icon

Uspávanie 3-mesačného bábätka

viktoriamala
26. aug 2020

Zienky pekny vecer prajem,mam problem s uspavanim 3 mesačného bábätka,uz od narodenia bol velmi mrzuty,bol kolikovy a taktiez sa trápime s refluxom,jedine ako chcel spinkat bolo na rukách aj to po dlhých hodinách placu,po case sme sa naučili uspavat v kočíku,ukludnovalo ho to,no len teraz mame problem,kočíkovať musim stale ked chce spat,niekedy aj v noci inak mi nezaspi,zaspinka este pri mne ale aj to iba ked ho húšam za ritku,viete mi poradiť ako sa toho zbavím? Toho kolísania? Dakujem krasne

lienka.7
27. aug 2020

@viktoriamala ahojky, skus to kolisanie nahradit tym, ze si ho daj vedla seba v posteli a hladkaj po licku a tak ho cicakaj. U mojej malej to zabera 🤗
Upokoji sa a potom ju dam normalne do postielky a spinka uz dalej pekne sama. Dakedy to trva pol hodinu, dakedy hodinu... len trpezlivost 👍

denkadenisa
27. aug 2020

@viktoriamala skusila so mu spievať? Alebo jemnucko šepkať do uška? Môj vždy spozornieť a prestane so sebou narábať až napokon zaspí.

viktoriamala
autor
27. aug 2020

@denkadenisa ano,spievanie musi byt pravidelne aj pri kocikovani,alebo aspon rozprávanie 😂 proste place az kym ho nehusam,on by potom aj zaspinkal ked doplace ale to mi je ľúto

viktoriamala
autor
27. aug 2020

@lienka.7 to ano,len moj je asi trosku nervacik,hladkať sa da aj sa upokojí,ale potom to začne a uz hladkanie nepomáha

lienka.7
27. aug 2020

@viktoriamala ja mojej pustam take tie detske hracie hracky... ma svojho oblubeneho kraba 😁
Pustim jej ho a pritom ju hladkam jemnucko po hlavicke s zachadzam tak az k ockam, aby vedela ze ich ma zavriet.
Myslim ze musis iba skusat a byt trpezliva 👍

juliet86
28. aug 2020

@viktoriamala co by mohlo pomoct; klimovy vankus kvoli refluxu.je kojeny? kolko hodin spi cez den kolko je bdely medzi spankamii? naor. rockit (vyguhli si ) kvazi vibrator na kocik by ho neosalil? co vsetko ste skusali na koliky? zacinaju sa zjemnovat? nam pomohol espumisam. ze vela. probiotika. a vytlacat jej prdy. moc ti drzim palceky. prioadne skusala si white noise a swaddle?

fiafia
28. aug 2020
fiafia
28. aug 2020

@viktoriamala moja bola ochotná kočíka sa vzdať niečo po roku. Dovtedy spávala len v kočíku a žiadne pokusy o zmenu nezabrali, nechať revat som odmietala. Koľko noci som sa nachodila po dome s kociarom a som tu, prešlo to samé, bez plačúu, bez sĺz odvtedy spi v postieľke. Akurát zo začiatku musel byť kolotoč nad posteľou . Držím palce

katrin21
28. aug 2020

V 3mes postupne hracky do postielky, plienocka obrazkova do rucicky, opriet o licko a hojdat stale menej a menej..iba jemne... okolo 6 mes ma vyznam ho to oducat, teraz je este maly.
Ono je najlepsie tieto zlozvyky nevytvarat, tazko sa ich zbavuje...viem o tom.svoje😉, tiez som.mala prvu dceru kolikovu, urevanu, zaspavala na rukach, v kociku atd.. do 8 mes som to vydrzala.potom som s tym sekla.. behom dvoch tyzdnov som ju oducila..
Pri druhej som sa tomu uz radsej vyhybala a bolo to ovela lepsie veru..