Trojmesačné bábo pri uspávaní moc plače

zuuzik2
18. máj 2015

Chcela by som sa poradit, dcerka ma skoro 4 mesiace a velmi place, vrieska az sa nevie nadychnut ked ju uspavam. Skusala dom ergo nosic, hojdanie na rukach, nohach v lehatku aj si k nej len lahnut a nic stale len reve. Dokonca posledne dni uz nezabera ani kociar avto tam vzdy pekne zaspinkala. Takto to mame asi 2 tyzdne doteraz zaspavala pekne.Inak ked je hore tak je zlata smeje sa kopka si nozickami, pozoruje veci okolo seba. Poradte ako uspavat dieta ktore sa nerado nosi na rukach aby tak strasne nejacala, alebo co robim zle?

simik14
18. máj 2015

Skus jej dat nieco sladke na dudlicek nejakeho plysacika do rucky skusala si uz vibracne kresielko? Jemna vibracia a melodia by mala dietatko ukludnit ... poradim ti neuc nejak extra uspavat na rukach budes s tym mat dlho problemy ... skus zaspievat maminkin hlas dietatko upokoji ... skus ju nakrmit po pol hodinke okupat (nie skor kvoli moznym krcom) dat pohodlne pyzamko nejak pekne jej uprav postielku daj jej tam kolotoc co hra a kruti sa daj jej baldachyn zatiahni ju nech sa citi.prijemne ... existuje take svetielko co vytvori hviezdnu oblohu na stene nieco z toho osvedceneho skus 🙂

jeemima
18. máj 2015

@zuuzik2 nebude to brusko bolave? nasi toto robili strasne ich boleli bruska ...koliky.....kakali pekne aj prdkali no to aj tak neovplyvnilo to ze mali kolik kazdy vecer kym zaspali aj 5 hodin plakali... skus nejake kvapky na koliky sab simplex alebo babycalm (tie su cisot prirodne) alebo aspon espumisan pred papanim aby naviazal na seba prdiky ...ci to neurobi rozdiel...

dekys
18. máj 2015

Ahoj aj my sme mali taky problém, Cez den slniecko vysmiate, denny spánok v pohode ale ked prislo večerne uspávanie,katastrofa. A pricinou boli kolika a tichy reflux

jojka_m
18. máj 2015

Ahoj, neviem, či kojíš...ten môj dokáže byť pred večerným spánkom zavesený na cicíku aj dve hodiny, no cicík vždy zaberie. Každopádne, skús ju ukladať skôr...hneď ako spozoruješ náznak únavy, prípadne je už dlho hore. Nečakaj, kým bude unavená...detičky vtedy kričia od únavy a tým sa ešte viac rozčúlia. Ja osobne by som to s tým nosičom ešte skúsila...alebo možno skús šatku, v tej je bábo ešte tesnejšie pri Tebe. No dôležité, e byť v pokoji, aby si mala pravidelný pokojný tlkot srdca...to je to, na čo bábo reaguje.
Veľa šťastia.

vedorka
18. máj 2015

my sme pustali "biely sum" z you tube, ked mal ist spat, velmi upokojujuce, vyskusaj ;)

zuuzik2
autor
18. máj 2015

Dakujem vsetkym za rady, problem je v tom , ze ona reve pri kazdom uspavani aj cez den, donedavna nebol problem ju uspat az teraz posledne dva tyzdne a mam pocit, ze je to stale horsie, zoberiem ju na ruky a ona sa rozjaci este viac. Niekedy sa mi tiez zda , ze place od unavy, ale niekedy som si neni ista ci uz je dostatocne unavena. Kojit kojim, ale prso ju moc neukludnilo, ked jej zacalo tiect mliecko a ona nechcela tak sa na tom hnevala, takze ma cumlik.

jojka_m
18. máj 2015

Dieťatko sa mení. Ja som teraz veľká hrdinka, pretože som konečne našla systém, ktorý na neho platí, ale tiež mi to trvalo takmer 4 mesiace. A neviem, či sa to nezmení a nebudeme hľadať iné spôsoby. A skúšala si jej spievať...na toho môjho to zaberá úplne zázračne od prvého dňa pri každom náznaku nepohody, čo je u nás najmä obliekanie, nakoľko mám doma malého nudistu.
Ono je dosť možné, že je to len nejaká prechodná fáza, ktorá čoskoro pominie.

zuuzik2
autor
18. máj 2015

@jojka_m Ja uz na nu radsej vobec nerozpravam, ani sa na nu nepozeram, ked uz sa zda, ze sa ukludnila a ide konecne zaspat, a zisti, ze na nu pozeram rozjaci sa znova. Dufam, ze to fakt coskoro prejde, lebo uz je mozno nervozna zo mna a ja z nej a tsk sa v tom tocime.
A ked uz sme pri tom neake rady ako zachovat pokoj? Mam doma este trojrocnu a niekedy je to tu fakt psychiatria.

jojka_m
18. máj 2015

Mne pomáha dobrá hudba alebo ho držím v náručí a čítam si...zatiaľ sa to ešte dá, no už mi začína listovať. Nemáme ešte druhé, tak to mám určite jednoduchšie, bo môžem malému venovať 100-percentnú pozornosť, čo si vyžaduje.
Ja som mala problém upokojiť sa pred dvomi týždňami, ešte aj teraz nie som úplne v pohode, bo mi tato umrel, ale vždy som sa na neho pozerala, silno ho držala a myslela na to, že on je úžasný...to ma napĺňa šťastím, čo ma aj upokojí.

livocka21
19. máj 2015

@zuuzik2 aj moj syncek mal take obdobie....zaspavali sma s revom...po mesiaci to preslo samo...

zuuzik2
autor
19. máj 2015

@jojka_m jooj to mi je ľúto, presne viem čo prežívaš pred rokom som zažívala to isté s mojim tatinom.☹

zuuzik2
autor
19. máj 2015

@livocka21 tak dúfam, že to aj u nás čoskoro prejde

milota164
19. máj 2015

moze to byt take obdobie aj my sme take mali, mala revala v postielke a ja v kuchyni, preslo to. Drzim palce

lujzast
12. mar 2023

@zuuzik2 ahojky vyriesilo sa vam to ? Mame ten istx problem