icon

Sú tu mamky 30 minútových spáčov?

cervikpepik
27. dec 2015

Moj syn ma 11mesiacov a od 6tyzdnov spava po pol hodinke vzdy a vsade...aj v noci sa po ulozeni zobudi po cca 30min.
Zdiela tu nejaka mamicka rovnakeho spaca??

mifka80
19. jan 2016

@anuskaaprazko len asi pre skoro rocne babo to uz veľmi asi nie je, ci? Ja som nad nou uvazovala, ked bol mensi, ale v kociku von spal ako tak dobre, tak som to nechala tak...nie je na to uz teraz velky?

anuskaaprazko
19. jan 2016

@mifka80 to uz nie... to my sme mali hacku tak mozno do 8-9 mesiacov potom sa v tom uz moc hmyril a snazil sa sadnut si...

jessie222
21. jan 2016

@cervikpepik ahoj, chcem sa opytat, prednedavnom si pisala, ze skusate prechadzat na 1 spanok denne, ako v tom pokracujete? Nas to tiez pomaly caka, syncek uz dlho vydrzi byt hore, tak ho zatial uspavam tak cca okolo 11.tej, len potom sruhy spanok mu vychadza az okolo piatej, co sa mi zda byt uz dost neskoro

cervikpepik
autor
22. jan 2016

@jessie222 ahoj,syn ma rok,presli sme na jeden spanok...spavat chodi az okolo 13 30,lebo vecer ukladam az 20 20 po kupani...
Zacal spavat hodinu az hodinu a pol....problem je len to,ze rano vstava vselijako...raz vstane 7 40 a na dalsi den ako dnes 6 20....ale k jednemu spanku sa nevratim....dnes vydrzi aspon do jednej,hoci s revom...u nas dva.spanky boli o nicom...kratke,nekvalitne....skvely pocit,ked som ho naobliekala do kocika na poobednajsi spanok a on na mna po 30min. kuka...skoro ma trafilo...
ja som troska povolila to,,skakanie ako syncek piska,,...bude tak ako poviem ja,nie on....ked si myslis,ze vydrzi skus to...mne syn nevstava v stabilnom case ale musi vydrzat do tej jednej....ak Ti vychadza dalsi spanok az na 17 00 a dovtedy vydrzi tak to zvladne...spavate 30 min.?uspavas ako?

jessie222
22. jan 2016

@cervikpepik a to ti spi v kociku cez den ci doma? Moj tiez vstava rano rozne, ale myslim ze ten najcastejci cas je 5.50, cize o dost skor ako vy 🙂. Ja ho uspavam vzdy na rukach, potom som pri nom v posteli, takze ustriehnem kedy sa po tej pol hodinke zobudi a este raz ho uspim, ale to som tam zavreta s nim a nesmiem sa ani pohnut, aby sa nezobudil.... no rada by som to uz zmenila. Vecer sa mi toez ako ho uspim po 30 min zobudi a musim ho znova uspat, no a potom sa aj v noci budi casto ☹. Este sa ti stale budi aj vecer po uspati? To si ty tusim tiez pisala

cervikpepik
autor
22. jan 2016

@jessie222 spi v postielke od narodenia,len ked spal 2x tak doobedu v postielke a poobede v ramci prechadzky v kociku....teraz mame dobre noci,zobudi sa po 30 min.aj pri nocnom spani ale zaspi sam tak v 75%pripadov....dakedy je hore 2x,dakedy 6x....predvcerom sa zobudil o 23 15 a potom az o 4 45....je to kazdy tyzden ine...ale co som si vsimla,ked spaval 2x,hoci mizerne,v noci vladal revat aj 2 hodinky,teraz sa zobudi,ale vacsinou zaspi sam........len ja si myslim,ze je to tym,ze ja som nikdy neuspavala,preto on odomna neocakava uspavanie....aky je stary syncek??

