icon

Sú tu mamky 30 minútových spáčov?

cervikpepik
27. dec 2015

Moj syn ma 11mesiacov a od 6tyzdnov spava po pol hodinke vzdy a vsade...aj v noci sa po ulozeni zobudi po cca 30min.
Zdiela tu nejaka mamicka rovnakeho spaca??

cervikpepik
autor
18. mar 2016

@jessie222 ahoj,ako sa mate?ako sa dari?

jurka83
18. mar 2016

ahoj, môj mladší toto robil... neviem ti vlastne poradiť, len viem ako sa asi cítiš... Leon bol a je vlastne strašne dobré dieťa ale ten spánok bol katastrofou... tiež max ale že max. 30 min spal boli aj noci čo sa budil častejšie, absolútne nič nepomáhalo a to bol druhorodený , takže mala som aj skúsenosti /aj prvý málo spal ale s porovnaním druhého nie je ani o čom písať.../ skúsala som všetko... odstavila, nechala vyplakať, hojdala, nehojdala, spal v postielke, spal u mňa... nič nezaberalo. V stave úplneho zúfalstva som cca v 11 mesiacoch presunula postieľku do detskej , že aby ma nepočul , necítil a ja neviem čo, ale bezo zmeny, potom som si už zvykla, teda hlavne moje ubolené telo... a raz sa to stalo, mal 16 mesiacov a začal normálnejšie spávať, postupne z 15krát zobúdzania bolo 8,4,3 a jednej noci sa nezobudil vôbec, ja som bola samozrejme naučená sa stále budiť , takže ja som pár krát ešte nespala pokial som si zvykla 🙂 tak držím palce nech ten tvoj deň nastane čo najskôr 😉

jessie222
19. mar 2016

@cervikpepik sodoma gomora u nas doma ☹. Zle spi aj cez den aj v noci. Nechapem kde berie to dieta energiu fungovat ked ma tak malo spanku. Cez den prva pol hodka ok,potom sa zobudi, mrvi sa, podam dudulu a zaspi znova, len ma uz potom dost nepokojny spanok, furt sa myka a budi sa. Prave som spominala, ze takto mi spinkaval este ako par tyzdnove babatko, ze som si isla lahnut aj ja, ze konecne spi a nedalo sa,lebo sa mi stale budil chudacik ☹. A v noci katasrofa, co ti poviem... fakt mi je ho velmi luto, ked v noci vidim, ako sa prehadzuje ako ryba na suchu a snazi sa znova zaspat a nejde mu ☹ vy ako? Dufam,ze mas pre mna dobre spravy 🙂

jessie222
23. mar 2016

@cervikpepik ahoj ako sa mate? My sme predsa len presli na 2 spanky zase ☹. Vobec sa mu ani nepredlzil ten 1 spanok, nestacilo mu to, noci katastrofa. Vyzera to tak, ze este na to nie je "pripraveny". Neviem ci v tom nie je zaroven aj nieco ine,ci zuby...zatial 3 den s 2 spankami a noci nic moc, tak uvidim co sa bude diat dalej, a vyskusam to zase za nejaku dobu. Trapili sme sa vyse 4 tyzdnov...

cervikpepik
autor
24. mar 2016

@jessie222 ahoj,chystala som sa Ti pisat,ze odkedy sme ,,vypadli synovi,,z izby tak je to bomba...no dnes sme revali 2,5 hodiny v noci....a od 6,30 hore....hroza ☹ dostal nurofen a nic tak myslim,ze zuby to neboli....dnes bol spln,tak neviem,ci je syn vlk ci co ale dakedy namiesto placu zavyjal....rano som mala chut vyskocit z balkona....ono ani nejde ovto,ze som unavena....ale predstav si v noci,sustavne behat kolo decka(cajik,gel na dasna,nurofen,hladkanie atd atd) a on furt jaci ☹ sialenstvo
A co Tvoj maly v noci vystraja?place,mrnci,prehadzuje sa??

