Vodítko na dieťa - skúsenosti
ahojte mám 8 mesačného chlapčeka a chcem kúpiť vodítko na dieťa od tommee tippoo - máte niekto doma a máte skúsenosť ?
Voditka pouzivame pre nasich psov, nie na deti. Najskor sa stazujeme v zmysle "moje dieta este nechodi, je to normalne?" a potom pouzivame voditka, aby velmi neutekali. neviem, mne sa to nezda smiesne vidiet dieta na voditku, ale dost divne (nechcem pouzit iny vyraz aby ste ma neukamenovali 🙂 .. to je iba moj nazor
Ja som voditko zatiaľ nepoužila, ale rozmýšľam nad tým. Niektoré matky sa tu vyjadrujú ako keby išlo o týranie. Mne mama vždy silno stlacala ruku cez cestu, až ma bolela. Myslím si, že je lepšie vidieť matku s dieťaťom, ktoré má popruhy ako vidieť ako sa dieťa vytrhne matke z rúk a beží na cestu, matka ho dobehne, vybije po ritke a kričí po ňom. Je to každého vec.
Vo svete uz dlhe roky bezna vec, na slovensku este potrva kym si ludia zvyknu, porovnavat poopruhy na dieta s voditkom na psa je ako porovnavat cerealie s granulami jedno aj druhe sa sype do misky no jedno je pre dieta a druhe pre psa. Co sa tyka bezpecnosti dietata je mi jedno co si okoloiduci mysli. Ked bol moj syn maly u nas este popruhy neboli videla som ich v Anglicku a tiez mi z toho bolo smiesne az do dna ked sa mi syn posmykol na uzkom natupisti na snehu a skoro spadol pod pohynajucu sa elektricku aj ked som ho silno drzala za ruku skoro sa mi vysmykol. Nastastie sa tak nestalo ale este dnes ked si na to spomeniem beha mi mraz po chrbte. Takze baby nemate sa preco hanbit, ved mat dieta v poruhoch nieje hanba a neznamena to ze ste zle matky prave naopak znamena to ze vam na vasich detoch velmi zalezi, a nech si vravi kto chce co chce je to vase dieta a vasa vec.
@zuzulka558 - pockaj, ked tvoje dieta bude mat o rok-dva viac a porozpravame sa o tom, ci ju vzdy ustriehnes a vzdy zachytis. Deti v tom veku su svojhlave, casto nevypocitatelne a nekontrolovatelne. Bez ohladu na pohlavie a vychovu. Otocia sa a rozbehnu staci na druhej strane cesty na kvetine sediet motyl. Voditko zabranuje katastrofam. Pri uzkej ceste na dedine, kde ma chodnik 60cm, lietaju okolo auta, mi to prijde pomaly ako povinnost mat dieta "na kratko" a nie kazde trojrocne dieta si este sadne do kocika. A tu ide o sekundy a to, co si 9 mesiacov nosila, kvoli komu si roky nespala, vypiplala, vymojkala - a odrazu tu nie je. Voditko zabranuje nehodam. Presne na to je vymyslene.
Nikto ta ho pouzivat nenuti a gratulujem, ak to potrebovat nebudete... ale daj moznost bez odsudenia vopred - od pohladu - hen ma ho na voditku tyranka jedna!, ked nepoznas dovody. My sme mali dobu, kedy synator proste vytrhaval ruku z mojej a vybiehal na cestu, prislo mu to "zabavne" a mne krv tuhla kazdy raz, ked sme tym usekom mali prechadzat. No holt bol priputany potom na tuho v kociku. Kde vidis velky rozdiel ako keby bol priputany na voditku? Teda okrem toho, ze by isiel sam a trochu sa aj prebehol? Podla mna popruh ako popruh 😝
Vsetci sme iny a kazdemu vyhovuje nieco ine.Ja som pri starsom pouzila popuhy kvoly jeho bezpecnosti,proste nevedel si davat na seba pozor,len utekal( do teraz je veeeelmi akcny).pri mladsom nemusim lebo je kludnejsi,vie na seba davat pozor,pozera sa pod nohy....vela zavisi od dietata a vobec sa nejedna o to ako tu niektore pisu,ze kto pouziva popruhy je taky a onaky.....ak maju kludne pohodove deti ktore od malicka posluchaju na slovo...niet o com
brrrr...vodítko na dieta?alebo popruhy?to je uplne jedno.funkcia a vyzor sa moc neodlišujú...a že nespadne?vsetci sme si presli padmi zakopnutiami a vecami tomu podobnými...tak vstane a skusi znova nabuduce si dá vecsi pozor- prirodzený jav ucenia ,spoznavania a zdokonalovania.....su tu také aj také reakcie ale zase nestavajte matky ktorým sa to zda divne a nepoužíbaju tieto novodobe výmysli do pozície že im nezaleží na svojich detoch.
