Vyletela mi ruka na syna
:// strasne som na seba nahnevana, vyzdvihla som syna zo skolky, vsetko relat. v pohode, cesta domov fajn, len na mna cosi lezie (testy mam negativne) nejaka viroza, bacil, proste nie som uplne vo svojej kozi dnes, navyse som spala v noci len do 2:00, potom nie a nie zaspat takze som dnes taka kadejaka… a syn chcel strasne cosi kupit, vysvetlila som ze nie, a dobiedzal, hucal, a ja dookola ze nie, ideme, davala som pozor nech ho auto nezrazi, na co chytil az amok, a mne vystrelila ruka :///// nikdy som mu facku nedala doteraz, nikdy, ma 5r…. strasne som na seba nahnevana, do toho vycerpana, unavena….nechapem ze sa to stalo, nikdy som si nemyslela ze to urobim 😢😢😢😢
@mable123 ty sa tvaris, ze niekedy vsetci ludia bili svoje deti, argumentujes casovym udajom, tak ti davam priklad, ze to tak nebolo..
Ou a veru deti sme boli uplne bezne, aj sme co to vyparatili ako krpci, aj pruser vyrobili ako pubertiaci,, ziadne ukazkove deti, Ani nahodou.. 😉
@hederamonstera si tak.. ale niekomu nevysvetlis...
Odpadnem. Prva tema, kde neprevazuju zeny, ktore by tuto matku zniesli za facku pod ciernu zem a neurobili z nej nasilnicku 😁🙈
@zorkahorka taku temu, kde by si matka bola vedoma neprimeranej reakcie a aj tak by ju zniesli pod ciernu zem, som tu este nikdy nepostrehla.. 🙂
To skor ak niekto vehementne obhajuje bitie deti ako vyborny prostriedok, vtedy ano..
@beronsche par tyzdn9v dozadu bola taka. Matka vylepila dcere, pribluzne v tomto veku, tiez jej to bolo hrozne luto. 90percent zien sa do nej pustilo
@zorkahorka vazne? Fakt som bola na tom, ze vacsinou je tak ako pisem vyssie..
A ubudlo z neho?
Asi budem za harpiu, ale niekedy jedna výchovná je viac ako tisíc slov.....(promotivované matky nepochopia).
Napríklad môj zážitok z dneška, matka s 2 deťmi v Lidli, dievča cca druhý ročník ZŠ - lietala po obchode, šmýkala sa po predajni, pri pokladni sa rukami prehrabávala v krowkách.... A mamička dookola : Pavlínka toto sa nepatrí. Nemala som dojem, že by jej dohovaranie pomohlo.
Niektore zeny pisu akoby si ho zmlatila do krvi. Ano, facka, capnutie po riti je len zlyhanie rodica. Deti aj dospeli mozu mat zle dni, deti tiez si musia uvedomit, ze niektore dni ma rodic total nafigu a take natahovanie nervov moze vypalit, v tomto pripade do facky. Facky a bitky neobhajujem, to nie, ale deti tiez musia vediet, ze to prepasli so spravanim. Verim, ze sa autorka so synom porozpravala a vysvetlili si to. Pocit z facky autorke ostane v pamati a dvakrat si nabuduce rozmysli, co spravi. Stalo sa, porozpravali sa a ideme dalej, mudrejsi v ramci zvladania emocii
@maciatko79 neviem, to bolo mozno este cez prazdniny. Aj ja som sa jej vtedy zastala, ale boli v prevahe
@michalcanka a prave preto, ze kazdy ma svoje hranice, treba mu to vysvetlit, a ospravedlnit Sa. Akoze dieta udriet mozes, ked sa hneva a nechova podla tvojich rpedstav, lebo je male, ale ked ta dospely naserie, tak toho neudries. Uvedomijes si ten rozdiel? Akoze to dieta je menej ako ten dospely?🤦 A potom sa cudujme, ze deti sa tlcu, ked maju taky priklad z domu,,ze ked sa mi nieco nepaci, tak dostanes po zadku.
@autorka, netrap sa, si iba clovek, skutocne mi to vzsvetli, neprestane ta lubit, pochopi to. Aj mu povedat, ze aj ked nieco chce, tak nie vsetko moze dostat, a aj preco nie
@michalcanka aj tym ho ucis ludskosti. Ja neuznavam vychovu,kde je dieta nicim a ze je v poriadku rozdavat facky. Nevravim,ze svoje dieta nikdy neudriem,ale ak sa to stane,chcem,aby vedelo,ze ma to mrzi a takto sa nemaju riesit problemy
@beronsche ale kdeze! Spolicnost prestava akceotovat akekolvek vychovne co i len po riti. Kedysi otcovia deti mlatili remenmi, dnes je uz pacnutie nasilim. Z extremu do extremu
@zorkahorka a co je dobre na vychovnej po riti?
Extrem je benevolencia, dieta bez nastavenych hranic. Ako protipol k vychove k poslusnosti a fyz. trestom.
@beronsche a ako by si riešila takéto situácie ked si taká múdra? Podľa teba je ok, že decko v podstate psychicky týra matku tým, že neakceptuje jej nie, ale vkuse ju vydiera, hovorí svoje? Ak nie čo má matka robiť? Odrezať si uši aby to nemusela počúvať?
@marsmykkok je to dieta, treba ho to naucit, ale nie bitkou🤷, ale to sa darmo vysvetluje niektomu, kto to obhajije..vies co ukaze bitka takemu dietau? Ze ked sa niekto nespravna tak, ako chces, mozes ho zbit.
@zorkahorka ziadne z extremu do extremu, skor sa prislo na to, aby neblahy ucinok ma akakolvek bitka pre dieta.