jessie222
22. jan 2016

No moj mal tiez rok pred 2 tyzdnami, takze su rovnako stari. Ale ked dospejeme k tomu 1 spanku, tak postupne ho chcem naucit zaspavat sameho, v svojej postielke. Inak to nepojde, on ked sa zobudi tak vzdy kontroluje ci je niekto pri nom asi ako ked zaspaval. Takto spi so mnou v posteli, mamzel v druhej izbe aby sa vyspal. Vecer ho jeden z nas uspi a potom ked sa zobudi tak tam je tiez jeden z nas, ked konecne zaspi idem si uz aj ja lahnut lebo som unavena, takto nemame s manzelom na seba ani chvilinku ☹. A uz je to aj citit, velmi lubime svojho synceka, ale nemal by vztah az takto trpiet. To ani nehovorim ze druhe dieta planovat ☹

cervikpepik
autor
22. jan 2016

@jessie222 ja som nikdy nechcela dospiet do stadia,ze sa zacnem muzovi vzdalovat...cely den za malym lietam,ja proste o pol debiatej potrebujem mat klud....je ine keby sme sa bavili o novorodencovi,ale myslim,ze nase deticky su az velmi mudre...v podstate si so synom

cervikpepik
autor
22. jan 2016

@jessie222 suvisle 24 hodin,kedze ani v noci nespi a to uz je psycho trosku....bola by si schopna nechat ho plakat?nemyslim v style zatvorim dvere a cau ale upokojovat,tisit no trvat na svojom...?

zuzulikmichalik
24. jan 2016

Ahojte maminky, aj nasa malinka ma problem so spankom ale az vecer, ten prvy nocny spanok ju ukladame okolo pol 8 vecer a tahá do 23.00, ale tento cas sa budí kazdých 45min alebo kazdu hodinu, ked ju o 23.00 nakrmim, tak potom uz spí dobre az do rána. Preco sa mi budí stale ten prvy nocny spanok???? neviete mi poradit? ☹

cervikpepik
autor
24. jan 2016

@zuzulikmichalik ahoj,pravdopodobne preto,ze tie prve tri hodiny nema tvrdy spanok a az potom poriadne zaspi...niektore deti spia praveze do polnoci az 01 00 a potom vystrajaju....asi si ten lepsi pripad...ake je stare dietatko? co robis,ked sa prebudi?Ako reagujes?

zuzulikmichalik
24. jan 2016

@cervikpepik no ona keds sa taktzo zobudi a zacne plakat, dam jej do ust dudlík a utíši, no niekedy to nepomoze a musim si ju az vziat na ruky a tisit ju na rukach, ale ona v momente spí na mne, alebo na hrudi sa mi utisi a spí dalej, len to ju potom musim mat takto do 23.00 na sebe a ani polozit do postielky. Ked o 23.00 nakrmím, akoby utalo, polozim do postielky, otocí sa na bok, chytí sloníka a spinka az do rána 🙂

cervikpepik
autor
24. jan 2016

@zuzulikmichalik kolko ma rokov? 😉

zuzulikmichalik
24. jan 2016

@cervikpepik 5mesiacov aj tyzden

cervikpepik
autor
24. jan 2016

@zuzulikmichalik to je este drobatko 🙂moj syn krasne spal v noci do pol roka,teraz api uz pol roka desne 😉
este ma napadlo,nerusite ju niecim do tej 23 00?tv,svetlo,hlas

zuzulikmichalik
24. jan 2016

@cervikpepik nie, nie, ona sa tmy boji, taj mame zasvietenu malinku lampicku v izbe, aj to zatienenu, skratka len aby tam nemala cistu tmu... ale telku pozerame celkom potichu, v podstate ani nezijeme do tej 23hod 😀 a to si ma veru nepotesila teraz tvojimi slovami, ze do pol roka ti synacik spal dobre, to sa akoze mam pripravit na najhorsie po pol roku??? 😖 my mame ale problem len do tej 23hod

cervikpepik
autor
24. jan 2016

@zuzulikmichalik nie nemas sa na to pripravit,lebo je mozne,ze Vy budete spat v pol roku celu noc od ulozenia do rana,vravim len,ze aj take moze byt 😉 ...ako si prisla na to,ze sa boji tmy?

lenicka2609
24. jan 2016

Ahojte maminy,tak aj my mame doma pol hodinove 8 mesacne a vecne nespokojne dieta.Nasa Ema asi uz od 3 mesiacov spava len pol hodinku,dovtedy zaspavala pri prsniku a to len na 15 minut,zo zaciatku to bolo tazke ale zvykli sme si,jednoducho z nicoho nic otvori oci a je uplne vyspata.Ale najviac vycerpavajuce je to ze je to "narocne dieta",je to hlavne o strese mat taketo dieta a uz ked viem ze ma hodinu kedy ma ist spat tak sa nenormalne tesim a ked zaspi tak ja vzdy s nou podriemkavam. Mava 3 spanky,ktore musia byt po 16:30 uz neuspavam aby vecer zaspala lepsie. Noci do 4 mesiacov super a potom az doteraz katastrofa,musela som jej nastavit rezim a toho sa drzim,je to prve dieta,tak dufam ze vekom sa spanok upravy aj som skusala len 2x dat spatno stale 30 minut a kocik tiez len 30 minut.

