icon

Tri deti - jedno za druhým

ivmila
18. máj 2010

Dievčatá ja už neviem... stále som chcela žiť pre deti...snívala som o nich už od 15tky, a mám krásne dve deti. Dievčatko , má 2 roky a 4 mesiace a 4mesačného chlapčeka a teraz mám obavy, či nie som zas v tom . UF...krásna predstava mať bábo, ale ako to zvládnem? Viem asi mi poviete, že som nezodpovedná, alebo že som si mala dávať pozor...ale ja budem šťastná, ak sa to potvrdí... Malého kojím a viem, že ten cyklus je taký všelijaký počas kojenia...Mala som už raz menzes a teraz mi mešká už 4tý deň, a to sa mi ešte nestalo "len tak". Chcem len nájsť niekoho, kto má podobný vekový rozdiel medzi deťmi aby mi napísal ako sa to všetko dá zvládnuť. Budem potrebovať asi nový kočík pre dve deti..napadá ma toľko myšlienok, že mi z toho začína hrabať.. Ak sa to potvrdí tak budem mať deti 2008,2010,2011...

jolinka
25. jan 2012

@lucia20 no ja som mala vsetky deti po 30tke, najstarsiu skoro 34 rocna...takze netusim kolko energie by som mala kebyze ich mam za mladi... tak ci tak zvladam ich, a to som na ne prevazne sama, energia asi pride... 😉 😉 ked ju clovek potrebuje

jednu dcerku mame tiez "problemovu"... aj ked teraz je to uz ovela lepsie cim je starsia...ma tvrdohlavu naturu, vzdor mala valmi silny a este k tomu primiesanu poruchu reci a v rannom veku do tych 3.5 autisticke crty... takze smesi uzili 😒 😒

montinka
25. jan 2012

inak dievcata ste tu niektora taka,co ma muza napr. na mesiac v zahranici? da sa to zvladnut ked ste uplne samé?

lucia20
25. jan 2012

@montinka mna na potrat aj patkrat poslali a napriek tomu som nesla a ony si mohli hlavy o stol aj trieskat. 😀 😀 😀 😀

lucia20
25. jan 2012

@montinka ja som mala muza tri mesiace prec a mozem ti povedat, uplne v pohode. taky neskutocny klud tu bol. uzasny.

😀 😀 😀 😀 😀

@jolinka ono to zalezi asi od natury. neviem aka budem ked budem po 30tke, ale mam pocit, ze takto to vyhovuje dokonale mne. mam dost sily, zatial a mam pocit, ze ich aj trosku chapem, teda lepsie. predsalen. moja mamina ma mala v 36tke a moze ti povedat, ze sa milujeme, ale je medzi nami ten generacny rozdiel hodne velky.

montinka
25. jan 2012

@lucia20 ty si rodila tiez cisarskym? ci preco ta chceli poslat na potrat?

jolinka
25. jan 2012

@lucia20 iste... 😉 Inak ja by som svojim dceram radila mat deti v skorsom veku ako ja... ani nie tak kvoli tomu rannemu veku deti.. Ja posobim na ludi mlado, aj nazory mam mlade, casto mi dokonca rovesnicky pripadaju ako "stare baby" , ked sme este byvali v inej casti mesta mojou najlepsou kamoskou bola najmladsia mamicka z ihriska {ja som bola najstarsia 😉 😉 }... rozumeli sme si podobnym druhom humoru a obe sme vychovu deti brali sportovo... 🙂 🙂

jedine coho sa obavam...ze pride cas trebars o 15, 20 rokov...deti budu este mlade, nezabezpecene, budu studovat...a napriek tomu ze sa citim mlado mozu prist nejake choroby, financne problemy, dokonca uvazujem {znacne predcasne ja viem.} ci sa dozijem vnucat a tak...kvoli tomu vsetkemu trosku lutujem, ze som nemala deti aspon o par rokov skor.

ale napriklad toho, ze by som si kvoli veku generacne s nimi nerozumela sa neobavam.

lucia20
25. jan 2012

@montinka ja som predtym mala dva prirodzene porody, ale tretej diagnostikovali v 16.tt sacrokokcygealny teratom a hend mi dali do ruk spravu, ze mam ist na UPT. a podnes den sa stretavam s tym, ze ludia ked zistia, co mala tatianka, tak sa ma spytatju, ci sme to vedeli a ked poviem, ze hej, tak mi povedia, ze oni by si ju nenechali. 😖 🙄 moje krasne dievcatko.

lucia20
25. jan 2012

@jolinka presne to co si povedala si myslim. myslim tu druhu cast. je to super, ze ja budem mat 40 a moja najstarsia 20. tesim sa na to obdobie. 😀 😀 😀 😀 budem mlada babka. 😀 😀 😀

montinka
25. jan 2012

@lucia20 a to je co ak sa smiem spytat?

jolinka
25. jan 2012

@montinka ja som mala prvy cisarsky... a za tym 3 normalne porody, vsetko OK... Prvy CS bol kvoli zlej polohe dietata a lekari ma pri druhom nahovarali opat na cisarsky, ze ked bol prvy automaticky 'pre istotu" aj druhy cs...ale ja som sa nedala, povedala som im ze ak sa situacia nezopakuje a vsetko bude OK rada by som porodila normalne a aj sa podarilo, ten druhy porod bol moj najlahsi 😉 😉

Kedysi v minulosti ked neboli take moznosti kontroly jazvy na UTZ aj to sitie bolo vselijake, lekari povolovali len 2 cisarske .. i teraz trochu dudru ked zena 3ti krat otehotnie, ale myslim ze da sa to zvladnut v pohode, ak je jazva v poriadku, neboli problemy pri siti, infekcia rany, docistovanie maternice a tak.

