icon

V ktorom mesiaci začali vaše detičky loziť?

060106
20. júl 2022

Ahojte žienky chcem sa opytat v koľkých mesiacoch vam zacali deticky loziť? Kedy sa pomocou pridrziavania stavali na nožičky?

Strana
z2
mery234
20. júl 2022

@060106 moja sa začala platiť keď mala presne 10mes, o 2 týždne na to začala stvornozkovat a na 13,5 mesiaca už sama chodila

060106
autor
21. júl 2022

@lucjja mam ju davat vela na brusko pred nu hracku ale nie aby ju dociahla ale zas nie ani prilis daleko aby sa snazila neako sa knej dostat

ls56
21. júl 2022

@060106 dufam ze doktorka aj zakazala pasivne posadzovat,davat na nohy a pavuka..robte ako viete, ale ona nema motivaciu sa sama dostat do tej polohy ked to urobite za nu

060106
autor
21. júl 2022

@ls56 viem ze som spravila chybu a ako ju mam motivovat?

ls56
21. júl 2022

@060106 každy si aj tak spraví po svojom ale čo by som urobila ja: 1. Našla si dobrého detského fyzioterapeuta a išla by som k nemu kľudne aj dnes, ak by mal voľné. Ak by nemal voľné, kľudne by som si aj priplatila, len aby ma zobral.
2. Fyzioterapeutovi sa priznať. Podadzovanie,pavúk,stavanie na nohy a neviem ešte čo všetko..priznať sa.
3. Vyhodila by som pavúka z okna a v žiadnom prípade by som dcéru neposadila ani nedala na nohy.
4. Nechávala by som ju len na brušku a robila všetko čo mi fyzioterapeut káže. A hlavne nech je malá pod kontrolou od odborníka.

Viem, že niektoré detičky sú pomalšie a trvá im to, kým sa rozhýbu.. ale tá tvoja momentálne nie je absolútne nijako motivovaná, aby sa posadila,liezla,plazila,chodila… iné je, keď to dieťatku trvá, ale nie je pasívne posadzované,nechodím s ním nasilu, nedávam ho do pavúka,….
Radím ti dobre-vyhľadaj fyzioterapeuta a áno doktorka povedala toto, ale priznali ste sa jej, že dcerku posadzujete,chodite sňou za ruky a dávate do pavúka?

060106
autor
21. júl 2022

@ls56 urcite vyhladam akurat pavuka som nespomenula ale o ostatnom vie

ls56
21. júl 2022

@060106 kedysi sa to robilo normálne,takže ak je to staršia pani doktorka..tak si myslím,že nebude robiť z toho vedu… nenechaj to na ľahku váhu,ak budete pod dohľadom odborníka,tak to zvládnete. Ale nečakaj do poradne. To už bude mať malá skoro rok…

mamkalentedkova
21. júl 2022

@060106 ako môže sedieť sama ,keď sa sama nepodarí ? Tobje ďalšia chyba.Dieta vtedy samo sedí ,keď sa samo dokáže aj posadiť .Stále dookola sa opakujú tie isté chyby ,chodaky,pasívne sedenie ,pasívne videnie za ruky a stavanie dieťaťa na nohy ...tým všetkým spomalujes motoricky vývoj a dieťa získava zlé návyky ,ktoré je niekedy oveľa ťažšie odstrániť ako dohnať zameškané ..okamžite ,čím skôr s tým prestať ,pýtať sa o fyzio ,nechať si poradiť ..sadnúť si na zadok k dieťatku na podložku ,motivovať hračkami ,venovať dieťatku čas ...prístup dám ju do pavúka a ja mám čas variť je celé zle ...
Moji tiež tatko s babkou posadzali ,keď ešte nesedela ..mala 7 a pol mesiaca a nechcela sa ani pretáčať .Rázne som to zatrhla ,v čase keď bola malinká hore ,šli všetky veci bokom ,dva dni som s ňou cvičila pretáčanie cez kolienko a už na druhý deň to krásne vedela sama .Nechala som ju len na podložke ,sedela pri nej ..ukazovala hračky,chrumky,posúvala pred ňu a cca dva týždne trvalo ,kým začala plazit .Plazila sa asi mesiac a pol ,potom začala stvornozkovat ,sadat si a stavať pri nábytku .Teraz má rok a dva týždne a pomaly sa púšťa sama chodiť .Nechávam ju samostatne sa presúvať ,po štyroch ,popri stene,za ruky vodim minimálne ..

mimi2120
21. júl 2022

Vyhodiť pavúka, kúpiť podložku a väčšinu bdeleho okna buďte spolu na podložke na brušku.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ls56
21. júl 2022

@stvura jeden pohyb sa da babatko spravnym cvicenim naucit,ale to by sa mu trebalo aj venovat. A spravne ho motivovat a mat trpezlivost pri tom. Ale tvoje dieta, tvoja vec.
A ze si ju nikde nepodporila? Ved si kukni vetu hned na zaciatku… “jeeejda toto by som vobec neriesila”
No myslim si ze veci, ktore si opisala su celkom rozdielne narozdiel od vyvoja a zdravia dietata a jeho psychomotorickeho vyvoja😀
A takto.. netvrdim ze som na to extra odbornik ako fyzioterapeut, ale mam vysoku skolu zdravotnu, tak “bars” cosi o tom viem😉

kamagma
29. júl 2022

V 6mesiaci zacala stvornozkovat aj sa postavila. Odvtedy stale vsade sa stavala. Ma rok a chodi.

Strana
z2