Večerný harmonogram. Ako ste na tom?
ahojte. mam 2 mesacnu dcerku.. a rozmyslam nad tym ako si co najlepsie usporiadat vsetko okolo babatka tak aby si aj ono zvyklo na urcity rezim vyhovoval aj jej aj mne. mame totiz trosku problem.. ja malu kupem okolo siedmej...lenze to vzdy vychadza aj na cas papania.. a tak mi cele kupanie place lebo je hladna. pred kupanim ju ale kojit nechcem aby som ju s plnym bruskom nenatahovala. ako to robite vy?? O kolkej kupete vase deticky??? a krmite ich pred alebo po kupani? dakujem za odpovede
lily, kupeme ho okolo 19tej a okolo 20tej sup na cicku a tak zaspi, aspon doteraz to tak bolo ...pravidelne vstava o 7-8mej rano, v noci cca. sa 2-3krat budi na papanie...spi na posteli medzi nami...aby som neskolabovala z tolkeho prekladania do postielky a spat 😉
nekoupeme denne,cistime telicko namasirujeme prevleceme najime vse kolem 7-7.30a spat 🙂
nikush - ja si myslim, ze je este velmi maličky na to, aby mal nejaky presny režim..a myslim, ze to mas celkom v pohode s tym spankom..ved ked sa budi dva , tri krat, to je normalne,ked kojis..niektore mamicky koja aj castejsie.my sme na UM, to je ine..mlieko nam ju na dlhšie zasyti.mas aj nejaky vecerny rituál? my ked ju uložime, zapnem jej taku hviezdičku, co jej premieta takych mackov, hore na strope, co idu tiež hajat, a rozpravam jej, ze uz idu vsetci buvat, a tak..moja je uz starsia, ale robila som to s tou hviezdičkou asi od troch mesiacov..vždy sa tomu tesila, a skludnila sa potom, a zaspala.tiez ju uspavame na manzelskej posteli, ale akonahle zaspi ide do postielky..tiez jeden cas spavala s nami, ale to som sa malo vyspala, mame malu postel, a aj aby si moc nezvykla, teraz uz len ked sa nad ranom zobudi, tam jej papat, a spi este tri hodky s nami.
kazdopadne, ked vies, ze ma obdobie, ze ťažsie zaspava, davaj ho pred kupanom na dlhsie na brusko, a nech sa dobre vysilí. 🙂
lily, ja nemam problem s tym, ze ho v noci kojim, to mi je suma fuk, neobtazuje ma to, ved nato som tu 😉 . no po dnesnej noci si myslim, ze opat zacal jeho rezim, 2 dni ani za tri drobne zaspat a na ten treti do minuty KO 😀 na manzelskej ho kojim a ked zaspi tak ho dam do postielky, to je v poho
ved ja viem, nemyslela som to tak, ze by si mala s tym mat problem. 😉 aj ja by som bola stastna,keby som mohla kojit, ajked viem, ze by som sa menej vyspala..a s tym zaspavanim, to sa bude este menit, proste ma aj take dni, ze ma viac energie, a dni, ked zaspi ako dudek 😀
..ved aj my mame dni, ked nezaspime hned ako zalahneme.. 😉
nikush jakubka kupkam kazdy druhy den niekedy o 6, 7... a uz asi 3 tyzdne papame po kupkani..je to pre nas ovela lepsie, takto si ten kupel kubko uziva... ked sme papali po kupani tak mi strasne plackal a vobec si to neuzival...
po kupeli sa vacsinou este trosku pohrame, alebo ho ulozim na spinkanie k nam do postele{ on spava stale s nami 🙂 }pokeca si s nami a zaspinka aj sam... to mi prespi tak 7 hod aj bez papania, ale posledni tri dni mu radsej dam prsnik ale on sa vacsinou ani neprebudi.. potaha cicik a dalej spi 🙂 takze ja s tymto problem nemam..
u nas je skor problemom {ako problem to vidi hlavne okolie a trocha aj moj muz} ze kubenko sa naucil zaspinkavat iba na mne, ked ho polozim hrozne place.. ale ja som typ matky, kt. nema silu ho nechat plakat... takze ho ponosim, potom polozim k nam do postele a krasne spinkame...moj nazor je, ze takyto malicky je iba raz tak si to vychutnavam.. neviem pochopit matky, ktore nechaju svoje par mesacne babo vyrevat same v postielke... nam to takto vyhovuje, nevadi mi ze spinkava s nami, ze ho musim najskor ponosit, uz som si nato tak navykla, ze ked som ho polozila po dlhej dobe do postielky po par minutach som ho odtial vytiahla a dala k nam... 🙂 pre niekoho je to asi cudne, ale mne by chybala jeho pritomnost a mozno vdaka tomu ze spinka s nami mi prespi celu noc..