jessie222
24. mar 2016

@cervikpepik kludne to mohol byt ten spln, moj tiez spal vzdy este horsie cez spln a mam viacero kamosiek, kt tiez deticky horsie spavaju cez spln... ved uvidis aka bude dalsia noc. A to si viem predstavit, jedna vec ked sa budi a druha ked este musis pobehovat okolo neho a on do toho place, to ako sa ja poznam by som uz ani nezaspala do rana.. my e dnes vstavali o piatej ☹, chudak snazil sa este pol hodinku sam zaspat, sa tam prevaloval ako ryba na suchu ale uz sa nezadarilo. Moj ani nie ze vystraja, on sa proste zobudi, ako asi prechadza medzi tymi spank cyklami, chudak zamrnci co je unaveny ale nevie zaspat, dlho mu to trva, a to ani nejak nevyzaduje moju pomoc, len sa samozrejme tlaci na mna asi hlada bezpecie. A strasne casto sa budi, vstava pred siestou, cize jasne ze do obeda proste nevydrzi. A ako sa vam dari s obednajsim spankom? Este stale pospi tu hodinku cca? A kolko hod ti spi v noci? Nas tusim tak 9 hod

mifka80
24. mar 2016

@cervikpepik tak ten spln dal zabrať aj nám. Tiez sme boli hore 2,5 hod. O polnoci sa prebral s plačom a potom nevedel zaspinkat. Našťastie, keď sa mi ho podarilo utíšiť, tak potom uz neplakal. Snazil sa zaspať, prevaloval sa, ale nešlo. Podarilo sa až o pol tretej. Pri splne mi vždy horšie spával. Ako dlho ti spí teraz cez deň. Aspoň to sa trošku predĺžilo? My sme stále na dvoch spankoch, ale teraz, keď mal pred mesiacom rok, tak je to o niečo lepšie. Sem tam sa zadari aj hodinka.

cervikpepik
autor
24. mar 2016

@mifka80 ahoj,normalne synovi asi uverim,ze je na vine spln 🙂my sme boli hore od 00.45 do 03 00,aj to zaspal len vdaka tomu,ze.som mu dala mlieko o 2.45...bezne ho tak skoro nedostane....normalne si ma potesila,teda nie,ze by som Ti priala prebdene noci,ale aspon vidim,ze syn nie je jediny senzitivny na Mesiac..... 🙂vdaka za napisanie 🙂

cervikpepik
autor
24. mar 2016

@mifka80 cez den spi 1,5 hodiny....no kazdych 35 min.sa preberie,pocujem ho suchotat,no zaspi za par sekund....

cervikpepik
autor
24. mar 2016

@jessie222 o 20.20 spi a vstava cca 6.30.....ale zapocitaj si tam tie nocne revy tak zistis,ze spi niekedy ledva 8.5 hodiny....cez den1.5 hodiny........nevyskusala by si ho po uspati dat do postielky?neuvazovala si nad tym,ze mu mozes v posteli,,prekazat,,?ze sa rusite,preto sa budi?

cervikpepik
autor
25. mar 2016

@mifka80 ahoj,dnes ste mali uz lepsiu noc?ake stare mas dietatko?

mifka80
25. mar 2016

@cervikpepik táto noc už bola dobrá, bol hore len 2 krát a hneď zaspal. Takže super, lebo zvykne sa budiť viackrát...má 13 a pol mesiaca...

cervikpepik
autor
26. mar 2016

@mifka80 a keď sa budí zaspí alebo plače po nociach?u nás dnes des,do desiatej revy od 5 15 hore....keby som mala doma zbraň,už si hodím guľku....nevadi mi nevyspatost,z toľkého adrenalínu mi ani nejde zaspat,,,ale psychicky som už k.o.....vy spíte od narodenia horšie?

mifka80
26. mar 2016

@cervikpepik od narodenia ten spánok nebol ktovieco. Ako novorodenec dokázal byť hore aj päť hodín. Keď zaspal, tak na pár minút a zasa odznovu... Vo vnútri nevedel spať, tak sme 2 krát do dňa kočíkovali. V kočíku spinkal celkom dobre. Keď prišli v lete horúčavy a nedalo sa byť v tom teple von, tak sme museli prejsť na spánok vo vnútri a to dal max.30 min. Keď vstal ráno príliš skoro, tak spal 4 krát 30 min. Mala som pocit, že nič iné neriešim len jeho spánok. Najviac ma trápilo, keď som videla, aký je unavený a nevedela som mu pomôcť. Do 10 mes. spával 3 krát po 30 min. Výnimočne hodinku. Je veľmi ťažké takto fungovať. Určite ti nemusím vysvetľovať. Neoddychneš si ani na chvíľočku. Kto nezažil nepochopí. Kojim, takže keď sa v noci zobudí, tak prso a spí ďalej, keď sa ale preberie priveľmi, tak nezaspi. Našťastie neplače a nevystraja, snaží sa zaspať...krúti sa, prevaluje...skôr ako za hod a pól nezaspi...

