icon

Vraj mám tučné dieťa

3petka
19. jún 2023

Ahojte, som tak vytočená. Vraj mám tučné dieťa. Mám 3 mesačného chlapca narodil sa predčasne a mal 1,6 kg. Teraz má 5,1. Som ja ta sprostá ale čo. Teraz je taký krásny akurát.
Však ak by sa narodil na termín mal by cca 3-3,5 kg a následne ako 1,5 mesačný by predsa mal tiež nejak tak vahu či…. Neviem

3petka
autor
19. jún 2023

@babyjune ani sama nevie čo a ako. Jedno tak druhé onak. Na rizikovej mi povedala že kľudne môžem za mesiac začať s prikrmami a moja že až o dva.

dominikamacakova
19. jún 2023

Ja to počúvam každý deň

3petka
autor
19. jún 2023

@dadis veď áno ale ja mám mlieka tak na 2-3 dávky. Do dňa. Viem lebo keď začal byt na prsníku nervózny odsala som sa a tak som zistila koľko odsajem a on koľko vypije.

mamusa123456789
19. jún 2023

Autorka, bud rada, ze maličký papa, rastie a vyvíja sa tak ako treba, každé dieťatko je iné a z pediatrickinych slov si nič nerob 🍀

nika23t
19. jún 2023

@3petka netráp sa. Moja mala ako 3mesacna 6 kg, narodila sa s normálnou váhou 3160 g. Naša pediatricka nám povedala, že je obezna. Ako rocna mala 12 kg, ako dvojročná 14. Teraz ma 13 rokov a je ako spageta, v triede najchudsia. Vyslovene jej kosti trčia. A pritom sa vie poriadne najesť. Toto tabuľkové hodnotenie by sa malo zrušiť, resp riešiť len pri výrazných odchýlkach. Teš sa, že malinký Ti krásne papka a priberá, ak treba, daj mu aj UM.

babyjune
19. jún 2023

A este som chcela dodat, ze boli sme u inej "odborníčky" na psychomotoricky vyvoj, a ta nas zase sprdla, ze moj maly je moc chudy (ma 8,4kg - 12 korigo mesiacov)... ze mu mam dat niečo mastne jest 🙈 alebo, ze ja si mam upraviť jedalnicek...
A pritom moj maly ma apetít aj za troch a podla pediatra je uplne v norme.

3petka
autor
19. jún 2023

No vidíte 100 ľudí 100 chuti. Ja som rada že tak papa veď bol naozaj kosť a koza. Aj prvý bol jedák riadny aj mu to ostalo.

vesimelonimarsista
19. jún 2023

Kasli na blbe reci. Povacsine z takychto tucnuckych babatiek vyrastu chudi ludia.

petamich
19. jún 2023

nas maly strasne rychlo priberal a rastol, pediatricka si robila srandu, ze rekordman ordinacie a ze asi mi namiesto mlieka tecie smotana 🙂 aj sme s muzom veru riesili, ze co pokracovacou autosedackou, ze ved nam vydri ani nie rok - a vsetci nam vraveli, ze po roku uz to priberanie nebude take dramaticke a mali pravdu a teraz sa taha do vysky (po muzovi) a napriek tomu, ze vazi relativne dost, tak je celkom stihly uz

simsalabim
19. jún 2023

@3petka ked bola moja najstarsia mala, mali sme babtkovsku kamaratku v rovnakom veku. V roku to dievcatko vyzeralo ako reklama na pneumatiky, samy zahyb. Tiez jej vraveli, ze je vraj obezna. Ako dieta zacalo chodit, ostala tenucka ako cverna. netrap sa tym, podla mna to potom vybeha.

3petka
autor
19. jún 2023
3petka
autor
19. jún 2023

@3petka je takýto naozaj nie je tučný.

dadis
19. jún 2023

@3petka Je krasny ❤️, akuratny. Moj syn sa narodil 4kg,,mal v 3 mesiacoch 6,6 a v roku nemal ani 8kg

mamula20
Odpoveď bola odstránená
luccija
19. jún 2023

@3petka je krásny vôbec sa nerozčuľuj

kornelies
19. jún 2023

@3petka Nehnevaj sa na pediatricku, ale ma pravdu. Za 3 mesiace pribral 3,5 kg, co je vela. S prikrmami suhlasim, nemas sa kam ponahlat, je predcasniatko.
Plnodojcene deti sa nedaju prekrmit, co sa vsak da s dokrmovanymi alebo s babatkami na UM. Uz som videla viacero predcasniatok, ktore mali ledva 2 kg pri narodeni a v roku mali nadvahu. Vzdy je to o rodicoch.

