icon

Veľký plač dvojročnej dcérky

qwer2019
17. okt 2021

Ahojte. Dcérka má 2r a 2m, poslednú dobu začala chodiť spávať ku nám do manželskej postele, ani po zaspatí ju nemôžeme preniesť pretože sa rozplače. Posteľ sme jej preniesli vedľa našej manželskej. No okrem toho, posledné dni každý večer, keď ide spať strašne plače. Chytí taký hysák, že sa ťažko ukludnuje. Musíme pri nej ležať buď ja alebo muž. Chvíľu vydrží sama a potom to začne a nezaspí inak, len pri nás a to bola zvyknutá zaspávať sama. Vyše mesiaca užíva sedáliu, ale nemám pocit ze účinkuje. Mali aj vaše deti takéto obdobie? Som už unavená. V noci sa poriadne nevyspím keďže z jednej strany dcerka a druhej synček.

Strana
z2
ankare
17. okt 2021

Ešte je malá, potrebuje Vás cítiť.
Bud by som prirazila jej posteľ k Vašej manželskej, nech sú aj v rovnakej výške.
Alebo by som presťahovala muža k nej do detskej, a Ty zostaň s babom v spálni. Ak teda ocka toleruje....

meredith83
17. okt 2021

@qwer2019 ahoj toto fakt tu nema zmysel lebo co pozeram tak vacsina prispievateliek su fanaticky do tkz vztahovej vychovy. Ako som uz spomenula od 2 roka do 2.5 roka je spankovy regres. Moze sa to prejavit:

Odmietanim denneho spanku
Castym budenim v noci
Problemom s uspavanim

A taktiez sa viac prejavuju iracinalne strachy. Trebarz z tmy. Neviem ako to mate ci je uplna tma v jej izbe ale mozno nocne svetlo moze pomoct. Tento regres moze trvat tyzdne ale niektore zeny hlasia aj dlhsie. Co ja robim tak ja idem do izby a zoberiem ju pomojkam dam vodicky ale potom ju dam naspat do postielky.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
qwer2019
autor
17. okt 2021

@elizabet173 má ju prirazenu o našu posteľ, ale to jej nestačí. Musí si vliezt ku nám. Mnohokrat pod moju alebo muzovu perinu.

elizabet173
18. okt 2021

@qwer2019 asi to tak potrebuje, umožni jej to, je to obdobie, prejde to. Keď máte v spálni tri postele, tak sa hádam vyspíte. Počkaj zopár týždňov, keď prestane plakať, ona sa možno potrebuje len uistiť, že nie je od vás odsunutá, keď má mladšieho brata a potom ich daj do detskej izby obidvoch.

qwer2019
autor
18. okt 2021

@elizabet173 ja by som ich mala najradšej obidvoch, ale malý vydrží tak do 23tej max. Polnoci spať v postieľke, potom ide tiež ku nám do manželskej. Dcérke sa snažím venovať na maximum, keďže sa aj učíme rozprávať. Cez deň sa furt obimame, pusinkujeme..

qwer2019
autor
18. okt 2021

@meredith83 niečo som už nedávno čítala o tomto 2 ročnom regrese, ale keď vidím ten jej plač. A v noci, keď aj zaspí pri nás už ju neviem dat nas5 do postele a to ju má fakt pri nás prisunutu, začne hneď plakať. A v detskej majú svetielko a na chodbe mám tiež také ozdobné, aby nebola úplná tma.

qwer2019
autor
18. okt 2021

@ankare ocko je vyčerpaný z prace a má viac zmennu prevádzku. Ku deťom vstávam prevažne ja.

mishkamishka
18. okt 2021

@qwer2019 ahoj, aj my sme mali podobný problém. Pozerá vaša malá rozprávka? Je možné že sa niečoho odtiaľ bojí. Náš sa začal báť ohňa, pretože rád pozeral požiarnikov. Bol už schopný mi povedať, že má v posteli guľôčky, z ktorých sa robia ohníky. To sa aj v noci budil s takým revom, že som sa až triasla. Niekedy odmietal zaspať až do rána. Bál sa aj postele samotnej. Tiež sme dali homeo sirup, volá sa Serinol. A okamžite stop všetkým rozprávkam a pesničkám v telke o požiarnikoch, žiadne ohne, nič, čo sa mi zdalo len trošku nevhodné pre neho. Takisto sprej na strašidlá a guľôčky sme nakreslili na papier, hodili do koša a pozerali, ako ich smetiari berú na smetiko. Po cca mesiaci sa situácia napravila.

mishkamishka
18. okt 2021

Ešte doplním, že guľôčky sa zjavili zásadne večer a čím väčšia tma, ani malé svetielko nepomohlo. Ovšem nemohli späť pri plnom svetle, že áno.

qwer2019
autor
18. okt 2021

@mishkamishka áno pozerá. Ale teraz už veľmi nechce pozerať mala rada Shaun on the Sheen a už plače keď jej to pustíme, takže toto sme tiež vypustili... váš malý zaspávať pri rozprávke?

mishkamishka
18. okt 2021

@qwer2019 Nezaspával, ale pozeral doobedu chvíľku a podvečer tiež. Potom odchod od telky do postele. Vidíš, keď to kulminovalo, vedel si tie gulôčky predstaviť kdekoľvek. Chytal ich do prstov a aj hovoril - ohníky. Ja som nič nevidela. Bolo to hrozné, vyzeralo to akoby videl duchov. Som rada, že je to preč, už je to cca pol roka a striktný zákaz na akýkoľvek oheň v telke.

mishkamishka
18. okt 2021

Ono čokoľvek, čo sa nám dospelým alebo aj našej desaťročnej zdá ok, v takom malom dieťati môže vyvolať strach. Náš nemá rád čokoľvek čo len prešlo okolo príšer a podobne. Príliš dynamické rozprávky a kde to moc bliká a vybuchuje, to takisto mu nepustím. Proste len malinký pocit, že to nie je vhodné pre neho a okamžite prepínam. Ke´d si spomeniem na tie prebdené noci s ním a ako reval ako tur na mne nalepený...

janarochester
18. okt 2021

@qwer2019 príspevky som nečítala...ale skús to len vydržať nejaký čas ..moja najstaršia dcéra má skoro deväť rokov a minulý mesiac mala také obdobie že sa večer bála...nevedela mi to vysvetliť...nechcela tam byť jednoducho sama...tak spala párkrát so mnou a jedného dňa bum...a nič...zas všetko tak ako predtým...je pravda že tvoja je ešte malinká...môže spracovávať čokoľvek,a navyše ti to nevie ešte poriadne povedať..pokiaľ by spoločne spanie bola jediná možnosť prijala by som ju...uvidíš...o dva týždne môže byť zase všetko inak..držím palce..

meredith83
18. okt 2021

@qwer2019 Skus pozriet FB stranky - Lepsi spanok babatiek. Mozno viac pomozu. Ja som mojej napr skratila denny spanok a to pomohlo u nas dost..

luccija
18. okt 2021

@qwer2019 rozvíja sa fantázia, boji sa...nechaj ju pri sebe viac nemôžeš spraviť len držať za ruku, ukľudniť...a byť pri nej.Moze to byť sťahovaním, zlým zážitkom, súrodencom čokoľvek ona sama nevie...

qwer2019
autor
19. okt 2021

@meredith83 moja práveže cez deň spi raz-2x za dva týždne.

qwer2019
autor
19. okt 2021

@janarochester už spáva s nami a už trvá pomerne dlho. Ale áno raz to prejde. Včera konečne zaspala večer bez plaču. Dávno som sa tak netesila.

Strana
z2