icon

Trojmesačné bábo spí same v izbe

nufka123
4. jan 2016

Dobry den, chcela by som sa poradit od akeho veku nechavate deti spat same v izbe. To moje ma 3 mesiace a lepsie dlhdie spi ked pri nom niesme. Mam ho samozrejme na vysielacke, ale aj tak mam vycitky svedomia ze by som mala byt pri nom

evittam
4. jan 2016

@sardinka335 No, ja som bez chlapa zase na 5 týždňov, ale dnes išli jeden za druhým.... 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
emilia25
4. jan 2016

MOJI MAJÚ 5 A 3 A TIEZ SPÁVAJU S NAMI.A NAJSTARŠÍ 7 ROČNÝ S BABKU AJ KED MAJÚ 2 DETSKÉ IZBY.

evittam
4. jan 2016

@fidka79 No, tiež tvoja voľba a názor, ale mne toto čo píšeš povie môj skoro 8-ročný syn každý deň aspoň 3x a to už spí sám v izbičke cca od 1,5 roka a od 6-tich spolu so sestričkou....... 😀 A to sme im nič direktívne nevydelili.

katka1981
4. jan 2016

@emilia25, ak vam to vyhovuje, tak super. Ja som tiez planovala mat dcerku do 3 rokov s nami, ale situacia sa vyvinula inak. Pri druhom by som nemala ziadne vycitky, lebo niet nad dobre vyspate dieta a vyspatych rodicov.

asocial
4. jan 2016

Nuz..my spime 4 na jednej posteli - 3tocny, 2 mesacny a my 2. Vyhovuje nsm to. Nezlomilo ma ani mudrovanie svokry a mamy. Iba to zhorsilo vztahy. Nam to vyhovuje. Su to krasne chvile, kt.by sme nevymenili za nic na svete. Je to tvoja vec. Kazdy nech robi podla svojho presvedcenia.

mirit
4. jan 2016

Nas spi sam od 3 tyzdnov, mame monitor dychu a vysielacku. Zatial to bolo bez problemov a to uz ma skoro rok.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
emilia25
4. jan 2016

@katka1981 ZA TIE ROKY SME SI ZVYKLI.ALE NIEKEDY ICH MUZ V NOCI ODNESENIE DO ICH IZBY A RANO SME AJ TAK VSETCI SPOLU V JEDNEJ POSTELI.

sardinka335
4. jan 2016

@evittam a deti čo spia sami v izbičke akoze mamu nelubia nie???tie sa nepritulia, nepridu za mamou..t Fakt niektore nepoznaju strednu cestu len extrem...kto spi sam, pije z flaše, a chodí po vlastných tak je chudák o ktoreho sa rodičia pomaly nestaraju... 😀 😀 sociálku na nas no...

katka1981
4. jan 2016

@emilia25, ja mam kamosku a maju 6,5 rocnu dceru. Ta spi s nimi, su na nervy lebo mala sa zasadne roztahuje tak ze skopava otca z postele. Ich vztah to zabija, este aj muz sa pyta zeny ze naco berie HAK. A nie su schopni malu odstahovat do jej izby. Tam je zjavny problem. My sme si uzili mesiace co mala spavala s nami, aj v postielke pri nas, aj odlucenie do druhej izby. Pre nas to bolo narocne zvyknut si, chybala nam, ale nelutujem. Uzili sme si jedno aj druhe. Kedysi som mala matky, kt. dali 3 mesacne babo do druhej izby za krkavca, dnes sa na to pozeram uplne inak.

emilia25
4. jan 2016

@katka1981 TERAZ SU UZ VŠELISKE TIE MONITORY DYCHU JE TO DOBRÁ VEC.

nini1010
4. jan 2016

Ja si vobec nemyslim ze v tomto existuju nejake pravidla co vhodne je a co nie.Niektp ma dieta v manzelskej posteli od narodenia do troch rokov vo by som ja nikdy neurobila,niekto ma postielku prirazenu k posteli a ak dietatu a rodicom vyhovuje aby spalo samo v izbe nevidim v tom absolutne ziadny problem.jednoznacne by som vsak k vysvielavke pridala este aj monitor dychu pre istotu ale ak ho pocujes ked zacne plakat alebo ked ma nejaky problem a nevadi ti vstat a ist za nim tak je to uplne v poriadku.

