi so zlym umyslom. Nie je tam nic zle co by mohlo dieta pochytit. Ako na druhej strane nevidim tam ani nejake vychovne momenty ako v bambulke, ale odychovka je to vyborna. Nasa mala ju miluje a chichoce sa pri nej 🙂))
@macickarebeka Ahoj 🙂 ja mam 2 ročnu dcerku a Mašu miluje 😉 je to vtipne,putave a hlavne je to zmes kratkych rozpravok,takze jej neujde pointa ani zaver ,kedze samozrejeme v jej veku mi neodpozera celeho Nema a ani sa o to nesnazim 🙂 prednost maju hracky,knizky ,malovanie...ale rozpravky patria k tomu 😉 Aj rozpravocky maju svoj vyznam aj ked Maša vystupuje ako poriadny nezbednik pribehy su ozaj mile ,sama ich s dcerkou pozeram 😀 a maju prinos ,dcerka komentuje cely dej rozpravocky,hovori aku farbu maju Mašine šaticky,macko,kedy je tam sneh,kedy zima,kedy teplo,trenuje pamat,spajanie hudby a deja,konkretne Masa ma pre kazdy diel typicku zvucku,alebo uvodny ton a dcerka len z pocutia podla prvych tonov vie povedat aky je to diel a zatial (aj ked Maša teda povyvadza toho nad hlavu) si nezobrala za priklad nič zle,ale na druhu stranu aj vo svojom veku rychlo pochopila vyznam slov "akože" ,ked si citame detsku encyklopediu,tak vidi a vie ze medvede neziju v domcekoch a nie su mile a nechodia po dvoch nohach,ze deticky neziju same v lese a podobne,je to velmi aj o pristupe a aj o tom ci dieta pozera vzdy rozpravky same aby mohli rodicia nieco doma porobit (co rada obcas vyuzijem aj ja 😉 ) alebo ci si k tym rozpravkam k detom sadneme a vyrozpravame si dej,komentujeme to,vysvetlujeme
@macickarebeka Prepac ale vam uz tu vsetkym asi sibe. Preco by vsetko, co dieta robi alebo zje muselo byt prenho "PROSPESNE". Co takto dopriat detom aj nieco pre "RADOST". A nie len detom, ale aj sebe, zjavne musite byt vlemi frustrovana zivotom, ked vas napadaju taketo kraviny.
Máša je v podstate náučná rozprávka pre rodičov :D Keď sa chystáte na rodičovstvo, tak sa vžite do úlohy medveďa a máte dokonalú prípravku toho, čo budete pravdepodobne denne prežívať!
Všetky diely sú na: http://www.veselerozpravky.sk/masa-a-medved/ 😉
ahoj, mam pat a dva roky - masa ich zaujali dva konkretne diely, Pingu vobec. U nas ficia: Statocne auticka, traktor tom, cerveny traktorcek, Bob stavitel a Peppa, Pat a Mat, Mickeyho klubik a obcas dcera Teletubbies.
Ci su konkretne Masa a Pingu vhodne? No Pingu si uz pravdupovediac zo svojho detstva ani moc nepamatam o com bolo a Masa - ked som videla prvy diel, tak sa mi zdal totalne nevhodny, potom som to vzala ako komediu a s vhodnym vysvetlenim mi to pride OK....
Kazdopadne moj nazor je, ze nech je to akakolvek rozpravka, dieta by nemalo pozerat bez aktivneho dohladu rodicov.

No podla mna by ste sa na to nemali pozerat dospelymi ocami ale tymi detskymi oni si nevsimaju to co vy... mimo tychto rozpravok podla toho co tu niektore pisete by sa detom nemalo spievat slimak slimak lebo ak nevysteci rozky podpali mu dom... kohutik jarabi lebo ho zabiju a pochovaju...a podobne vy ked ste boli deti ste sa takto zamyslali nad rozpravkami riekankami pesnickami? Lebo ja nie ... deti vidia vacsinou len to dobre z toho... a ze dieta vyplazuje jazyk vy ste nevyplazovali? 😀