V ktorom mesiaci začali vaše detičky loziť?
Ahojte žienky chcem sa opytat v koľkých mesiacoch vam zacali deticky loziť? Kedy sa pomocou pridrziavania stavali na nožičky?
@060106 každy si aj tak spraví po svojom ale čo by som urobila ja: 1. Našla si dobrého detského fyzioterapeuta a išla by som k nemu kľudne aj dnes, ak by mal voľné. Ak by nemal voľné, kľudne by som si aj priplatila, len aby ma zobral.
2. Fyzioterapeutovi sa priznať. Podadzovanie,pavúk,stavanie na nohy a neviem ešte čo všetko..priznať sa.
3. Vyhodila by som pavúka z okna a v žiadnom prípade by som dcéru neposadila ani nedala na nohy.
4. Nechávala by som ju len na brušku a robila všetko čo mi fyzioterapeut káže. A hlavne nech je malá pod kontrolou od odborníka.
Viem, že niektoré detičky sú pomalšie a trvá im to, kým sa rozhýbu.. ale tá tvoja momentálne nie je absolútne nijako motivovaná, aby sa posadila,liezla,plazila,chodila… iné je, keď to dieťatku trvá, ale nie je pasívne posadzované,nechodím s ním nasilu, nedávam ho do pavúka,….
Radím ti dobre-vyhľadaj fyzioterapeuta a áno doktorka povedala toto, ale priznali ste sa jej, že dcerku posadzujete,chodite sňou za ruky a dávate do pavúka?
@060106 ako môže sedieť sama ,keď sa sama nepodarí ? Tobje ďalšia chyba.Dieta vtedy samo sedí ,keď sa samo dokáže aj posadiť .Stále dookola sa opakujú tie isté chyby ,chodaky,pasívne sedenie ,pasívne videnie za ruky a stavanie dieťaťa na nohy ...tým všetkým spomalujes motoricky vývoj a dieťa získava zlé návyky ,ktoré je niekedy oveľa ťažšie odstrániť ako dohnať zameškané ..okamžite ,čím skôr s tým prestať ,pýtať sa o fyzio ,nechať si poradiť ..sadnúť si na zadok k dieťatku na podložku ,motivovať hračkami ,venovať dieťatku čas ...prístup dám ju do pavúka a ja mám čas variť je celé zle ...
Moji tiež tatko s babkou posadzali ,keď ešte nesedela ..mala 7 a pol mesiaca a nechcela sa ani pretáčať .Rázne som to zatrhla ,v čase keď bola malinká hore ,šli všetky veci bokom ,dva dni som s ňou cvičila pretáčanie cez kolienko a už na druhý deň to krásne vedela sama .Nechala som ju len na podložke ,sedela pri nej ..ukazovala hračky,chrumky,posúvala pred ňu a cca dva týždne trvalo ,kým začala plazit .Plazila sa asi mesiac a pol ,potom začala stvornozkovat ,sadat si a stavať pri nábytku .Teraz má rok a dva týždne a pomaly sa púšťa sama chodiť .Nechávam ju samostatne sa presúvať ,po štyroch ,popri stene,za ruky vodim minimálne ..
Vyhodiť pavúka, kúpiť podložku a väčšinu bdeleho okna buďte spolu na podložke na brušku.
@stvura jeden pohyb sa da babatko spravnym cvicenim naucit,ale to by sa mu trebalo aj venovat. A spravne ho motivovat a mat trpezlivost pri tom. Ale tvoje dieta, tvoja vec.
A ze si ju nikde nepodporila? Ved si kukni vetu hned na zaciatku… “jeeejda toto by som vobec neriesila”
No myslim si ze veci, ktore si opisala su celkom rozdielne narozdiel od vyvoja a zdravia dietata a jeho psychomotorickeho vyvoja😀
A takto.. netvrdim ze som na to extra odbornik ako fyzioterapeut, ale mam vysoku skolu zdravotnu, tak “bars” cosi o tom viem😉
V 6mesiaci zacala stvornozkovat aj sa postavila. Odvtedy stale vsade sa stavala. Ma rok a chodi.

@060106 moja sa začala platiť keď mala presne 10mes, o 2 týždne na to začala stvornozkovat a na 13,5 mesiaca už sama chodila