Mne kontrolovali jazvu posledny mesiac dost casto, pri kazdej kontrole, posledny tyzden kazdy druhy den, dr. povedal ze nesmie byt tensia ako pol. cm ak chcem rodit normalne.

montinka
25. jan 2012

@jolinka ooo mne pri prvej dcerke praskla ale zvonku a pri malom ako som pisala ked mi robili cisarsky tak mi doktor vravi ze to bolo tesne ze uz je tenka ako papier. a to sa pytam o tri tyzdne skor. tak ja sa iba preto pytam lebo moj doktor si to v karte poznacil kriklavozltou fixkou ze sa mi rozchadzala tak uvidim co mi povie.

montinka
25. jan 2012

@lucia20 ale mas krasne dievcatka,uz minule som pozerala ked som od teba nieco kupovala na bazariku.🙂

jolinka
25. jan 2012

@montinka ktory si teraz tyzden?

montinka
25. jan 2012

@jolinka este malo iba 7tt este som ani u doktora nebola.

jolinka
25. jan 2012

@montinka tak ona sa ta jazva medzitym mohla pekne zrast...ale teraz neviem ci to vedia zistit v akom je stave, este je maternica velmi mala...v kazdom pripade sa drzte, lekari ta budu sledovat neboj. vela tiez zalezi aj na velkosti dietata. tie prve dve deticky boli velke?

katren
25. jan 2012

ahojte kocky, mozem sa pridat??? sice este nemam tri, ale tieto dve mam s 19 mesacnym rozdielom a NEMENILA by som 😉 otehu som ked mala Dominicka 9 mesiacov, nejako sme este neplanovali, ale kedze sme na Dominicku cakali 3 roky, boli sme vyteseni, ze Misko sa "podaril" za 9 mesiacov 😉 a tretiemu sa nebraaaaaaaaanime.... 😝
vsetky sme odvazne, silne a vsetko zvladame 😉

lucia20
25. jan 2012

@montinka v tatiankinom pripade to bol dvojkilovy nador.

@montinka dakujem. no teraz ked si mi to pripomenula, tak si spominam. som pozerala na tvoje deticky. 😉

montinka
25. jan 2012

@jolinka no dcera mala 4250g a maly ( ktorý bol o tri tyzdne skor) tak uz vtedy mal 3500g takze by mal isto tiez vyse 4kg

montinka
25. jan 2012

@lucia20 fuuuuha a uz je ok? no idem si ja lahnut. ahojte a dobru noc

jolinka
25. jan 2012

@montinka uff...no pekni mackovia 😉 😉 😅 😅 ...ja som mala kazde dalsie vacsie a vacsie... 😉 posledny mal 4080 gr...co sa nezda az tak vela ale ja som 153cm a 48 kg zenicka 😉 😉

tak to ti iste nedovolia prenasat, skor asi pojdes pred terminom...

jolinka
25. jan 2012

@katren vitaj 😅

lucia20
25. jan 2012

@katren tak to je super, ze misko sa tak zadaril. to keby si videla a pocula mojho muza. nedal si vysvetlit, ze dieta nie je na prvu supu vzdy a uz si tu trieskal hlavu, ze on je neplodny. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lucia20
25. jan 2012

@montinka uz je viacmenj ok, ale nie je to uplne 100% ale co su tie nase problemy v porovnani s ostatnymi. uplne nic. hlavne ze ju mame doma. 🙂

poleva
25. jan 2012

@ivmila tak máš tretie,či?

ivmila
autor
25. jan 2012

@poleva Áno mám...Tatianku, teraz 31.1 bude mať rok, presne v deň keď aj jej najstaršia sestra bude mať 4 roky a prostredný brat mal minulú nedeľu 2 roky... sú to moje poklady 😉

mataharyy
25. jan 2012

@montinka Ahoj, děti máme zatím dvě s dvouletým odstupem a manžela na týždňovkách, za normálních okolností se to zvládat dá, jen teď jsem ho uprosila ať přijede o den dřív pač jsme nemocný všichni tři, ale jinak v pohodě a rádi by jsme ještě třetí... možná i čtvrtý... No kdo ví co přinese život 😉

jolinka
26. jan 2012

@ivmila vsetky v januari...to ste si dobre vypocitali 😀 😀 😉

montinka
26. jan 2012

@jolinka vsak aj ja mam iba 154cm.🙂 preto sla Tamy cisarskym a Filipko bol koncom panvovym.

montinka
26. jan 2012

@mataharyy ano dve sa daju v pohode. ja si lenn neviem predstavit ako budem potom vodit malu do skolky s tym malym drobcekom a filipkom.sice on uz bude mat dva roky tak mozno to nebude az take zle no uvidime.

mataharyy
26. jan 2012

@montinka Myslím že to nebude tak hrozné, když jsem byla doma na návštěvě, tak jsem měla své dvě děti a k tomu non stop své dvě sestry (starší 5 let a mladší 3 roky) nikdo mi s nimi nepomáhal a přežila jsem to 😉 Uznávám to oblékání do školky je příšerný i s dvěma, ale myslím že to je jeden z velmi mála záporů, protože jen mimino trochu povyroste, tak ty starší si s ním hrají a máš klid 😎 No však uvidíš, pak mi můžeš dát informace na co se případně mohu těšit 😉 😎