Trojmesačné bábo spí same v izbe
Dobry den, chcela by som sa poradit od akeho veku nechavate deti spat same v izbe. To moje ma 3 mesiace a lepsie dlhdie spi ked pri nom niesme. Mam ho samozrejme na vysielacke, ale aj tak mam vycitky svedomia ze by som mala byt pri nom
ahojte,jaaaaaaaaaaaaaaj......ako vam vsetkym zavidim,ale len v dobrom.....vobec sa nejdem stazovat,nemam to za potrebu,ale nieje nic zle na tom ked sa clovek s niekym porozprava.......popise.......mate to super ze vam tak spavaju deticky,ja mam dve a od narodenia prvej ,co je uz 4,5 roka som celu noc nespala...aj ked som niekedy dost unavena,zvladam to v pohode,asi aj preto ,lebo mi vzdy stacilo spat malo......ale k teme,ja by som tiez dieta davala spat do postielky a samostatnej izby,nevidim v tom problem,ak sa ma nieco stat ,tak sa to stane ,doslovne povedane aj vam pri riti......ja som samostatne spanie ani neriesila,prvu sa kojila kezde dve hodiny, k tomu koliky,pri druhej ku kolikam aj nezrastene svali na brusku okolo pupku ,pruh,takze do troch mesuiacoch absolutne,lebo som ju nemohla nehat dlho plakat,koli vyduvaniu bruska,co ju potom bolelo....hned po tretom mesiaci obom zuby,coz prva kmplet chrup v 1,5roku,tak veselo,druha ,napodobne....a este k tomu aj bolesti noziciek ked rastu......este ze existuje alpa.....niekedy som chodila na striedacku od jednej k druhej/starsia spi sama v izbe a druhu 22 mesacnu mam stale pri sebe/,este k tomu starsiu trapia zle sny,tak sa strhava,a celu noc cestuje po posteli..........
TAKZE baby urcite si vychutnavajte dobry spanok vasich deticiek,a pokym sa im spi dobre tak ako su zvyknute,aj v druhej izbe,neriesila by som to,urcite s toho nebudu INE a nebudete mat horsi vstah s nimi......su aj horsie veci ako riesit spanie s vami alebo v samostatnej izbe,je v tom problem nevidim,kazdy si to zariadi tak ako to jemu vyhovuje.....
asik som sa rozpisala ....ale v podatate suhlasim s tym co sa tu pise........ 🙂
prajem vsetkym dlhe prespane noci hoci kde
Moj maly spi od dovezenia s porodnice sam vo svojej postielke a svojej izbe. Dvere ma ako on tak aj my itvorene ma 3roky a je uplne v pohode. Vyspi sa aj on aj my.
Ked sa narodil mal tazke koliky jedol kazde dve hodiny a reval ako tur 😂Aj napriek tomu som ho mala v jeho izbe davala ho tam spinkat a v noci som si chodievala tam lahnut resp nad ranom okolo 3-4 mala som tam postel aj pre seba
@lexica
Vycitky by som nemala, ked babatko lepsie spi Same, ale strach by mi to nedovolil. Ale kazdy podla vlastneho uvazenia. Bala by som sa, ze by si mohlo grcnut a pribehla by som neskoro.
@nufka123 Žiadne výčitky mať nemusíš! Buď rada, to že ti chce spinkať samé je naopak skvelé! Mne začala malá spinkať sama, keď mala 6 mesiacov. Dovtedy to bolo strašné, budila sa vždy keď sme sa s manželom trochu pohli a zašuchotala perina. Raz som ju skúsila dať do vlastnej izbičky a naše noci boli okamžite o inom 🙂 Pokiaľ máš vysielačku, tak neni problém.
dcera aj syn spali sami kazdy vo svojej izbe od prveho dna ako sme ich z porodnice doniesli - monitor dychu, pestunka a spali sme vsetci kludne a spokojne. ziadne vycitky, vyhovovalo nam to, mne v noci nevadilo chodit kojit do ich izieb.
potom prislo obdobie kedy v noci chodili k nam, aj teraz sa obcas stane, ze v noci lahneme do postele dvaja, rano sa tam zobudime 4-5 ks 😀 😀 😀 uspavame tak, ze sa u nas v spalni precita rozpravka - jedna pre dceru, jedna pre syna, dcera ochodadza do svojej izby a tam zaspava, syn zaspava u nas v spalni a prenasame ho. najmladsia spi s nami v spalni vo svojej postielke, kedze dalsiu samostatnu izbu pre nu uz nemame, ale keby sme mali, tak spava tam...