shmoulinka1
25. jan 2016

ahojte, moja dcerka to iste, spanok jej od 2.mes. do piateho mesiaca netrval dlhsie nez 20 - 30min a to 4x za den, v kociku nikdy v zivote neprespala dlhsie nez pol hodinku, skor to bolo tak, ze tam ani byt nechcela. Nespi nam ani v aute, co je co povedat. V manduce ju nosim aj viac nez 5hod. denne a tam tiez pospi len po polhodke, v noci ale spala lepsie, v priemere 12h tak so 4 zobudeniami.
Starsi syn spal dohromady za cely den a noc este menej, niekedy len 9h, ale zase vedel pocas dna potiahnut v kociku aj 2-3h, ale ten zase od 5. mes. v kociku uz nikdy nezaspal.

lenicka2609
25. jan 2016

@shmoulinka1 u nas s tym kocikom tiez tak,neznasa tam byt ak som s nou chcela ist na prechadzku jedine vtedy ked mala cas na spanie,inak zachvat placu. Teraz uz sedka v sportovej casti ale len prvych 10 miut,potom uz jej musim bud nejaku susienku alebo chrumku dat aby vydrzala a bola ticho 🙂 . A v aute tiez nechce,ked sedi vo vajicku len par minut katastrofa.

jessie222
28. jan 2016

Kocky stretli ste sa s tym, ze vase dieta spalo este horsie po ockovani? Nas pred ocko spal na svoje pomery dobre, po ockovani sa mi budi uz 3 noc kazdu polhodinu, alebo aj menej

girlie_konik
28. jan 2016

Kocky, ja len ako povzbudenie pre vas vsetky, co vam deticky spia po 30 minut - aj moj maly to robil, mohla som stopovat hodinky podla toho.. ale postupne sa to predlzovalo, teraz ma 2 roky a na obed bezne spinka sam, bez mojho priebzneho ucicikavania aj 3 hodiny 🙂
Drzim palce, nech aj u vas sa to upravi a deticky vam spinkaju dlhsie 😉

cervikpepik
autor
28. jan 2016

@jessie222 je mozne,ze ho bolia nozicky z vakciny,skus dat nurofen a pozoruj ci nastalo zlepsenie

cervikpepik
autor
4. feb 2016

@jessie222 ahoj,ako pokracujete?presli ste na jeden spanok?

gabika844
4. feb 2016

@cervikpepik aj nas to trapi od kedy sme prekonali koliku nespime ani cez den a ani v noci a uz mame 5 mesiacov

cervikpepik
autor
4. feb 2016

@gabika844 ahoj,ako spavate?

gabika844
4. feb 2016

@cervikpepik tak uz sa to zlepsilo spAvali sme doslova iba 15min teraz spi hodinu maximalne ale to ho musim prikolisat stale a v noci sa budi pravidelne kazdu hodinu sem tam kazde dve hodiny a vecer zaspava az o 10:00 dufam ze sa to coskoro zlepsi

jessie222
5. feb 2016

@cervikpepik ahoj, este sme nepresli, bol ockovany pred necelymi 3 tysdnami - mmr a kiahne ( zijeme vo viedni takze ideme podla at ock kalendara), bol strasne nervny, uplakany a vobec nevedel spat, tak som ho nechcela trapit.... ale od bud tyzdna to chcem vyskusat a uvidime. Dam si asi skusobnu dobu tak 2 tyzdne.... raz som ho totiz necgala spat 1x denne a potom sme mali strasnu noc, asi bol uz vtedy prilis unaveny a budil sa v kuse a nevedel zaspat

cervikpepik
autor
5. feb 2016

@jessie222 ked som maleho hodila 1. na jeden denny spanok,spal 30min. za cely den....povedala som si dobre,aspon v noci nebudes buntosit...a on spal v noci otrasnee...cize mali sme to iste asi dva dni...treti den to proste uz musel dospat ci chcel ci nie,,,,lebo uz nevladal ani plakat...

cervikpepik
autor
5. feb 2016

@gabika844 moj syn spaval pol hodiny od 6.tyzdnov do 11mesiacov...ako 8.mesacny spal uz len 2x 30min.....na zastrelenie...a spinka v postielke?ako uspavas?