Veľmi uplakané 16-mesačne dieťa
Ahojte. Prosím vás o vaše skúsenosti, názory, hocičo, lebo už som bezradná a cítim sa na dne..:(
Začala by som tým, že mam 16 mesačne dieťa, neustále vyžaduje moju pozornosť, je na mňa dosť naviazaný, ale ani sa necudujem keďže sme nonstop stále spolu. Každý den, každú noc. Proste nonstop, ešte som od jeho narodenia nikde nebola bez neho. (Keď nerátam jednodňový zákrok v nemocnici, lebo som mala po pôrode problémy a inak sa nedalo. Ale to bol ešte 5 mesačne malé babo, ktoré veľa času zo dna prespalo, a večer sme už boli spolu.)
Včera od rana len plakal, komplet celý den preplakal a preškriekal, povedala som si ok, stáva sa, môžu to byt zúbky, alebo ho niečo trápiť. Pre istotu som mu dala sirup na bolesť, horúčku ani nič podobne som si nevšimla. Ale naozaj od ranného zobudených až po nocny spánok prereval doslova.:( okrem toho celý den nechcel nič jesť. V noci zaspal až neskoro okolo 22:00 čo u nás nebýva zvykom. Noc čistá katastrofa, stále sa budil, keď som nebola hore 30x, tak ani raz, v noci mu ale vybehla veľmi vysoká horúčka nad 40•. Tu som chvalabohu zrazila, dnes mal tiež vysokú cez den, približne do 39, už si to presne nepamätám len viem že to bolo pod 39. Tak sme dávali nurofen, potom už mu klesla na 37,1. Ale dnešný den zas nanovo len skriekal, to nebol obyčajný plač, ale proste skrekot, naozaj ako keby sa zblaznil :( a to od tiež ranného zobudenia az do vecerneho spánku. Dala som mu cez deň aj Kamiliu pre istotu k nurofenu, keď by to bolo zo zubov. Lenže teraz mu nič nove nejde v puse, idú mu všetky 4 očné ale tie už ma prerazené a tie mu idú už minimálne mesiac. Nechápem prečo takto plakal, respektíve az skriekal ☹…. Ako zaspal som sa rozplakala a nechcem si predstaviť dalsi den ☹ mam ísť k dr.? Len neviem čo mi povie, že k nej idem ,,len” s plačom, respektíve s tým že dieťa az žalostne skrieka… a nonstop chcel byt len na rukách, ale ma vyše 13kg a je mi ťažký keď by som ho mala nonstop nosiť.:( prosím napíšte mi že to prejde..:( len najviac by ma zaujímalo prečo taký ,,skrekot”… je mi ho veľmi ľúto ale neviem naozaj, prečo…:(
nejdes len s placom, ides predsa s horuckami. moze mat zapal (ucho, mocove cesty, vela inych moznosti). hned rano by som bola u dr. s takymi teplotami, nech mu spravi crp.
este mi napadlo, ked nechcel jest, kludne moze mat zapalene hrdlo, anginu...
mne ked drobec takto nariekal s vysokou horuckou vyklul sa z toho zapal stredneho ucha ☹ urcite zatra smer dr. nech spravi crp ci je vyssie a podla toho nech sa zariadi. drzim palceky
Osobne si myslím, že ho niečo veľmi bolí ... tá vysoká horúčka veru môže byť buď ucho alebo močové cesty ... skús mu pochytať ušká dole okolo lalokov, ak bude bolestivo reagovať, bude to ucho ... choď zajtra k doktorke, zober moč ...
Kedy ste očkovali MMR? Takéto škrekoty bývajú po tejto vakcíne...
podľa mňa má silné bolesti a nevie ti to povedať tak chúďatko plače, zajtra ráno choďte k dr. nech mu spravia CRP, vysoké teploty nie sú len tak
@evina34 ešte nemáme MMR.
@dzulli1980 práve som urobila a neplakal pri tom, tak uško to nebude.
@simonka1701 chod s ním ráno k lekárovi, prezrie ho a zistí čo ho trápi.
@lilizzachy pôjdem…
@simonka1701 určite si pýtaj u dr nech mu spraví crp, či nemá nejaký zápal.. môj mal zápal močových ciest, tiež vysoké horúčky a bolestivo plakal
Ideálne ak by sa ti aj podarilo odobrať moč.
@simonka1701 malý má 16 mesiacov, 4 očné sú už von asi mesiac zatiaľ viac menej špičky iba nie úplne celé von. Pred týždňom mal presne také dni, umrčany, len na rukách, nič ho nebavilo viac menej bol na mne ako kliešť. Na druhý deň v noci horúčky a trvalo to 1 deň celé. Žiadny soplik, žiadny kašeľ, prešlo to proste. Hnackoval tiež 2 dni. Bolo to zo zúbkov pretože aj keď očné sú von stále ešte lezú vpn cez ďasno a to ho bolelo. Preto teplota a preto skriekalo tvoje dieťa. Bolelo ho to. A niektoré deti to zvládajú ľahšie a niektoré až tak ze berú ATB
Ale pre pokoj na duši chod dr vezmú krv. Keď bude ok vieš určite že to je zo zúbkov
@milka1988 idem práve z našej nemocnice. Dala nám podozrenie na nejakú streptokokovu angínu, čiže zajtra smer dr a bude brat antibiotiká.. ano aj u nás idú očné a už sú špičkami von všetky, ale tak toto sa mi zdalo zvláštne že ozaj nonstop celý deň ten plač…
@simonka1701 super, ze si bola. drzte sa, nech lieky rychlo zaberu.
@deedol dakujeme. Tie lieky mu nasadí až zajtra pediatrička. Ale tak aspoň som kludnejsia keď viem o čo ide..

veď píšeš že mal teploty, horúčky tak je dieťa choré...
ja by som išla k lekárovi, horúčka je z niečoho...
u nás v rodine sme mali tiež malé dieťa ktoré neustále plakalo, všetci si mysleli že sa dieťa bojí až sa potom vykľula nepríjemná diagn. - takže nepodceňovať ak to bude pokračovať....