@nufka123 ... tak toto Ti tak trochu zavidim, ze 3 mesacne babo spinka celu noc - v dobrom, samozrejme. Mne osobne sa zda byt malicke, aby spinkalo same, dala by som si ho do spalne, kde spim i ja. Mne by to nedalo, bala by som sa. Na druhej strane takto prichadzas o ten najkrajsi cas, ked vonave babatko spi blizko Teba, to je take carovne. Nase deti spali v takomto veku so mnou a mam na ten cas krasne spomienky, ked sme sa spolu tulili pri sebe.
... ale vsetko je individualne, zavisi to od dietata, od rodicov, tak sprav tak, ako to citis Ty a co Ty povazujes za spravne a nepozeraj na to, co povazujem za spravne ja alebo suseda...
@maria117 pocit ze mas dieta blizsie pri sebe a pocujes ako dycha. Nemyslea som to tak ze ked spi vo vedlajsej izbe tak ju dostane, ale tak ze mas babo pri sebe a vdaka svojim instinktom pocujes kazde suchnutie a hned reagujes. Kazda sme ina, ja som verila viac sebe ako vysielacke.
Stava sa ze vecer ani naznak , v lepsom pripade ta varuje suchy drazdivy kasel tak si v strehu ... a v priebehu noci sa to zvrtne na na zachvat. Prvy krat to bolo tak ze po polnoci som sa strhla na to ze mala nevedela dychat. Dalsie razy som nebrala tak tragicky, to sme uz mali rectodelt pre pripad ze studeny vzduch nepomoze.
@bubelko to fakt v 6r? ja som v tom ze po troch uz nehozi, tak si zijem v sladkej nevedomosti. starsia davno nemla, mladsia bude mat 4 a uz aj minulu zimu spavala vo svojej izbe, uvidime aka zima bude tato, mala mi uz vsetko porozprava a ak sa neciti dobre tak ku mne v noci dobehne.
@ela_79 mal 5r a par mesiacov, bolo to tusim na konci zimy, lebo v noci bola kosa. muz s nim 45min sedel pri otvorenom okne v kupelni, zababuseni v perinach a nevedeli sme ho nijak ukludnit. ale potom zacal normalne dychat.
inak nam pomaha spat pri otvorenom okne, menej kurit celkovo a vela chodit von.
a dokonca starsi mal laryngitidu ked mal skoro 7r. akurat bez zachvatu, len prisiel o hlas.
@maslenka47 to si nemyslela vazne? Ty ma poznas ,ze o mne tvrdis ,ze som zakoplexovana ? A to na zaklade len to ,ze si myslim ,ze troj mesacne babatko by nemalo ostat samo spinkat v izbe? Ved kazdy nech si robi ako chce po svojom . A sa spamätaj ked ma nepoznas tak nepis o mne blbosti
@dionyzka neprespi celu noc, kdeze, ved sa kojime. Ale prvy spanok po kupkani uz da 5 hodinovy a potom sa budi cca kazde dve hodiny. No to za predpokladu, ze je v izbe sam. Ak som tam s nim, budi sa aj kazdu hodinu a po napapani odmieta hned spinkat, akoby ho prebralo to ze som vedla neho a treba ho uspavat. Ak ho po nakojeni dam do postielky a odidem, spinka. Jasne, e som si aj ja predstavovala ze budeme spavat spolu, ine ma ani nenapadlo, no situacia je ina a preto riesim tu dilemu. Jasne ze sa ho bojim nechat v noci sameho. Aj napriek vysielacke, aj napriek monitoru dychu
@nufka123 ťažko povedať...ty musíš vedieť. Ak cítiš, že by si tam mala byť s ním, tak je to možno nejaký materinský šiesty zmysel. A možno nie, možno sú to len výčitky, lebo "by si mala" spať s ním, lebo tak si to niekde čítala. No a on je možno nepokojný ak si tam, lebo si nervózna, že sa bude častejšie budiť. Možno by si mala prestať so sebou bojovať a urobiť tak, ako to cítiš a nevyčítať si to 🙂 Spoločné spanie nie je podmienka k tomu, aby si bola dobrá mama. Ak si to neužívaš a viac menej ťa to znervózňuje, tak to nemá zmysel.