Kks z jednej facky upistanemu otravnemu decku ktore na xty pokus o vysvetlenie nepochopilo matkine "nie" idu niektore zeny robit nasilie a tyranie a prirovnavaju to k bitke zeny od muza. Rozum sa zastavuje. Netreba byt taky predpokakany z dietata, aj ono zije v spolocnosti a uci sa vychadzat s ludmi, aj ono musi pochopit ze nie vzdy pojde vsetko podla jeho zelani a otravovanim si nie vzdy vydupe svoje. Ale hold, niektore radsej budu dvestokrat opakovat nepocuvajucemu dietatu to iste, uplne bez efektu ale teda maju pocit ako skvele vychovavaju...
@beronsche ved v pohode povedala som si svoj nazor ty si povedz svoj k nadpisu a je... facka je skoro v kazdej rodine, tak neviem co si prekvapena... To, ze mam iny nazor neznamena, ze je o nieco horsi ako Tvoj. Vid televizne noviny aj v dospelosti by si poniektori zasluzili zopar za ucho.
@stanislavicenka tak napíš ako naučiť. Predpokladám, že autorka sa snažila vysvetliť a nepomohlo, snažila sa ignorovať a nepomohlo. Ako ho má to naučiť ak vysvetľovanie alebo ignorácia nepomáha?
@mable123 ty vole, ty davas ake teorie?😂 mas ty vobec rada deti?
Neboj, vaznice nie su plne deti, ktore neboli bite/vychovavane fackami ;) hmmm cim to bude
@marsmykkok ja nechapem, ze v dnesnej dobe plnej informacii, sa este oraktizuje ignoracia dietata, ci facka, alebo po zadku za neziaduce spravanie. Opakujem, takto sa chovate aj k nevychovanej kolegyni, ci niekomu inemu, kto nesplna vase predstavy reakcii na situaciu? Alebo v tom vidite rozdiel? Vo vyske neprisposobiveho🤦
@mable123 ty si mylis rozmaznanost s laskou.
Vies, namiesto strapnovania sa v diskusiu, ku ktorej nemas co povedat, si najdi, ze laskava a respektujuca vychova nejde ruka v ruke s benevolenciou, ci rozmaznanostou, ci nenastavenim hranice. Hranice su v tomto priprade nastavene, a vtedy dochadza u dietata k respektu rodica, a nie bitkou, vtedy dochadza k strachu
@stanislavicenka Kolegyňa ak by mi nevyhovovala dlhodobo tak sa dám preložiť alebo idem robiť inde. Ja neriešim či je bitka správe riešenie, len chcem vedieť ako to má matka riešiť. Lebo súdiť vie každý, ale poradiť nik.
@stanislavicenka jedine kto sa tu strapnuje ste vy... neakceptujete nazor inych a predstavujete dokonalu vychovu kt. neexistuje... z facky robite nieco ako keby ste o tom v zivote pre Boha nepoculi. Dopriala by som Vam mat skusenost 🙂
@hederamonstera Ci ja mam rada deti alebo nie... to ja s Tebou absolutne nebudem preberat takyto trapny dotaz. Napadas moj nazor a to sa mi zda primitivne.
Nehovorim po riti po teplakoch keby dostane alebo poza usi po capici ale facka po tvari skolkarovi ??a tu odpovede ze nevadi?no mila autorka vadi a velmi..
Ja som facku dostala od rodicov jeden jediny krat a to som mala uz 17. Aky je rozdiel medzi tym dat facku 2 rocnemu alebo 5 rocnemu?za to ze nieco chcel?ze mozno mal aj on zly den?ty mas ovladat svoje emocie vies aky mal on den v skolke?mama na ktoru sa tesi cely den pri ktorej je konecne uvolneny a sam sebou da priebeh vsetkym emociam ktore nim lomcuju nezvladne situaciu a fyzicky mu ublizi neprimerane a uplne neadekvatne.
Hambi sa sama pred sebou a dobre ti tak nech ta to zerie.. synovi sa ospravedln a vynahrad mu to.. do buducna pravidlo 10 sekund a 3 velke nadychy. Ze na Teba nieco lezie neni ospravedlnenie keby ta vytocila kolegyna v kancli zareagujes rovnako?das jej po hube?asi nie...
@marsmykkok ked som taka mudra? Pekny pokus o nadradenost...😉
S takymito situaciami mam skusenosti viac nez dost, kedze moje starsie dieta bolo svojho casu pomerne narocne.. Nikde netvrdim, ze som dokonala matka a nikdy som neurobila chybu, ale vzdy sa snazim vychovavat deti respektujuco.
Precitaj si o com je vztahova a respektujuca vychova. Je to nieco uplne ine, ako si zastancovia telesnych trestov zvycajne myslia - ziadna benevolencia a deti bez hranic, ziadne take, ze dieta na piedestali a ako sef celej rodiny, ziadne obskakovanie a rozmaznavanie dietata.. Dalo by sa to zhrnut asi tak, ze je to vychova k zodpovednosti.
A ozaj, krasne fabulujes.. autorka opise konkretnu situaciu a ty
za tym uz vidis psychicke tyranie matky dietatom.
Inak, vies o tom, ze toho 5r dieta ani nie je schopne, kedze na to nema este dostatocne vyvinuty mozog? 😉
Je neuveritelne aku melodramu viete niektore spravit z jednej facky.

Tiez by som sa ospravedlnila a znova opisala situaciu,kt bola a vysvetlila,co sa mi nepacilo. Gratulujem,ze ti 5r nepraskli nervy. :D