kazde babo je ine... je velmi tazke niekoho sudit alebo podla inej matky riadit svoje dieta.. niektore nespia vobec, niektore skoro cele dni..
ja beriem kazdy den tak ako je.. nestresujem sa, ze sme nieco urobili o hod. skor alebo neskor.. treba si ich uzivat kym su maly a nie sa zaoberat a stresovat tym ako si dieta naprogramovat...
lenusiknr .. to ze uspavas maleho na rukach podla mna tiez nieje problem, je moc malicky na to aby plakal v postielke a pochopil, ze ma zaspat,to mas pravdu 😉 ja som malu uspavala na rukach asi do 4 teho mesiaca, ajked som uz nevladala s chrbatom, 😒 potom uz ani sama nechcela na rukach, sa dvihala, a kukala okolo 😀 tak som ju dala vedla seba, ona sa pritulila a zabuvala, potom som ju prelozila do postielky a tak je to dodnes 🙂
Naozaj,každé bábo je iné,kým som toho svojho len kojila,nemali sme skoro žiadny režim.Postupne ako som ho začala od pol roka prikrmovať,aj režim sa začal pomaly upravovať,ale stále to nebolo ono,keď ešte večer o pol 10 bol hore 😅.
Teraz je už mesiac na UM a režim sa upravil úplne tak,že o 8 večer je už v posteli a vstane až ráno o 7 😵
Ani my este nemame režim aj ked sa ho snažim nejako vytvorit, cez den je to ok, papame každe tri hodky aj ked teraz už slečinka začala cez den už menej spinkavat, ale problem nastava večer, to sa snažim aby o tej pol siedmej sme kupkali a o siedmej papala, ona si ale ešte potom zdriemne niekedy na hodinku niekedy je to len 15 min a akože je vyspinkana, tak ešte o takej pol desiatej papame, ale zaspavanie nam robi velky problem niekedy zaspime až o pol noci čo je myslim strašne neskoro. včera som sa snazila aby už aspom o tej desiatej spinkala, čo sa mi aj podarilo, ale ona sa za pol hodku zase zobudila a musela som ju zase uspavat tak zaspala zase až o nejakej jedenastej, dúfam že sa to ešte zmeni, lebo ked čitam že ine detičky spinkaju už o osmej, to u nas zatial nehrozi, aspom že sa už v noci nebudi a zobudzame sa okolo siedmej na papanie
caterine neskusala si dat malinku spat na brusko a pri vas? mne maly papa tiez kazde tri hodky no v noci prespi dost vela.. vacsinou zaspi o 8, 9 o takej 12 sa zacne mrvit, pretocim ho na brusko a taha dalej do 4...niekedy ho ulozim hned na brusko... cize u nas zafungovalo spinkavanie na brusku.. ale samozrejme, ze sinkava s nami v posteli inak by som sa bala nechat ho sameho na brusku...
podla mna sa vobec netrap tym, ze ti zaspinkava neskor.. my tiez nemame kazdy den idealny.. tuto noc sme mali po dlhej dobe ,,zlu,,... kubko sa zobudil o 3 a do pol 5 mi cvirikal v posteli.. co sa nam nestalo uz par tyzdnov... 😀 takze aj ja ratam s tym, ze sa to bude menit asi kazdym dnom.. 🙂
lily konecne niekto kto ma chape 🙂 🙂 🙂 ja nemam to srdce aby som ho mohla pocuvat ako place... to je pre mna nieco hrozne... ☹ a hlavne ja si to nosenie uzivam, ved ho nebudem nosit do roka.. {dufam} 😀 podstatne je, ze drobec zaspinka uplne v klude a nemusi sa nervacit 🙂
ja uz som si pre istotu objednala manducu, lebo mi zacina byt trochen tazky a najme ak sa chce nosit prave ked nieco robim tak sa to neda... a potom to u nas vyzera ako po vybuchu 😀
Ahojte aj moj maly ma svoj rezim. Cez den mi nespi bohvie ako takych 30-40 minut, vonku je to lepsie tam si potiahne aj 3 hodinky. Vecer sa kupeme tak o pol 7, hned cicu,odgrgnut a do postielky, normalne je nervoznucky lebo chce ist spat. Spi takych 5-6 hodin, potom sa nepapa a spi opat tak do 7-7.30. V nasej posteli spal asi 3 krat a to iba ak mal teplotku...dnes v noci ked sa napapal tak zacal viest debaty s ockom ktory bol napodiv hore. Ked som ho chcela uspat v nasej posteli tak nechcel, tak som ho vzala a dala do postielky a hned zaspinkal....Podla mna je dobre mat rezim, ci pre babo alebo pre maminky
tak to máš dobre ferraro.