gurybka
19. jún 2023

@3petka Ahoj. Schválne som išla pohľadať knihu, kde som zapisovala ako rastie dcéra. Bola predčasniatko narodená v 33+4 tt. Ako 3 mesačná mala 5650g.
Dnes má desať rokov a 30kg, tenká ako baletka.

nevenka
19. jún 2023

@mamusa123456789 ja som mala deti ako z koncentraku v porovnani s tymto. Je to horsie podla mna, pocuvat, ze mu nedavas jest alebo co si myslia 🙄

3petka
autor
19. jún 2023

@kornelies um dávam max tak 4 dni tak 1-2 krát do dňa skôr 1. Tak čím ho prekrmujem. Však aj deti v brušku posledné mesiace najviac priberajú nie

3petka
autor
19. jún 2023

@gurybka si super. Veľká vďaka za takú info a to je baba.

titla
19. jún 2023

@3petka Vobec sa podobnymi kecami nestresuj. Krasne babo mas s normalnou vahou. Tes sa z neho. Babetka mozu priberat v skokoch, to sa neda pausalizovat. Dojez cokoladu, pousmej sa nad tym a budes mat prihodu do zbierky...

Ked mal moj syn 2 tyzdne, pediatricka ma zprdla, ze este nepribral na porodnu vahu (mali sme tazke zaciatky, v porodnici mi vela schudol). Ze ak rychlo nepriberie, skonci na infuziach, ze ho musim budit kazde 2 hod a ponukat prsnik, aj v noci... no a ja vyplasena matka posluchla, nastavila som si budik, budila v noci dieta z dobreho spanku a strkala mu prso do pusy, o ktore nemal zaujem, chcel spat. Viac krat by som taku blbost nespravila (neskor mi dve pediatricky nezavisle povedali, ze to jeho priberanie bolo v norme. Vahovy prisrastok bol mensi, ale stale o.k.). No a ked sme prisli na kontroku o 3 tyzdne dosrala som druheho sprda, ze dieta pribralo 1400g a nemam mu davat tolko jest! Ze to je prilis. Je treba obmedzit kojenie! Skoro ma slak trafil... dieta medzitym rozpapkane, vrestalo jak tur, ked nedostalo svoje. Mne sa mlieka tvorilo, ze by sa aj minimalne dvojicky uzivili a obmedz to! A najhorsie bolo, ze syna tento nocny dvojhodinovy interval uz neopustil. V noci bol potom na mne nonstop prisaty, az kym som ho v roku neodstavila. To len tolko ku niektorym mudram, co dostanes.

3petka
autor
19. jún 2023

@titla no veď toto aj ja som ho budila každé 3 hodiny ako mi odporučili. A keď som ho jednej noci zobudila a kaslal na mna tak som si povedala že hádam sám vie. Tak sa v noci budí iba na jedno kŕmenie sám. Skúsila som mi dať teraz menej ako normálne vypije tak rical ako zmyslov zabaveny. Jasne že som ho dokrmila . Nenechám svoje dieťa hladné ani za svet.

monika185243
19. jún 2023

@3petka ak je možnosť treba zmeniť pediatričku a máš pokoj...

3petka
autor
19. jún 2023

@monika185243 reálne nad tým uvazujem

mogaa
19. jún 2023

@3petka tam ani tak nejde o to, že teraz má 5,1kg, to by bolo ok v prípade ak sa narodí s normálnou váhou...ale pediatrička má pravdu v tom, že pribral veľa . z 1,6kg na 5,1 za 3mesiace je veľa...mesačne by mal pribrať 700-1000g

1234321
19. jún 2023

@3petka aj ja mám doma predcasniatko, čiže viem, čím si si prešla. Absolútne nepocuvaj nikoho doslova blbe reči. TY si si prešla náročným obdobím so svojim bábätkom a nie tí, ktorí majú tie reči. Upokoj sa a vypusť….

ildiko36
19. jún 2023

@mamusa123456789 moj druhy syn zase mal 2r a ma len 11kg, ovela viac zje ako ten starsý.Tie oblečenia čo môj starsý 5r syn( ako 7mes syn nosil) teraz sú dobre dvojročnému🙈

dilino
19. jún 2023

@milanemila aký krásny maličke ňuňuňu.Je nadherný.

dilino
19. jún 2023

Nepočuvaj blbe reči myslí si že ked to povedala doktorka tak je to tak vôbec nie je tak.Krásne pribera na to že sa narodil ako predčasniatko má pekné kg príbera.Ja som mala dcérku a čo som sa somarin od lekára napočuvala to jedným uchom dnu druhým von.Vôbec na to nereaguj a ani sa nestresuj aby si nestratila mlieko.Myslí že asi požrala všetku mudrosť sveta ked je lekárka.

dilino
19. jún 2023