Syn ma 3 mesiace a chce sa plaziť

9. feb 2023

Ahojte, syn ma cca 3 a pol mesiaca, doteraz pekne držal hlavičku na brušku otáčal ju do strán, teraz ho dám na bruško a hlava dolu leží na podložke cmúľa ruku a stále sa vzpiera nohami o podložku a dvíha zadok ako keby sa chcel plaziť…je to ok?

anavixy
9. feb 2023

Treba mu aj rucicky napolohovat tak aby sa vedel o ne zapierat. Inak ano, je to normalne, v tej polohe jedine co vie je hybat nozickami, zadocek mu zlahka pritlac k podlozke, ruky napolohuj a idealne este aj aby mal pred sebou nieco zaujimave, co ho bude lakat tu hlavku dvihat.

zuzkaa1991
9. feb 2023

Plazit sa ma dieta neskôr moja nebola tabulkova kedze az v 4m drzala hlavicku v 6m sa zacala pretacat plaziy neskôr newem v ktorom mes ale viem sa plazila v 8m kedze mi nestvornozkovala len v 9m 10m sa postavila

terry658
9. feb 2023

Môj syn začal s plazením takto skoro. Po posteli pokojne prešiel celú dĺžku.

andreatytler
9. feb 2023

Nie, to len skusa rozne pohyby a trenuje svaly. Podstata je presunut tazisko na zadocek... to co robi on sa presuva tazisko na hlavu, uplny opak.
Dieta si musi najskor odlepit hlavu a plecia od zeme tym ze sa vytlacit rukami na lakte. Tusim sa to vola past baranky. V tejto polohe sa potom zacne plazit.
Nas syn robil mostiky v polohe na chrbte a tak sa posuval po podlozke. Proste skusaju vsetko co sa da.
Ako vravi mamicka vyzsie... ak mu pritlacis zadocek k podlozke, tym mu to tazisko presunies dozadu a to mu umozni zodvihnut hlavu a mozno aj plecia. Ale ja by som to vsetko nechala na nom, nech si trenuje a skusa ako sa mu paci.

pribinak
9. feb 2023

Je to úplne ok, dieťa skúša svaly, čo všetko dokáže, netreba mu v tom nijako brániť