caterine neboj sa,chce to trpezlivosť,keď sa začne viac hýbať,rýchlejšie sa unaví a zaspí skôr,aj môj malý takto "vyvádzal" 🙂 ,potom Ti už pekne spinká do rána,čo by iné mamy dali za to,to máš ešte dobré bábo 😀
lenusikrn,ja by som malého na noc nedávala na bruško,ani vtedy,keby bol pri nás,ani sa to neodporúča,ale sama najlepšie vieš,čo Tvojmu malému pomáha.
adrika tak to si ma potešila, ja pevne verim že sa to ešte zmeni ved ani zubky ešte nemame a vtedy sa zvykne režim dost naburat, nam sa nebude mat aky, možno potom si nejaky vytvorime... lenisiknr na brušku ešte nespinkala nikdy, ani som to neskušala, a k tomu plaču ani ja by som ju nevedela nechat plakat radšej ju uspim na rukach, aj ked je už poriadne tažka ale čo už ked sa jej pači na rukach
adrika ja viem, ze sa to neodporuca ale keby sme mali robit vsetko tak ako je pisane tak neviem neviem... zo zaciatku som sa bala, ale malinkemu to tak vyhovuje tak preco nie.. my sme tak tiez spavali a sme tu... 🙂
caterine,veru ani môj malý nespáva na bruchu,lebo od malička neznášal byť na bruchu a ešte zúbky nemáme,aj keď mi začal slintať asi pred 2 týždňami,tak uvidíme,čo to s ním spraví.Ale ako som napísala,všetko sa to upraví,len ešte vydrž,malinká má 4 mesiace,nám sa to podarilo už akože suprovo asi v 8 mesiacoch,lebo to som už začala s UM a už sa hýbe,čiže sa aj unaví.
ahojte....
ja malu tiez nedavam na brusko, velmi sa bojim, nech sa radsej da sama, ked bude chciet..teraz sa zacala davat na bok, som bola v soku, že čo to robi, a nespala som dve noci kôli tomu 😀 😀 ale zlata, tak spi ako male klbko..
davala som ju na bruško ked bola malička a bola som nonstop pri nej, vtedy som ju mala na ociach, a davala som ju tak, na noc nikdy, len na bok, a potom na chrbatik..
Ked som len kojila tak to bolo asi takto ... kupanie, minimasaz, vigantol, obliekanie, kojenie (casom sa len miesto kojenia menilo, ked bola malicka tak jej nerobilo problem pri telke, casom si vyziadala klud), pri kojeni zaspala, prenesenie do postielky ... vo vani troska zabudla, ze je hladna, brusko sa jej ozvalo az pri vybrani a preto ta minimasaz ... netrvala ani minutu.
a teraz sa to v zasade nezmenilo ... okolo 18 dostane kasu, potom sa k sebe mojkame, pozre si TV Bebe, troska sa pohra a kupeme okolo 18,45, po kupani to co vzdy, masaz, vigantol, obliekanie, danie do spacieho vaku a potom kojenie, vzhladom k tomu, ze kasa bola syta, tak si len par krat potiahne, podudle, ukludni sa, ale nezaspi, potom ju minutku ponosim na rukach, zaspievam alebo jej nieco pekne hovorim ako ju lubim a tak, dam pusu a polozim do postielky, pohladkam, pobudnem par minut pri postielke a potom odidem a zlatusik spi az do rana 🙂
Vinifera, nejsi sama, my jsme asi taky nejaky divny, maly chodi spat mezi 21-22h. Driv proste nepujde, protoze se mu nechce. Nekdo tady psal, ze by nevydrzel mit decko tak dlouho vzhuru, ze chce nejaky cas pro sobe. Tak to ja bych taky rada, ale ja se bojim, ze kdyz ho dam o 2 h driv spat, tak se mi taky o 2 hodiny driv vzbudi. V nasem pripade tady kolem 5-6h rano. To bych asi neprezila, protoze ja nejsem ranni ptace, ale nocni sova a ranni vstavani je pro me horor.
Jinak my koupeme kolem 20h a papame kasi ve 20.30h. Koukam, ze jsem tady asi vyjimka..... ☹
achina a kedy ti vstava teraz?
Achina mne teraz chodí spávať o 22.30 a vstáva o 7 mej ráno.
Krmime tak večer pred 20 hod. A neboj nie si výnimka. Ja teda kúpavam počas dna. Ale stalo sa mi že ked už som nevedela ako ho unaviť tak som kúpala aj večer o 22. Ale to skôr fungovalo ako redbull.-(
No, on driv spaval tak do 8,30h a najednou se zacal budit kolem 7h. Jen kdyz je z predchoziho dne hodne nevyspaly, tak si pospi dele.
