icon

Vadí mi, keď mi niekto kočíkuje dieťa v mojej prítomnosti

30. okt 2021

Ako to máte vy?
Mne strašne prekáža, keď sme s niekym na prechádzke a chce si zobrať kočiar.
Nevadí mi to, keď sa dohodneme, že ja ostanem doma a on/ona pôjde voziť. Ale keď tam som, nevidím žiadny dôvod, aby som si ho nevozila ja. Všelijako racionálne si to viem zdôvodniť, že je to predsa blbosť, že mi ho "nezje". Ale emocionálne som s tým strašne nekomfortna.
Až tak, že som to už jednej blízkej kamarátke povdala na rovinu, ze sa cítim vtedy zle. Našťastie to vzala športovo a už to nerobí (alebo sa aspoň vopred s humorom spýta, či môže, alebo či moja obsesia furt trvá - je zlatá, ze sa neurazila), ale nikomu inému som to zatiaľ nepovedala, lebo sa cítim ako debil...
Je to druhe dieťa (ale prvé porodene). Pri prvom si nepamätám, ci to tak bolo tiež...ale obvykle.sme.chodili von spolu 2 kočíky takže nebol problém.

Strana
z2
kubjatka
31. okt 2021

@nttnnt kokooos, toto i ja, normalne zatinam zuby, aby som nepostrielala tych ludi, ja nechapem, ze furt musia na to dieta dychat, ved nie je slepa a vidi aj z dialky 🤦 ale nieee, furt dobre ze nie nos na nos, a ked ju este k tomu obozkuju, no ma ide porazit 😂

nttnnt
31. okt 2021

@kubjatka presne uz som jej isla povedat ci nevidi.... sak ten maly sa usmieva na nu aj z dialky nemusi na neho funet ale kusla som si do jazyka ale uz ho mam dobre dokusany :D :D

putulka
4. nov 2021

@snowflake07 pardón? Ja nejak nechápem to, že sa pýta či to aj niektorá iná tak má a podaktoré ju tu idete zhadzovať že jej mlieko udrelo do hlavy alebo že je prípad prw psychiatra..alebo že má teda problémy..môhjo prvorodeného kočikovací harmonogram chcela manažovať svokra a áno vadilo mi to ...dvojičky kočíkovala tiež a áno som jej vďačná že mi pomohla a ja som si mohla porobiť..ale aj tak keď som bola vonku s nimi a ona dobehla tak automatocky brala z rúk..a áno mám aj iné problémy, predstavte si...

autor
4. nov 2021

@monkabohdalova ja som na vlastné dieťa čakala 15 rokov....viem, čo to je....ver mi...naozaj. 😉 Možno preto som naň tak hakliva ....akože...chápem to...len chcem vedieť, či je to normálny pocit.
Starší je adoptovany, tam som to (z nedostatku hormónov) očividne znášala lepšie.

autor
4. nov 2021

@putulka ďakujem 😂presne tak som to myslela...ale očividne nie som jediná, ktorej mlieko udrelo na mozog 😂😂😂

snowflake07
4. nov 2021

@putulka takže keď ti mala decká postrážiť,tak na to ti bola dobrá.Ale potom nech sa striga berie kade ľahšie.Že áno?

evica17
4. nov 2021

@snowflake07 och joj, klud...ved to ma take.pocity, kazdy mame nejake pocity pri detoch, a vieme ze je to len u nas v hlave a ze su iraciomalne. Ved aj sama autorka to priznala

autor
4. nov 2021

@andreatytler nie je to jediný rozdiel. Veľmi záleží na tom, koho dieťa uvidí, keď sa prebúdza/zaspáva.
Mame adoptovaneho staršieho....A na psycho príprave nám dosť prizvukovali, ze je lepšie voziť ho tvárou k sebe (aj v športiaku) a nevystavovat iným ľuďom minimálne prvé tri mesiace až pol roka.
Nevravím, ze je to prípad biologických deti, len vravím, že to môže mat vplyv na mentálnym vývin...dieťa sa zobudi, vidí cudzieho človeka - stres-kortizol....A tak ďalej.
To je však biologická záležitosť.
Ja skôr hovorím o tom, že mi to proste emocionálne prekáža. Aj keď si dokážem racionálne povedať, že by nemalo...A potom si vlastne poviem, že nech....môže....to dieťa je malé len raz...A proste si urobím ako mi vyhovuje

autor
4. nov 2021

@snowflake07
1.ubytok šedej kôry počas laktacie je vedecky dokazany fakt. Možno si už len na to zabudla, možno si to nikdy nezažila. Neviem.
2.po ôsmich mesiacoch cievkovania, čo bojujem o každú kvapku, ver mi, bola by som rada, keby mi malo co udierat na mozog 😉
3 . pýtam sa na emócie žien, ktoré majú rovnakú skúsenosť. Nerozumiem tvojej potrebe vyjadrovať sa v diskusii o veci, s ktorou zjavne nemáš žiadnu skúsenosť.
4. Ignoracia pocitov hormonálne rozhadzanej ženy po pôrode, môže vyústiť do silnej poporodnej depresie, ktorá často konci tragicky. Porozmýšľaj o tom nabudúce, než ti prsty predbehnu mozog.
Ďakujem za všetky, ktorých sa tvoja poznámka dotkla.

autor
4. nov 2021

@ivik4 ako vravela moja starká....každý máme svoje sracky 😂😂

snowflake07
4. nov 2021

Jednej vadí,keď je kočík niekto chytá,druhej keď synovi loptu berú,tretej vadí všetko,ale myslím že žiadna si nemyslí ,že má úbytok šedej kôry 😄

mandarinka555
4. nov 2021

Tak načo ťaháš na prechádzky kamošky...babky...A ked chcú kočíkovať, tak nachystaj dieťa a ty si zatiaľ oddýchni.

ivik4
4. nov 2021

No to su doslova sracky veru

evaachesa
4. nov 2021

Kočíkuj sama a nemusíš riešiť blbosti 😏

putulka
Autor odpoveď zmazal
autor
4. nov 2021

@mandarinka555 keď som sama...tak obvykle mam toľko roboty, ze sa nespacirujem s kočíkom...pohrkam ho pred domom a odparkujem na verande a idem makať.
Reálne čas na echt kocikovu prechádzku mam cez víkend...resp keď ideme "s niekym niekam". Ale to nie je predmet mojej otázky.

basska_b
4. nov 2021

Podľa mňa je to normálne. Mne teda nevadilo, keď niekto si zobral kočiar, ale nikdy som ho nenechala ísť samého s deckom, hoci aj spiacim. Ja keď vidím podchvíľou - plačúci kočík a dedko/babka/otecko so stoickym kľudom pomaličky tlačia kočík, v hlave zrejme nejaká taká teória typu trénuje si pľúca... pritom dieťa potrebuje papať, na ruky zobrať, cumlik, čokoľvek, mamička vie najlepšie.

mandarinka555
4. nov 2021

Tak čo sa potom sťažuješ ? Ideš niekam...s niekym....neťahaj celú perepuťu na prechádzky a nikto ti kočík brať nebude...nemám problém, tak si ho vyrobím, čo ?

kroska18
12. mar 2023

@777januska777 Super, to sa mi páči

kroska18
12. mar 2023

@lienka9 si zjavne veľmi láskavá osoba. Dokážeš myslieť aj na šťastie iných ľudí. Mamine a dokonca aj svokrine. Veľmi zrelý postoj.

Strana
z2