@nufka123 skus urobit tak ako Ti vnutorny hlas hovori a daj ostatne stranou. Myslim, ze prispevok
od @alaguema je dobre povedany.
Mozno ma Tvoje babatko len taketo obdobie a o par dni budes riesit zasa situaciu, ze bez Teba ani na krok, esteze spat sam. Pri detoch sa vsetko dost rychlo vyvija a meni - stav, ktory platil dnes uz nemusi zajtra.
Moja najmladsia dcerka spala najprv so mnou v posteli, nespala ak pri nas spal i moj manzel. Po par mesiacoch zacala byt dost akcna a skusila som postielku, krasne tam zaspinkala i sama, zatial co som ja obriadila dalsie dve deti. A teraz ma 9 mesiacov a ani nahodou nechce zaspavat sama, opat spime spolu v posteli a potom ju prekladam do postielky.
@nufka123 ja som nikdy nebola extremne presvedcena ze dieta ma spat tam alebo tam, ale po prvej laryngitide som si uvedomila ze ak spi v noci pri mne v izbe tak som kludnejsia. laryngitida prichadza zvacsa v noci, aspon u nas kazdy zachvat bol v zime a po polnoci. Cez den spavali vonku na zahrade alebo v postielke v spalni bezo mna. Teraz nechcem aby to znelo ze som nonstop pozorovala babo ci sa neblizi zachvat 😁 Ine je ulozit dieta o 7vecer v detskej, o 10skontrolovat a ulozit seba v spalni a takto spat az do rana. Jednoducho mi nocny spanok deti v spalni vyhovoval a ja som spala kludnejsie ked som vedela ze su blizko a v pripade potreby ich pocujem.
Nikoho neodsudzujem ak spi v inej izbe ako dieta, je to na kazdom z nas. Nam bolo lepsie spolu a jednym z dovodov preco neurychlovat presun malych na nocny spanok v detskej izbe bola laryngitida.
@cawes ved,hej,mne to bolo lepsie ked som ju mala pri sebe,viac mi to vyhovovalo,len som chcela tym vsetkym povedat ,vobec neodsudzujem mamicky ktore hned daju dietatko do svojej izby,hlavne ked maju na to vytvorene podmienky,je to super....a hlavne k tym studiam ,ze deti budu ine ked su neni pri matkach a tak.........podla mna je to aj vsetko od povahy dietata,kazda mamicka vie co ma doma za uzlicek od prveho dna
Noo u nas to bolo tak,ze mi dcerka spala v spalni pri nas,ale vo svojej postielke do 6 mesiacov. Tak som ju dala do jej izby..chodila som ju X-krat kontrolovat..dvere pootvorene ,hned vedla spalne. Pekne spala,zvykla si...ma svoju izbu rada a aj svoju postel..Od mala rada chodi spavat...Teraz ma 3,5 roka a spi mi poobede 2 hodky...este si sama povie.."idem si urobit teraz pauzu a tak pojdem von"... 😀
@nufka123 nuz, asi by som uprednostnila pokojny spanok dietata. Ani ked ho mas v izbe pri sebe, tak celu noc nesedis pri postielke, nesledujes ci dycha a neinhalujes babatkovsku vonu..😉 moje deti spavali so mnou v izbe..starsi v posteli, lebo postielku od narodenia odmietal, dvojicky zo zaciatku v jednej postielke, neskor kazdy vo svojej...obcas aj v manzelskej...ale teda necitim sa kvoli tomu o nic lepsia a milujucejsia matka ako ta, ktorej dietatko spava samo..za predpokladu, ze to jemu vyhovuje. ☺ Predpokladam, ze izba babatka je vedla vasej, mate pustenu vysielacku...takze ak cosi, vies rychlo zareagovat. Pozri, ze mu teraz vyhovuje spinkat samemu, neznamena, ze zajtra, o tyzden, o mesiac, o pol roka sa to nezmeni.... Takze sa prestan citit previnilo...toto je taka doba...ak nerobis ako vacsina, tak sa 100% najdu osoby, ktore citia povinnost oboznamit ta s tym, nalinkovat ti zivot podla ich predstav a odsudit ta ako krkavciu mater len preto, ze tvoj zivot sa neriadi ich zasadami.

vycitky?! bud stastna, ze spi samo. moj maly ma 15 mesiacov a este ani len nezaspal sam a v noci sa mi stale budi. co by som ja dala za to, aby spal vedla v izbe