Vinifera, maly ti teda spava jak dospelak 🙂 To je docela sila. Nemas chvilku odpocinku. Teda zalezi na tom, jak ti zase spi pres den. Musi se prece nekdy trochu dospat, ne? Maly je asi poradny zivel, nas docela taky, ale kazdy rika, ze lepsi nez babovka 😉
Ahojte
Tak nas drobec sa na rezim naucil celkom skoro. Kupeme okolo siedmej (O piatej, pol siestej papanie), uz v kupelni je pri mensom svetle, tam ho obleciem do pyzamka, zababusim do osusky a sup do spalne napapat sa. A potom bud odkvecne na prsniku alebo ho dam do postielky tam si par minut dzavoce, vrti sa, mrvi sa, cestuje po celej postielke a skonci v rohu postielky medzi plysakmi 😀 A v spalni mu necham svietit malu lapmpu 🙂
Cez den je vzdy po takych troch hodinkach mrzuty a umrncany,ide si rucickami do ociek tak to uz viem ze je unaveny, supnem ho do kocika na hodinku si pospi.
Co sa nam ale pokazilo je nocne spanie. Od tej osmej mi prespal celu noc, max jedno, dve budenia na papanie. Ale odkedy sme sa prestahovali tak je hore kazde dve hodiny, niekedy aj castejsie ☹
ahojte, ja si myslim ze rezim u babetka je dost dolezity...dava mu pocit istoty a nema rozhadzany cely den...nevrvaim o striktnom rezime cely den...my sme od porodnice hned zacali s rezimom..kupali sme kazdy den o rovnakom case o tristvrte na 7, pootm papanie, ulozenie do postielky....zo zaciatku bol taky ze aj poplakal ale od cca mesiaca, mesiaca a pol po tomto rezime je v postielke kludny uz vie ze sa ide hajat ...trosku sa poobzera a zaspi nakoniec sam bez nejakeho extra uspavania....tak je to doteraz ...samozrejme boli aj vynimky kedy asi nemal svoj den....ja kupem nahladno pretoze maly sa kupe rad a aj ked je uz neskutocne hladny ze strasne place tak vo vanicke zabudne na vsetko a je v pohode....no ked ho vyberieme tak potom to pride... ked sa zobudi skor ako ideme kupat tak ho oklamem troskou cajika alebo ho len tak zabavam....podla na nieje vhodne deti kupat najedene.....
maryanna - tomu moc nerozumím...proč tak malé miminko šidíš čajem místo abys mu dala prso, když to chce??
pretoze nechcem aby napapany siel sa kupat....raz to tak bolo a sa mi pogrcal.....caj davam len malokedy skor sa snazim ho nejako zabavit....dam cumel a on sa upokoji....ale zase ked je hladny skor tak jasne ze kupeme skor nenchavam ho trapit sa alebo co......lebo on ked raz zacne tahat tak on vytihane az do uplneho zasytenia...ked ho odtiahnem ja ze staci ideme kupat tak ten krik je horsi ako ked je len hladny...
aha, tak to jo. Neznám děťátko, které by se napilo "jen trochu", když mu sebereš prso, to musí být křik 😉 já bych raději přizpůsobila ten čas koupání jeho rytmu, vždyť je tak malinký! Myslím, že na nějaky přesnější režim je ještě dost času--
ava mas pravdu on vecsinou uz tak cez den je na tom tak ze fakt o tej pol7, 7 zacina byt hladny.....cize tak ale niekdy sa stane ze spi dlhsie tak ho nebudim alebo je skor hladny tak kupeme aj o 6 niekedy alebo o pol 8 alebo tak...snazim sa to prisposobovat podla toho ako na tom je..ale ako vravim ma uztaky rezim ze na 90 percent to vzdy vyjde.......
maryanna - já v téhle době koupala mezi 16.30-18h. Prostě aby byla malá vzhůru a aby mi to vycházelo dostatečně před kojení. Pak jsem to začala postupně posouvat k 19h. Podařilo se, že jsem koupala mezi 18.30-19.15. No a posledních 14 dní koupeme přibližně v 18.30 (tak si to vyžádala malá-5m.)
My už máme pekne vytvorený režim...z prechádzky prídeme akurát o 18:00 a kupkame sa 18:30 niekedy o 19:00 kedy ako má náladu. Po kúpaní sa napapáme, položím ju do postielky dám božtek 🤐 , zhasnem svetlo a spí ako dudok. Máme 3 mesiace. Zo začiatku sa musela čičíkať na rukách inak nezaspala, tiež nevydržala z hladom do kúpania museli sme sa chodiť skor kupať už o pol 6 večer, ale postupne si zvykla.

to vyzera ze aj ja budem mat aktivne dieta 😀 ma sice len mesiac a pol ale skor ako o desiatej nezaspi, mozem len snivat ze zaspi o osmej. Cez den to tiez neprehana so spankom 😀 A to som cakala ze take male babatko bude stale spinkat 😀 Ale dufam ze sa to este moze zmenit 😅