icon

Účesy pre dlhovlasých chlapcov: Tipy a inšpirácie

4. nov 2023

Synček má 4 roky a vlásky tesne pod ramená. Zatiaľ nosí drdol, ale chcela by som, aby to troška skrátil. Viete mi poradiť nejaké účesy pre dlhovlasých chlapcov? Cca po ramená, resp. pod bradu? Krátke nie. Len nejaký pekný strih. Niečo, čo by som ukázala kaderníčke. Ďakujem

zafir01
4. nov 2023

Môj 12 r syn si necháva len vrch dlhý . Do 3 rokov nosil vlasy po bradu ,mal ich na koncoch kučeravé . Teraz len ten vrch . Si urobí taký drdol .ostatok strojčekom

minenkak
4. nov 2023

Vysvetlí mi tu niekto ,prečo nemôžu mať chlapci dlhé vlasy

alazala
4. nov 2023

Účes neporadím, ja len že dlhé vlasy na chlapcoch sa mi páčia - na veľkých aj malých

cecilia29
4. nov 2023

@beloved 🙂

thoughtfulweirdo
4. nov 2023

@beloved Ja práve viem, ale očividne je moja predstava ženskosti odlišná od tej tvojej, tak ma zaujímalo, v čom ju vidíš ty 😁

milanemila
4. nov 2023

@miadi mna tiez napadlo, ze teda jezisa kreslia dlhovlaseho a este aj to neposkvrnene pocasie ej ej ci len nebol gej :D a prosim ta ty zijes v zahranici k vam uz dorazila knizka/prirucka ako pripravit dieta na geja? :D

milanemila
4. nov 2023

@minenkak no ako jedna pani napisala, tak vraj je to priprava na gejov 🤦🏼‍♀️😂 preto teda nemozu mat dlhe vlasy 🤷🏼‍♀️

annm81
4. nov 2023

Môjmu 6ročnému sa mierne kučeravia, takže nosí niečo takéto
@nikaa951 Môj dôvod je absolútne jednoduchý- pretože s tým vyzerá mega rozkošne.

minenkak
4. nov 2023

@milanemila 😂😂😂😂 tá jedna pani je pekné blbá

rebrambora
4. nov 2023

Podla mna na tom nieje nic zle.
Ale treba uznat, ze uz my zeny mame s polodlhymi/kratkymi vlasmi extremne starosti, aj ked je na internete milion tutorialov na upravu.
Ak si teda ides po radu tu, my nevieme ako tvoj chlapcek vyzera, co by sa mu hodilo. To skôr najst schopneho kadernika a nechat si poradit.
Cize velmi ťažké na udrzbu. To je jediny problem podla mna.
A ked je to chlapec tak co. Moze mat dlhe vlasy. Nie je na tom nic cudne.

tamitamitami
4. nov 2023

@annm81 Presne takáto dĺžka mi príde pre malého chlapca úplne rozkošná.
Za mňa chlapci s takýmto účesom vyzerajú elegantne a rozkošne.

akebergifts
4. nov 2023

Úplne Vás chápem. Náš syn 3r. prvý rok strihania fajn a bez plakania. Ale teraz každý a kedy ho už ostriháš? Moja odpoveď keď to on uzná za vhodné a bude mať chuť. Začína mu to pomaly siahať do očí tak uvidíme či ho to zlomí alebo vydrží. 😉

janette2021
4. nov 2023

Vôbec sa neobhajuj. Ľudia, ktorí sú proti, to aj tak nepochopia, zbytočne míňaš svoju energiu. Veď žiadna žena s krátkymi vlasmi nikomu nevysvetľuje, prečo má krátke vlasy. Hoci to nevyzerá vôbec žensky.

domininini
5. nov 2023

@milanemila tak nebudem svoje 4 rocne dievcatko strihat na chlapca 🤦‍♀️ o com tu rozoravas prosim ta ? Tu sa riesi male dieta nie pubertak alebo dospely .. to je mi srdecne jedno ale preco robit z malych chlapcov dievcatka je pre mna nepochopitelne

kristiii
5. nov 2023

Mňa by tiež zaujímalo, kto a kedy vlastne určil, že chlapci/chlapi by mali mať krátke vlasy 🤔 Je tu nejaký historik?

milanemila
5. nov 2023

@domininini aha takze od kolko rokov je ok, aby mal chlapec dlhe vlasy alebo dievcatko kratke? :D v 4 rokoch nie ale ako pubertiak a dospely uz ano podla toho co pises? Ty budes asi z tych podla kt sa ani chlapec nemoze hrat s babikou, lebo sa z neho “urobi” dievcatko 🙈 ale ano na Slovensku je vela ludi ako ty, kt si ziju so svojim malomestiackym stredovekym nazorom ;) treba vyliezt zpod kamena, potom viacerym veciam porozumies.