katka1981
4. jan 2016

@emilia25, vypni si Caps Lock, nesmie sa tu pisat velkymi pismenami. Ano monitor dychu, hovorim za seba, musi byt.

emilia25
4. jan 2016

@katka1981 dakujem vypnem.ja tiez rozmýšľam ako to budem robit predtým ked chalani boli maly sme bývalý v byte teras byvame v dome Tak uz sa vidim ako ju za kazdym ked pojdem dole do kuchyne budem bravat zo sebou.ja som pri mojich loptosoch som pocula detský plač aj ked som nic nepočula ale to podvedomie bolo stale v strehu.

katka1981
4. jan 2016

@emilia25, ano, clovek je hore okamzite ajked netreba

maria117
5. jan 2016

@ela_79 ahoj, prosim Ta, vysvetli mi to s tou laringitidou, nevidim tam suvislost so spanim v jednej izbe. Dakujem. Moja ma 5 mesiacov, stale ju mam pri sebe na posteli a kojim i pocas spanku poleziacky, vacsinou dobre spinka,cize mne spolocne spanie vyhovuje. Ale zas to neznamena,ze musi kazdemu.

anula
5. jan 2016

Moje dve od narodenia v svojej izbe v svojej posteli. Starsia prespala celu noc od 6 tyzdnov, mladsia od 8. Pri nas nevedeli nikdy zaspat.

lavinis
5. jan 2016

@nufka123 keď si pozrieš zahraničné stránky o bezpečnom spaní, tak všade sa uvádza, že do pol roka by dieťa samé spať v izbe nemalo. Bohužiaľ 75% % SIDS z prípadov, ktoré sa stali cez deň, sa stalo práve vtedy, keď nikto v izbe pri dieťati nebol. Ono nedá sa byť non stop samozrejme.
http://www.babycentre.co.uk/x1011521/how-to-avo...

lavinis
5. jan 2016

@nini1010 no práveže pravidlá existujú, pravidlá bezpečného spania sa to volá a ak dieťa spí samo v izbe do určitého veku, tak to problém je a sú na to čísla ;) link som hodila v príspevku vyššie. to, či spí v posteli alebo v postieľke je už na rodičoch a dieťati. tu sa nezhodnú ani odborníci, niektorí radia v postieľke, iní pri rodičoch, v čom sa ale zhodujú je, že aspoň do pol roka pri dospelej osobe v izbe.

evittam
5. jan 2016

@lavinis Všetky tie štatistiky a čísla sú len - dovolím si tvrdiť - "bludy" a klamstvo. Ale to už je na každom z nás či im uverí.....
A čo sa týka monitoru dychu - u mňa zbytočnosť - áno pokiaľ má dieťatko problémy-narodené predčasne a podobne tak prečo nie - ale ak je dieťa zdravé a nič mu nechýba tak je to len ďalšia zbytočnosť ťahajúca z rodičov peniaze - mám dve deti - pri prvom som ani poriadne nevedela, že niečo také existuje a ani ma to nezaujímalo a pri dcérke som nad tým ani vôbec nerozmýšlala a obe sú tu a zdravé... 😉
A SIDS? To je tiež len pekný výmysel lekárov - nikto - ani len novorodenec a malé dieťa neprestane dýchať len tak sám od seba bez nejakej príčiny - "pud sebazáchovy". 🙂

evittam
5. jan 2016

@lavinis Menej čítaj americké a anglické štatistiky ....... 😉

humka2
5. jan 2016
Používateľ humka2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od humka2.

presne menej citaj tie statistiky, tam niekedy vedia popisat bludy 🙂

maslenka47
5. jan 2016

@nufka123 ty si spokojna, dieta je spokojne.. aky problem?! Neries zakomplexovane pipiny typu @ivka5386, ktore vedia vsetko najlepsie. Ta by sa teda cudovala, ako niektori ludia vedia spat "ticho". Chcela som napisat, ze je poziciam na noc muza, ale znie to trochu divno :D Vela krat si clovek ani sam neuvedomuje, aky hluch (napr. chrapanie) v noci produkuje.

