Vie vaše 3-ročné dieťa fúkať už do vreckovky?
Ahojte, vedia si vaše deti vyfúkať nos do vreckovky alebo stále ťaháte sople? Skôr ma to zaujíma pri menších deťoch. Dcéra bude 3 roky.
@zuzka2807 moja má 5,5 fúka so vreckovky ale aj vyťahuje si vysávačom sama už ...ja jej aj preplachujem nos niekoľkokrát denne keď ma sople sama to nikdy tak nefuka
@mogaa teraz v škôlke nesmú ani byť zo soplikom niežeby urieralu u nás hneď volajú prísť si po dieta
@zuzka2807 dávno pred 2. rok9m to vedel, ešte pred 1. rokom som ho začala učiť
2,5 r. Vie krasne smrkat.
Samozrejme že vie, poriadne už asi od roka.Aj staršia sa tak rýchlo naučila.Odsavacku som už dávno vyhodila, syn bude mať zachvilu 3
@zuzanockamt tak to je super. U nas ledva zoberu 3r dieta. Mladsie bez sance.
Staršia v 9m už skúšala, okolo 1,5 roka už vedela silno všetko vyfukat. Mladší v 1,5 roku vie len ťahať do seba, nevyfukne nosom ani za nič 😅
U nas v skolke pani ucitelky v najmensej triede pomahaju utriet nostek. Nechapem, preco by nemali. Ci to uz sa niekde tvaria, ze aj to ich obtazuje?
@drahomirrra že by preto, že časť dňa je tam učiteľka na 20detí sama?
@mogaa Aha, no, pochybujem, ze pomoc potrebuje naraz vsetkych 20 deti, ale budis.
@drahomirrra ono je rozdiel ak dieťaťu tečie soplík 1-2za deň a rozdiel ak mu ho musí učiteľka utierať každú hodinu....má tam 20detí, nie len to jedno....
@zuzka2807 moja má 2 a vie. Ale keď už má taký hustejší sopel a vyfuka si najprv sama, tak ešte jej ja chytím vreckovku a po jednej dierke fúka poriadne. Lebo to ešte nevie že najprv chytiť jednu fuknut a potom druhu. A pred spaním radšej ešte vysávač aby to bolo poriadne.
Ano vsetkyh 5 od ca. 1,5 roka. Nic sme netrenovali, naucili sa to bez pomoci a vysvetlovania.

už ju to treba naučiť....v škôlke jej učiteľka soplík utierať veru nebude....