cimage
5. nov 2023

@kristiii nasla som jeden clanok. Ako vo vsetkom, aj v tomto ma prsty cirkev
Ako prvý v Európe strihanie vlasov zorganizoval rímsky cisár Nero. V ruských krajinách sa strihanie vlasov začalo praktizovať až s príchodom kresťanstva. Nikto doteraz nevie vysvetliť, prečo a kvôli čomu strihali stúpencov svojho učenia a svojich kňazov – kazateľov, keď aj ich Biblia píše o Samsonovi, ktorý si tiež nikdy nestrihal vlasy, a preto bol silný a neporaziteľný, až kým mu neostrihali vlasy

autor
5. nov 2023

@cimage a nebolo to z hygienickych dovodov? Ked uz pises, ze v tom ma prsty aj cirkev. Mozno ak zili mnisi v klastoroch pohromade, chodievali pomahat chudobnym, kde sa mohli vyskytovat vsi a podobne, tak praktickejsie bolo vlasy ostrihat, oholit. Ako sa to robi aj vaznom napriklad. Len uvazujem. Zenske rady fungovat zacali az neskor a mozno aj ony museli mat ostrihane vlasy. 🤔 Ale tiez zaujimavy pohlad, pozriet sa na to z historickeho hladiska.

autor
5. nov 2023

@milanemila uplny suhlas. Chlapci by nemali mat kuchynky, babiky a potom chceme, aby otcovia pomahali v domacnosti, varili a starali sa o deti. Dievcatka nemaju mat auticka, ale mnohe z nas su lepsie soferky, ako chlapi. Stredovek.

autor
5. nov 2023

@miadi to je uplne nadherny uces. Snad to zvladnu aj noznice 😍 Vdaka

autor
5. nov 2023

@cecilia29 taketo huste vlasky ma aj náš 🥰 Tvoj u syncekovi velmi pristane tento uces 😍

aurinia
5. nov 2023

Môj tieto plakal pri strihani keď bol malý. Trvalo to dlho kym si zvykol. Dnes sa na tom smejeme.

erickatt
5. nov 2023

Od kial ste?

erickatt
5. nov 2023

Mam zakaznikov co maju 13-15. Sice drzia a vidim ze pri strihani trpi. Hlavne najst kadernicku co nie je stara skola.
A strih? Najlepsie asi zarovno

domak2
5. nov 2023

Tak ja ako žena mam otras dlhé vlasy. To je sok co? 🤣 No a u mužov je to tiez veľmi individuálne, keď vidím pubertakov s dvomi mastnymi vlaskami a troma fuzkami pod nosom, tak mi to príde trochu smiešne, ale zas niektorým sa dlhé vlasy vyslovene hodia. Co fakt nemusím sú tie účesy na majku z gurunu ale aj tam sa nájde par ludi ktorým to sekne. Ale tak 1 zo 100 😅

annm81
5. nov 2023

@kristiii V mnohých kultúrach boli dlhé vlasy na mužoch úplne štandardné, dokonca boli považované za symbol mužnosti a sily. Naopak, krátky účes bol často vnímaný ako potupa, vyhradený pre trestancov a vyvrheľov.

Pokiaľ ide o súčasnosť, tak s dlhým chlapčenským účesom majú problém len isté typy ľudí, ktoré majú strašnú potrebu miešať sa do všetkého, aj toho, čo sa ich nijako netýka. Prekvapivo sa to netýka len starých babiek, čo sa nudia na dôchodku. Táto protivná všetečnosť je celoživotná záležitosť, s ktorou sa niektorí ľudia snáď už narodia. Kto je taký v mladosti, bude aj v starobe (to je ten povestný typ milovanej svokry, čo vie všetko najlepšie). Nám sa bežne prihovoria staršie dámy a pýtajú sa napr. či syna nechceme prihlásiť na konkurz do nejakého filmu - verím, že v mladosti to boli tiež normálne ženské, čo sa nepotrebovali starať všetkým do života.

kristiii
5. nov 2023

@annm81 veď práve, že v minulosti boli práve dlhé vlasy u mužov symbolom sily, tak by ma zaujímalo, kedy a prečo vlastne nastal ten zlom.
@cimage žeby? No ktovie, ako to naozaj bolo.
Ale že to niekto rieši v dnešnej dobe fakt nechápem. A tie názory o príprave na gejov, to už je iná liga ľudskej hlúposti 🤦.

michaela329
5. nov 2023

Ja mám par chlapcov v škole s dlhými vlasmi. Metalista to nosí len tak. Futbalisti nosia take dlhšie mikado a čelenky. Čelenky také elastické a aj obyčajné. Tie elastické boli pre mňa super objav na behanie-také tenké gumky, ale vobec neťahaju.

kulumulu123
5. nov 2023

Za mna ma tie vlasy super a sekne mu to naozaj. Tiez mame dlhovlasehobtakmer 4rocneho chalana. Dlhe blond kucieky vyzera ako anjel a je mi uplne fuk kto si o tom co mysli. Takze ti ozaj fandim 👍

papver12
5. nov 2023

Častokrát ma neprestane udivovať, aké názory tu niektoré mamičky vo svojich makovičkách majú.

K téme len toľko, že včera som videla cca 16-17 ročného tínedžera s brutálne krásnymi dlhými vlasmi, ktoré som mu okamžite pochválila. Závidím chlapcom s krásnym a dlhým vlasovým porastom.