@zuzulka558 Vieš nie každá matka môže dieťa vláčiť na rukách. Dnes je dosť takých pre ktoré je dieťa vymodlený dar ale majú chorobu, ktorá im občas ani nedovolí vstať z postele a nie aby za dieťaťom behali alebo ho mali na rukách.
Mojej naj priateľky syn má 6 mesiacov a váži 9,2 kg, ona je tenká ako cverna a po polhodine nosenia malého na rukách ho dá na deku na zem a nech si robí čo chce lebo nevládze. Sedí vedľa neho ale nosenie na rukách pomaly vzdáva lebo nevládze.
@lenkalienkam Ahoj, poviem Ti podľa mojej susedky, ktorá ma dvoch grázlikov 😀 25mes a 11 mes.
Vodítko si kúpila až teraz keď ten starší prestal sedieť v kočíku, začal vrieskať na ulici ako pavián lebo on chceeee ísť tam a podobne. Doteraz to nepotrebovala, ale asi 3 týždne s tým behá po ulici a je spokojná, malý síce občas skúša či by maminu nepotiahol niekam, ale nedarí sa mu 😀 V kočíku nechce stále sedieť a všade sám. Na Tvojom mieste by som počkala aký bude drobec a možno to ani nebudeš potrebovať
@fidka79 Ty sa smeješ ale v našej rodine sa stalo, že malý vymenil pre srandu misku s nesquikom za psie granule a ponúkal tým všetkých a nik nechcel len babka si vzala aby neplakal a celá rodina sa musela držať aby nebuchla od smiechu 😀
@suzi88 - nechcem byt zla ale mas vobec deti, ked vies napisat, ze dieta musi x-krat spadnut, kym sa nieco nauci? Ano spadne, ale my sa snazime mu v tom v prvej rade zabranovat, inak by sme boli vecne na chirurgii! Co nas rocny stvara za den je blizko k tej chirurgii aj sto krat do dna, no musim mu byt proste za zadkom. Som ZA akekolvek ulahcenie a zvysenie bezpecnosti, ci su to MREZE na postielke, ci su to POPRUHY na kociku, ci su to POPRUHY v autosedacke, ci su to POPRUHY na vodenie pri ceste. Vsetko to ma svoj zmysel a to zabranit este hlupuckemu a nekoordinovanemu dietatu, ktore dosledky svojej cinnosti nechape, v tom si skutocne vazne ublizit.
Nemam jedno dieta, ale mam tri, ruky jedny a koordinovat vsetko ci uz pri vystupovani z auta, ci v obchode, ci na ceste je miestami UMENIE. Nie popruhy nemam, mam kocik, a je tam aj keby traktory padali, lebo mi na nom ZALEZI. Lebo viem, co sa stat MOZE. To je vsetko.
Skus byt tolerantna k ludom, ktori to robia inak, vedia totiz preco! Su omnoho vacsie krivdy pachane na detoch... ktore im skutocne ublizuju.
@suzi88 Teraz tu píšeš takto bleee a blee a podobne ale keď bude v správach nejaký vážny úraz dieťaťa tak budeš písať kde boli rodičia? Ako som už raz písala do 3 rokov dieťaťa môže za každý úraz dieťaťa matka alebo iná dospelá osoba, ktorá ho stráži.
Pokiaľ má daná mamička doma malého čertíka tak prečo by ho nedala do ohrádky, nedala ho na vodítko, popruhy a pod. Áno, dieťa má spadnúť má si otĺcť kolená a pod. ak však vbehne pod auto zničené možu byť 2 rodiny minimálne, nedaj pánboh ak dieťa strážila opatrovateľka
@fidka79 Kým neochutnávajú nejaké chemikálie myslím, že granule ujdú 😀
@niki101988 - spravne si to napisala, ak sa nieco stane a stat sa moze... prve budu vykrikovat, ze kde bola a co robila matka! V mojom pripade dodane dovetkom, na co je jej tolko deti, ked na ne ani pozor nevie dat... takze asi tak...