cervikpepik
autor
2. apr 2016

@jessie222 ahoj.ako pokračujete?

cervikpepik
autor
6. apr 2016

@mifka80 ahoj,ako syncek?zmenilo sa nieco v spani? 😉

mia265
6. apr 2016

Dievčatá môj malý donedávna spával tri krát pol hodinu za deň a zmenilo sa to,ako sme prešli na dva krát spánok a vlastne začal sám loziť a míňať energiu,že je potom viac unavený. Teraz má 10 mesiacov a spí dva krát po vyše hodinu,skoro hodinu a pol.

mifka80
7. apr 2016

@cervikpepik teraz bol maly chory, takze denny a aj nocny spanok bol zly. Nevedel pre kasel a sople spinkat. Teraz sa vraciame do starych kolaji. Cez den je to 2 x pol az hodinka... V noci ako kedy... Ma take, že je hore len 2-3 krat a niekedy aj 5-6krat. Neviem, cim to je... Mna ale tesi, ze sa trosku polepsil s tym dennym spankom a castejsie uz pospi hodinku...

jessie222
12. apr 2016

@cervikpepik ahoj, no spinkavame zase 2x za den, vzdy sa zobudi po pol hodke, obcas sa mi ho podari uspat este, obcas nie. Noc o nieco lepsia, uz aspon nerobi to, ze ked sa zobudi nevie zaspat, ale pocet zobudeni sa stale rovnaky. Boli sme teraz na dovolenke pri mori, voda ho asi viac unavila tak spal o nieco lepsie, ale aj tak sa budil, takze o takom niecom ze by spal tvrdo ako drevo mozem len snivat... mam pocit, ze to nejak vzdavam a asi mi nic ine nepomoze, ako vydrzat dokym z toho nevyrastie. Dufam ze dlhsie ako do jeho 2 rokov to trvat nebude, lebo mam strach ze on bude z tych ktorym to bude trvat az do skolskeho veku. Vy ako? Daj dobru spravu 🙂

jessie222
12. apr 2016

@cervikpepik inak este oyazka, ked ste ho presunuli do inej izby, ako to vnimas ty, ze ked sa zobudi a ides za nim, dokazes ked sa vratis do postele rychlo zaspat? Tohto sa totiz obavam, ze ked budem pochodovat po byte tak ma to tak prebudi ze pptom aj hodinu nebudem.vediet zaspat, a to uz potom nenaspim vobec nic. Takto ked ho mam vedla seba,tak len pohladim,potlapkam ,podam dudel a zaspi,a hned asi aj zaspim ja, teda cez noc, ked uz je po piatej tak so znovu zaspatim mam uz vacsi problem

cervikpepik
autor
12. apr 2016

@jessie222 ahoj,no moj Adam zase ,,vymyslel,,nieco nove v noci....stava sa poslednu dobu,ze ked place v postielke,pridem ku nemu,on stoji,dam mu cumel a dam ho lahnut a fesak dostane na mna nervy,hadze sa mi,vstava a reve jak najaty
Dam si ho ku sebe do postele a snazim sa aby zaspal,no on vstava,uteka mi z postele vresti....a uplne v pohode to robi aj hodku,dve hodiny a viac....a je uplne jedno kolko je hodin...vacsinou sa todeje medzi 2-3rano no mali sme stavy ked nebola este ani polnoc

cervikpepik
autor
12. apr 2016

@jessie222 co sa tyka spanku,ja som z tych jeho nocnych vreskov taka vystresovana,ze adrenalin mi nedovoli zaspat...som dost uzkostny typ

cervikpepik
autor
12. apr 2016

@jessie222 u nas je problem aj to,ze aj napriek tomu,ze sa vraciam od Adama,ktory stichol je tisko dajme tomu len desat minut a potom zase....cize aj uz akosi podvedome cakam ci zaspi ci nie a neda sa mi zaspat

mirkaaa80
12. apr 2016

@cervikpepik a neskusala si ho utíšiť mliekom? Viem, ze to nie je zrovna najlepsi napad ale my sa este kojime a cicik zaberá 😉. A máte stle toto obdobie? Nerobí to len keď mu idu zubky? My máme nespave noci keď mu idu zuby - aj 6-7 x sa zobudí, aj viac. Hned po 45 min ako vecer zaspi. A toto trvá aj mesiac-dva, lebo nam vždy ide viac zubkov naraz. Neboli ste na MMR ockovani? Aj po tom môže byť zhoršenie.