Nasa sice spi s nami v izbe vo svojej postielke (zial, inu izbu uz nemame), zaspava sama a ovela kludnejsie spi, kym sa do spalne nenastahujeme aj my dospelaci. Od narodenia.

maslenka47
5. jan 2016

@lavinis nedavno (radovo tyzdne) som citala nejaky "zarucene pravdivy clanok" o tom, ze sa vedci zase zacinaju priklanat k nazoru, ze je (aj pre novorodenca) lepsie spat v samostatnej izbe a ked to inak nejde, tak aspon v samostatnej posteli. A na % SIDS to ziaden statisticky vplyv nema. Rozhodne to nebola ziadna vedecka stranka a netusim, ci sa da tej informacii verit, lebo som to nejak zvlast neskumala.

Hovori to ale o tom, ze netreba verit vsetkemu, co najdes na internete a kde sa za sebou vyskytuju "cisla" a odvolava na "vedecke studie". Ta stranka, co si nalinkovala, je modry konik v svetlo ruzovom.

bubelko
5. jan 2016

@ela_79 moj mladsi ma laryngitidu od 9m, napriek tomu spi sam izbe od 6m...nevidim v tom suvislost, preco by mal spat so mnou. posledny zachvat mal minulu jar, mal vyse 5r...

ena1903
5. jan 2016

Ja som maleho dala do vlastnej izby hned po prichode z porodnice a behala som k nemu kojit. Zo oaciatku to slo, potom sa kojil straaasne casto a ja som to uz nezvladala. Skusili sme ho mat v postielke v nasej izbe - nepomohlo. Tak par mesiacov spaval s nami v posteli. No cim bol vacsi, tym horsie sa mi s nim spalo, zase som sa vobec nevyspala - ked som ho odstavila od nocneho kojenia, vratil sa zase do svojej izby na celu noc a je to bez problemov - vyspi sa on aj my. Akurat rano si ho na chvilu vezmem k sebe pomojkat sa. Aj druhe planujem dat do vlastnej izby, uvidime, ako to pojde.

usmiateslniecko
5. jan 2016

Ahoj, aj nasa mala 8m spi od prichodu z porodnice sama vo svojej izbicke. Mame ju hned vedla spalne a postielku mame tak, ze ja na nu dovidim z postele. Ma zapnuty monitor dychu a vecer ked ju ulozim spat tak jej tam zapnem aj vysielacku a druhu mame v obyvacke. My s muzom kludne pozerame televizor a mala v tichu pokojne spi. Zo zaciatku spavala v postielke, ktoru mame v obyvacke a do izby som ju prekladala az ked som isla spat, ale kedze je uz starsia tak ju zacal rusit televizor a vzdy po hodine, dvoch sa zobudila. Potom bolo tazsie ju uspat. Takto ked ju vecer okupem a vypije mliecko, ulozim ju do jej izby, pockam v spalni pokial zaspi a potom uz pekne spi celu noc. A nemam ziadne vycitky , ze spi sama v izbe od narodenia. Myslim, ze je to aj pre nu lepsie nakolko ma svoj klud 🙂

ajana1
5. jan 2016

@nufka123 neries ak ti spi dobre. Aj nas maly spaval sam v izbe od 2.5 mesiaca a vsetci sme sa tak lepsie vyspali nakolko ked bol s nami v izbe sme jeden druheho iba rusili. A vklude mozes uz aj tu vysielacku vypnut 🙂

timea7
5. jan 2016

@nufka123 zrejme práve názory iných ťa dokopali k tomu, aby si založila túto tému. Každej matke, každému dieťaťu, aj každej rodine vyhovuje niečo iné. Dôležité je, aby bolo spokojné tvoje dieťatko a ty. Ak ti spinká pokojne, ty si s týmto stavom spokojná, nerieš, čo si o tom myslia ostatní, univerzálny recept neexistuje. Nemáš prečo súčasný stav, ktorý vám všetkým vyhovuje meniť.