Ako čítam , rozpútala sa tu diskusia ako v parlamente 🙂 ...ja som používala detské vodítko pri druhom synovi pred 4 rokmi...mala som problémy s kolenom, nosila som ortézu a hrozila mi operácia...jednu nohu som len ťahala za sebou...a vďaka vodítku mi syn neušiel na cestu...ináč by som ho nemala šancu chytit...
Prosím mamičky, aby si uvedomili, že niekedy sú vodítka z núdze cnosť!!!!
Tento rok som využila vodítko na lyžovanie...len som predĺžila popruh na držanie...tie, čo lyžujú vedia o čom hovorím....a mohla som s mojím synom lyžovať na červených zjazdovkách!!!!
@mamulienka30aha tak mne asi na dietati nezaleží...ale to som cakala taketo napadanie....už zase dlho nenapíšem do žiadnej dizkusie nemá to zmysel. ja som niečo napísala o netolerantnosti?možem vyjadrit názor?alebo sme v severnej korei kde vladne komunizmus a diktatura?to vy čo zastávate pozitívny názor na tuto pomocku napadate tie čo sa vyjadria aj inak ako pozitívne že nemyslia na bezpečnost a veci podobne a to som si precitala celu dizkusiu...a je to tu som napísala že ked spadne dieta samo sa zdvihne a ide dalej nenapísla som že ho nechám tresnut na schodoch a dole z kopca a na obrubníku myslím klasicke zakopnutia a to už som akože krkavčia mater?a ano mám dieta inak by som sa tu neopovážila komentovat lebo by ste ma zožrali že čo si dovolím niečo podoknut ked o tom ani nic neviem...
@niki101988 napisala som brrr a nie bleee...ak mam byt presna a aj ked bude dieta na popruhoch a vykupite vsetky zabezpecenia pre deti v ikeii aj tak sa može nieco stat...to by ste nesmeli vyjst na ulicu.maly nemal ani ohradku ani choditko ani poruhy a je tu živý a zdravý...tieto pomocky su len ulahcovanie pre matky a psychologia predaja o bezpecnosti funguje
@suzi88 - chranis svoje dieta asi inak, ako ho chranim ja. Toto chce tolerantnost na obe strany. Aj pre tych, ktori takuto pomocku potrebuju a citia sa bezpecnejsie (napr. uznaj komu realne treba nieco ako monitor dychu, to je xy-krat mensia pravdepodobnost, ako ze dieta prejde auto ak bude denne chodit popri frekventovanej ceste s mamou za ruku).. a pritom ho kupia a citia sa bezpecne...eliminovat riziko v urcitom veku pri vytuzenom dietati mi take prestrelene neprijde.
@suzi88 V Ikea by som nič pre dieťa nekupovala nemyslím si, že by veci u nich boli zrovna bezpečné.
Môj manžel sa o dcéru staral sám od 7 mesiacov a bol rád za výmysly ako vodítko, chodítko, či ohrádky, lebo ju živil a musel popri nej občas aj pracovať
@lenkalienkam baby teraz chcete davat svoje deti na popruhy lebo su male a neviete ich zvladnut..a co s nimi budete robit ked budu mat 10, 15 a viac rokov??priputate ich doma na retaze alebo ich zavriete do basy??ked ich neviete zvladnut teraz ako ich chcete zvladat potom??? apropo vyskusaj sa dat ty na voditko a nech ta partner taha tam kam chce ist on ako sa budes citit pohodlne 🙂 na voditko patria psiky a nie ludia...
Mila @lenkalienkam, voditko mame v predajni aj na eshope a co som sa pytal mamiciek, ktore ho pouzivaju tak si ho chvalia, najma ked je dieta vacsie a zacne jazdit na motorke, odrazadle a podobne. Je pravda ze sa pohladom okoloiducich nevyhnes, ale bezpecnost dietata je proste prvorada. Hlavne ked su to chlapci, ktorych clovek tazko udrzi na uzde ;)

ja sa na to voditko nemozem ani pozerat 😒 kedysi to nebolo a vsetci sme tu 🙂 chcela som dieta tak sa venujem na plny uväzok a moje ruky su voditko