icon

Trojmesačná dcérka je plačlivá a nervózna na návštevách

pljenka
31. mar 2013

Ahojte 🙂 Chcela by som sa opytat ,ci neviete niekto poradit ,mam 3mesacnu dcerku, ktora zacina byt na navstevach velmi nervozna a placliva, je mi jasne ze uz vnima a vsade vidi nieco nove, len chcem vediet ci to same prejde alebo tomu mozem nejak pomoct. Mala je v podstate cele dni len so mnou , priatel byva dlho v praci , co tomuto celemu neprospieva. No a ked ideme pozriet cez vikend jednu alebo druhu babku ,je schopna plakat aj hodiny v kuse ,cize ja som nervozna ,a pracem sa odtial co najskor ,len tiez vidim ze babky niesu spokojne, uz zacinam pocuvat ze je rozmaznana ,a ze nech si zvyka . A kazda vieme ,ze je velmi tazke sa pozerat nato ako nam nase male mrna reve ,cele cervene . Dohodla som sa s priatelom ze ak place viac ako hodinu ideme domov, no viete mi este poradit ,co by som mohla vyskusat aby sa mala upokojila ? Alebo mam byt len trpezliva a cakat ze to prejde po par tyzdnoch ? alebo chodit na nevsetvy castejsie ,popripade pozyvat radsej k nam ? Dakujem 🙂

Strana
z2
googlinqa
22. júl 2013

@pljenka moja Ema ma rok a este stale je nervozna a placliva z cudzich ludi, je to strasneeeeee, aj lekarka hovorila ked ju vysetruje ze velmi place, az sa trasie, je to hrozneeee, vraj s nou mam chodit medzi ludi, ale ved chodime vsade, vonku, do obchodov, ale ked niekto prekroci istu hranicu, je pri nej blizko, nedajboze ju vezme na ruky, to je katastrofa a upokoji sa len pri mne na mojich rukach, co ti na to povedat? ja uz mam toho akurat dost, pozerat sa na dieta ako sa trapi a moje nervy su v keli takisto, a tie mame len jedny, neizolujem, ale chranim, uz nedovolim aby ju brali na ruky a sli blizko k nej do jej bubliny ako sa hovori... dnes ju prisiel dedko pozriet, rano sa pekne hrala v postielke, pohoda, prisiel blizko k nej, robil grimasy no a mala jak spustila rev, revala v kuse 3 hodiny, akoby ju drali z koze. ja si myslim, ze je to v povahe, citlivosti toho dietata od mala si vela bolesti vytrpela, takze to chapem, netreba provokovat, a ked sa na nu niekto chce pozerat tak len vonku v kociari a tak, aby sa ona citila v bezpeci, vekom to prejde

googlinqa
22. júl 2013

a este jedna negativna skusenost, sli sme na navstevu do ineho mesta k priatelovym rodicom, to bolo revu..... Ema, ktora bezne zaspava okolo osmej az deviatej, revala do polnoci a o druhej nad ranom zaspala, vies cudzi ludia, cudzii priestor, nechcem to nikdy v zivote zazit uz

googlinqa
22. júl 2013

@moon1979 svetaaaa pravda, ani ja by som to lepsie nanapisala, a vraj ja som zla matka, lebo nechcem dovolit aby si ju vsetci brali na ruky rad radom, ti stari ludia su jednoducho hlupaci, uz zabudli, ake to bolo ked mali oni male dieta, a dieta takisto rozculuje ked na nu robia tie pripecene ksychty ani ja som to nemala rada, bola som vazna a aj moja Ema je vazna, dokaze sa na teba tak pozerat, akoby ti ocami hovorila, ti sibe????? no proste si myslim, ze deti su rozne a tak to treba respektovat aby bolo pokojne dieta a aj mama mala klud

mmmj
22. júl 2013

trojmesacne babo je este malicke, je to pre nu jednoducho prilis drazdive, ked je viac ludi alebo ine prostredie. Urcite nie je rozmaznana, to take malicke ani nemoze byt, v tomto veku sa treba urcite riadit spokojnostou dietata a intuiciou. To nie je o zvykani, ona si to rozumovo este nevie vysvetlit, skor jej to podla mna moze uskodit, ked by sa na nu velmi tlacilo. Aj moja mala take obdobia, ze dokonca ani k otcovi na ruky nechcela odo mna ist, jednoducho to preslo. Urcite sa riad svojou intuiciou a nie "mudrymi" radami.
U nas sa osvedcilo a aj doteraz je to prijemnejsie pre malu, ked pride niekto k nam (radsej menej ako viac ludi), je vo svojom prostredi, ma svoje hracky, je odvaznejsia aj pri cudzich.

googlinqa
22. júl 2013

a este dalsie napisem na tuto temu: kocikovali sme vonku pekne ja, priatel a moja mama teda babka, babka vkuse mlela mlyncekom a mlela, po hodine som jej povedala nech sa stisi kusok ale nestisila... az mala spustila taky rev ako sirena. ja na to uz zvysenym hlasom hovorim TICHOOOO, a zrazu bolo ticho a mala mi coskoro zaspala, cize ked dieta reve o raty tak tym chce aj nieco povedat, napriklad: mam toho dost, dajte mi pokoj, chcem spat a pod....

googlinqa
22. júl 2013

@althejka ano presne tak to prebiehalo aj u nas, prisli sme na navstevu, hned ju vzala na ruky a mala spustila rev, ze az a ona sa ma este pyta: to preco place????? ta som jej chcela povedat ta pre hovnoooo a dajte mi ju, a nedala hodinu s nou nacvicovala a nakoniec mi ju dala, mne ide vteedy srdce puknut, povedzte mi prosim, preco su ti stari ludia taki sprosti???????????????????????????????????????? cest vynimkam

koralinka
22. júl 2013

ja NENAVIDIM parfemy!!!!!!!!!!!!!!!! dpc mám rodinu ktorá bez parfumu nešla ani na záchod všetky ženy v lete 30stupnov a parfem jak za 2 euraaaaa najsilnejšííí no hnus chuda male :/ ja som sa neparfumovala od tehu po teraz :D lebo jednoducho idem k malému decku a smrdím jak žumpa? kde sa nedá dýchat v tridsiatkach?

althejka
22. júl 2013

@googlinqa neviem, ale doteraz si vycitam,ze som si maleho zo zaciatku nebrala hned a nekaslala som na to,ze by sa urazila. akonahle som to jedneho dna urobila, bolo to ako keby mi niekto rozviazal sputane ruky 🙂

mmmj
22. júl 2013

@googlinqa no a najhustejsi su ti, co nemaju vlastne deti a myslia si, ze to tvoje "vycvicia"...co narobis...len sa im vyhnut

googlinqa
22. júl 2013

@althejka po prvom dietati by pri druhom bolo vsetko ine, niektore veci by som urobila inak, lepsie no teraz si to nemozem vycitat

Strana
z2