iskrickaa
12. apr 2016

@mirkaaa80 Utisenie cicikom nedporucam. Mam takmer 5 mesacne babo a v noci sa mi budi kazdu hodinu, lebo chce cicat, inak vyplakuva. Je to uz na palicu pre mna aj manzela a nevieme, ako ho od toho odnaucit, lebo hladny nie je samozrejme kazdu chvilu, len chce byt na prsniku a zle sa prisava v noci, lebo je zaspaty a bradavky ma tym padom sialene bolia.

mirkaaa80
12. apr 2016

@iskrickaa no my sa tak kojime od narodenia a vždy sa tým cicikom utisi. Nebudi sa špeciálne kvoli tomu, praveze mne sa to osvedčilo aj pri prvom že aj keď nám isli zuby, tým prsnikom sa vedel ukľudniť. Samozrejme že keď je to u vas takto, tak proste nedat. My sme tiez mali obdobie, rozmyslam ze to bolo asi vo vašom veku, po ockovani to bolo že sa takto casto budil, ani sa nekojil, iba dudlal cicik a spal pri tom, ked som cicik vybrala, zobudil sa a plač...ale po tom prebratí sa už normálne nakojil a spal, akoby sa potreboval úplne zobudiť na ten cicik. Same od seba to preslo.

zlatka03
12. apr 2016
Používateľ zlatka03 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zlatka03.

ono to deticky prejde a casom budu spat dlhsie 🙂 pockajte v puberte ich skor ako o 11 z postele nedostanete.

iskrickaa
12. apr 2016

@mirkaaa80 Tak verim, ze to uz prejde coskoro, lebo nas maly je chronicky nespavec a teraz aj ked hned zaspi po ciciku, velmi to boli, ked len drancuje spicku bradavky. Plakat bude dovtedy, kym nedam, ale nie je zobudeny, to vsetko robi zo spanku. Ked sa mu snazim dat cumel, tak sa na to jeduje. Ockovany bol uz dva razy a nemal na to ziadne reakcie. V siestom mesiaci (uz dvadsiateho) ideme na tretie ockovanie.

@zlatka03 Budem ho budit o stvrtej rano, za nohy ho tahat, aby pochopil, cim sme si presli🙂 Mozno bude mat tiez takeho nespavca, ked bude mat raz dieta a mozno hned dvojicky🙂

mirkaaa80
12. apr 2016

@iskrickaa no nechcem ťa strasit, my sme mali prvého takeho neapavca a teda to neprešlo. Uz bude mať 6 r. a až teraz sa to začína meniť - to že mu zacina spanok chýbať. Doteraz bol neúnavný, nespaval, samozrejme že v noci áno, ale večer isiel spat aj o 10. Cez deň poobedny spánok 20 min, od 2,5 roka nespaval poobede....a následne s tym spojená nervozita, hyperaktivita, furt behal, lietal, kričal, jacal.....😉

jessie222
13. apr 2016

@cervikpepik boze ☹ no takto toto je cele zle ☹, tie deti su vzdy o krok dopredu, ty sa snazis nieco zmenit a ono vymysli nieco dalsie... toto si viem predstavit presne u nasho, tiez zacina mat zachvaty zlosti ked nie je ako chce, ale este aj v noci ☹. Toto fakt len treba vydrzat,a cakat kym to prejde. Najhorsie je, ze oni sa nebudia preto, ze su zvyknuti sa kojit, resp chcu citit mamku, oni sa zobudia proste aj ked nechcu, asi ako prechadzaju cez rozne spank cykly, a nevedia hned zaspat... ja to vidim hlavne cez den, ze on uplne tvrdo spi, a odrazu sa mikne az sa zlaknem kolkokrat a je hore, tj jeho pol hodinka skoncila... ja asi zatial nejdem nic ine skusat a menit, uvidim ako dlho vydrzi zase na tychto 2 spankoch, aj ked vidim ze pri tom druhom uz ma problem spat ale zas ho potrebuje.... v noci sa budi aj 10x a nadranom uz dava pol hodky, ale teda vie to byt este horsie....