Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    jojka_m
    18. aug 2017    Čítané 288x

    Tip na výlet v okolí ZV

    Čerín - Mičiná 12.8.2017

    Prvou zastávkou nášho výletu bol kostolík sv. Martina v Čeríne. Cesta k nemu je riadne označená, takže nie je možné zablúdiť. Autom sa dostanete až tesne pod kostolík. Možno si pamätáte projekt istej banky, v ktorej vyhrala práve obnova vzácnych fresiek v tomto kostole. Preto sme ho aj my chceli vidieť. A mali sme šťastie, pán farár bol akurát tam, ukazoval kostolík turistom z Francúzska. Je pravda, že interiér zaujal najmä mňa, no aj deťom sa páčilo, a to najmä kaplnka pri kostolíku a jeho okolie. 

    Druhou zastávkou boli Mičinské travertíny. Tieto sa nachádzajú pár krokov od cesty medzi obcami Čerín a Dolná Mičiná. Všetko je riadne označené a malé parkovisko sa nachádza z oboch smerov. Mičinské travertíny sú národná prírodná pamiatka. Pre neznalca geológie, ako som ja, sú to vlastne kamene, z ktorých akoby vyviera voda. Mičinské travertíny tvorí sústava niekoľkých travertínových kôpok, na ktorých vrcholkoch sa nachádzajú jazierka s neustále prameniacou minerálnou vodou. Vplyvom usadzovania travertínu sa v okolí ich odtokov vytvárajú ďalšie travertínové polia. Okolie je veľmi pekné a pokojné, pokosené a upravené. Iba pár metrov od travertínov je prameň minerálnej vody, ktorá je veľmi chutná, a kratučký lesný chodníček. Práve toto miesto najviac zaujalo môjho manžela a synov. 


    Poslednou zastávkou bol kaštieľ v Dolnej Mičinej. Naposledy som ho navštívila cca pred 15 rokmi, no musím bohužiaľ konštatovať, že nič sa nezmenilo, naopak, toto miesto ešte viac chátra. Napriek čulej okolitej výstavbe rodinných domov, nie je okolie kaštieľa pokosené a je to doslova džungľa. Všade sú odpadky a prázdne fľaše. Vchod do kaštieľa je zamknutý na dva zámky, čo je vzhľadom k bezpečnosti pochopiteľné.


    Na záver pár faktov:

    vek detí: 13m a 2,5r

    prístupnosť kočíkom: nie (my sa nosíme, starší zvládal po svojich)

    časový odhad celého výletu: 2-2,5 hod

    jojka_m
    18. máj 2015    Čítané 0x

    Čo je "zlé bábätko"???

    Od synčekovho narodenia stále počúvam otázku, či je malý dobrý. Prosím?...ktorá zodpovedná matka povie o svojom dieťati, že je zlé? 

    Podľa môkho názoru tzv. zlé deti neexistujú! Buď majú nejaký zdravotný problém, trápi ich bolesť bruška či zúbky, alebo, a to je ten horší prípad, je zlá matka. 

    Je to možno silný výraz, no pokiaľ matka dieťatku nevenuje maximálnu možnú pozornosť, tak asi nie je v neporiadku to bábo, ale tá matka. 

    Môj malý je skutočne veľmi dobrý a vždy to tak odpovedám. Je síce takmer stále prisatý, nosí sa, veľa sa s ním hrám a spievam mu...ale vďaka tomu je spokojný a šťastný...a preto je DOBRÉ BÁBO!

    Tak v krátkosti. 

    Doslov: sama doma bez manžela...nie že by som sa poriadne vyspala, t.j. bez jeho chrápania...ja si radšej fičím na koníku. Aj to je relax.