Tri deti v dnešnej dobe. Je to luxus?
Ahojte, prosím rady, povzbudenia, možno odhovorenie.....máme dve deti, na 4 pokusy (2x potrat - nechcený), deti majú 2,5 a 5,5 roka, v septembri škola, škôlka..... a ja som akosi zatúžila po treťom bábenku. Mám 31 rokov, máme hypotéku, ale žijeme celkom slušne, niekedy máme viac, niekedy menej.....podľa mesiaca. Poraďte mi, išli by ste do toho?? Deti nadovšetko milujem, len sa bojím histórie, že každému môjmu dieťaťu predchádzal spontánny potrat. Inak tehotenstvá bezproblémové, pôrody tiež, obaja mali cez 4 kg. 🙂 Bytovo sme zabezpečení, máme 4 izbák. Raďte, prosím!!! Žofrinka
Hlavne je dôležité si zhodnotiť všetky pre a proti. Pre mňa je dôležité aby moje deti mali minimálne to, čo ostatné deti. Aby sa mohli pochváliť že boli pri mori, že majú to a ono čo majú ostatné deti v ich veku.
Možno mi budú niektoré žienky protirečiť že nieje dôležité to hmotné čo im dáme, ale povedzme si pravdu, dnešný svet je len o tom kto čo má, kde bol.....
@zuzkasu bývame vo 4-izbáku takže zatial v pohode, starší majú jednu izbu ako herňu, jednu ako spálňu a najmladšia spinká s nami. Keď vyrastú, zrobíme z našej veľkej spálne dve izby tak, aby všetci traja mali svoju izbičku...
Čo sa týka stravy tak keď si zoberieš keď si mala jedno dieťatko a dve je to rozdiel, tak isto je rozdiel dve a tri. Lebo to naše tretie má inšie chute ako starší dvaja...ale dá sa. Ja si myslím že majú všetko, nikdy netrpeli núdzou, len s tým, že ja už pracujem. A vôbec neľutujem. Keďže lepšie zarábam ako môj partner neviem si predstaviť vyžiť z jeho platu.
luxus je aj jedno dieta, aj dve, aj tri..... ked po nom tuzite, tak si tuzbu splnte.
Veľmi obdivujem maminky s 3 deťmi, klobúk dole 🙂 My máme 2 aj keď skoro po sebe s rozdielom 15 mesiacov ale musím povedať že je to veľmi náročné a nie to ešte tretie. Aj keď aj mňa chytali chvíľky (boli to asi hormóny) keď som dokonca uvažovala o treťom bábätku. Naozaj si to neviem ani predstaviť lebo teraz sa všetko točí okolo krmenia, prebalovania, varenia, upratovania a niekedy si ani nestihnem uvedomiť že je 5 hodín poobede a ja ešte v pyžame lebo som sa nestihla ani prezliecť....
závisí od človeka, či si zvolí rovnicu luxus = peniaze alebo rovnicu luxus = krásne, zdravé deťúrence. možno ma teraz niekto odsúdi, ale máme tri deti, peňazí málo a navyše žijeme v podnájme. nevadííí. švagriná aj so svokrou hučali do manžela, že to nezvládneme. tretie bolo ozaj neplánované. som ale nekonečne šťastná. moje tri deti sú všetko čo mám. celý môj svet, môj život. bez nich by som mohla mať aj vilu, aj tak by bol môj život prázdny. tri deti sú síce starosť, ale najmä veľa radosti, smiechu a žiadna nuda. 😀
ja som si tento luxus dopriala 😉 a nelutujem. po dvojickach mame dalsieho krasneho chlapceka a pri nom si vychutnavam materstvo tak naozaj a aj drobcek je pohodak - dostali sme ho za odmenu 😉
a ano je to mozno niekedy aj o peniazoch, aj ja chcem dopriat svojim detom len to najlepsie aj zabavu aj dovolenky a ostatne, ale budem sa snazit im vysvetlit, ze to nie je to najdolezitejsie a ze nemusia mat vsetko. mozno som idealista, ale skusim to 😉
a pre niekoho je luxus aj jedno dieta - zalezi od uhla pohladu 😉
rid sa srdcom vzdycky nejak bylo a aj bude 🙂
Ano, je to luxus, ale stoji za to.... 😵
Ahojte prosim poradte mi asi by sme chceli mat este tretie dieta mame 6 r chlapca a 3 r dceru byvanie mame zabezpecene 4 izbovy bungalov. S financiami niesme bohvie jak dobre na tom. Manzel zaraba cca 750 mame hypoteku plus energie poradte dakujem
Nie, tri deti nie su luxus, ak na to mas a ste zabezpeceni a mate vlastne byvanie.
Pokiaľ si myslíš, že budeš schopná žiť tak, aby si pokryla náklady na svoje deti a sem-tam aj na seba, prečo nie. Život je len jeden, treba si ho užiť na plno a keď túžiš po bábätku, tak choď do toho. Len si to treba dobre naplánovať, pamätaj, že budeš na materskej, takže peňazí bude menej.
Je to luxus, pokial na to nemate financie...

@livka299 no já som síce konečne po 8 rokoch nastúpila do práce, ale moja túžna je čím dalej tým silnejšia tiež som s troch detí, a verím že do tretice nám to vyjde aj stým dievčatkom 🙂 Milujem svojich synov aj ked mi dávajú zabrať ale už pri druhom som si bola zo všektým istá, nestresovala som pri všetko atd 🙂 teraz už len spracovať mužíčka🙂
Ak sa možem spýtať bývate v byte? či v domčeku? Je finančne náročné či ako vraví moja mama kde sa dvaja najedia tretí sa stratí?