icon

Vymýšľajú si takto deti?

21. apr 2022

Ahojte .bola som akurát vyzdvihnúť 4 ročnú dcérku zo škôlky a po príchode domov mi povie že v školke zvrackala..učiteľka mi nič nespomínala keď som bola po ňu tak hneď volám aj jednej učiteľke aj druhej čo ich mala doobeda že čo sa deje že.ci fakt zvracala a obe mi odprisahali že nezvracala že naopak bola dobra aj pekné papala..potom sa malej spýtam znova že či fakt vrackala povie že áno ( 3 týždne dozadu mala črevnú chrípku kde prevracala celú noc)..tak teraz neviem komu veriť ,🙈

stanislavicenka
21. apr 2022

Mozno sa stalo, ze nieco vyplula na zem. Ja zase nie som za nazor, ze taketo deti si vymyslaju. Myslim si, ze umyselne ta nechce Klamat, a bolo to v inom kontexte

joannita
21. apr 2022

Autorka, u nas je nieco podobne. Tiez sme pred mesiacom prekonali vracačky (celu noc) a odvtedy si stale pyta lavor ze chce grckat (asi tak 20x denne) a ked mu ho dam tak jasne nic sa nedeje. Tiez hovori ze v skolke grckal 😃 Ma 4 roky
Podla mna to grcanie bol pre nich taky neprijemny zazitok ze to nevedia nejak vytesnit asi...

panelacikova
21. apr 2022

autorka, ver mi, že keby zvracala v škôlke, okamžite ti volajú. nikomu nie je príjemné (obzvlášť nie po tých nešťastných dvoch rokoch), keď sa "objaví" v škôlke či škole vracajúce dieťa. ako učiteľka (ale zo školy) ti môžem zodpovedne prehlásiť, že keď príde niečo také, okamžite sa kontaktujú rodičia a dieťa sa izoluje až do ich príchodu. takto sa to aspoň robilo na 4 školách, kde som doteraz pôsobila. ešte väčší dôraz sa na toto kládlo pri covide a teraz najnovšie pri omikrone, ktorý máva ako jeden z najčastejších príznakov u detí aj vracanie. čiže verím tomu, že učiteľky by to nezamlčali. určite nie. skôr si dieťa pamätalo svoj nepríjemný zážitok a nejak si ho premiestnilo do dnešného dňa. možno sa o tom rozprávali viaceré deti (že prekonali chorobu a vracali) a akosi sa presunuli z minulosti do prítomnosti 🙂 ver mi, 4-ročná to preženie až až, ale určite nie naschvál. len si nejak čudne pospája súvislosti či časové úseky. napokon, keby šlo o ďalšiu virózu, ver tomu, že už dávno by ti doma niekoľkokrát vracala a jablko by nezjedla 🙂

gabika128
21. apr 2022

@joannita smejem sa lebo u nás to isté, týždeň po chorobe stále nariekal, že ho bolí bruško, ide zvracať. Ja zúfalá som aj bezlaktózové mlieko a jogurty nakupovala 😂 Až jedného dňa za mnou došiel na záchod, držal misku na vracanie v rukách a vraví mi " Maminka mne je zleeeee, asi idem grcaaať... Ale autíčka v telke mi pomôžu!" 😂 🤦‍♀️

miadi
21. apr 2022

Statisticky deti vo veku 4-7r klamu -vymyslaju si najviac .. Moja si v 4r spievala “ otec bije mamu.” V zivote ma muz neudrel. Takze ver tomu ze negrcala to by ti hnet volali. Ona sama moze aj verit ze grcala mà spomienky z pred tyzdna a mysli ze to bolo v skolke ..

jana_eyre_2
21. apr 2022

Môj muž vraj raz povedal v škôlke že mu mama prikladá žehličku na ruku keď neposlucha 🤣🤣🤣 svokra zhrozená keď jej to vraveli, že kde to nabral, našťastie učiteľky ho poznali, bol to taký vymyselnik.. napr že raz sa mamy niekde v jedálni na dovolenke opýtal či si môže odkusnut z pohára a rovno to urobil 😅😅 boo to tenké sklo a hneď sa mu to podarilo..

zuzana9393
21. apr 2022

Nemohla mat len kyselinu? Mozno to povazovala za zvracanie

joannita
21. apr 2022

@gabika128 😂😂😂😂😂 ano toto presne aj u nas. Je mi zle je mi zle a pjošim si cokoladu maminka.
A furt chodi s misou ze ide grckat 😂

sana611
21. apr 2022

Alebo ma napadlo, že či náhodou po odbehnútí na toaletu, ci ju nenapinalo vtedy, možno keď sa vrátila po malej potrebe sa bála povedať učiteľke, a tak o tom nevedia...

belaanabela
21. apr 2022

Áno vymýšľajú, klamú nie v zlom Možno chcú sa tulkat, pomojkat, ľútosť prilubit.... Nne sa osobne stalo že v tomto veku bolo u nás dieťa sa hrať a predo mnou si to to dievčatko neuvedomili a pri prevzatí mamky povedalo jaj oni mi robili zle 🙊🤦‍♀️👎 Ja infarkt klamala až písalo... Hrozný pocit, a ta bezmocnosť, ale mama vedela že klame Hold o mesiac to už nebola pravda....

loginexistuje
22. apr 2022

Jasne ze si deti v tomto veku vymyslaju a netreba hned obvinovat a vyvolavat ucitelkam a prepadnut hysterii
Uplne zbytocne to rozpitvavas a podporujes v nej pocit ze ako sa mama stara a riesi

nadazdi
22. apr 2022

Určite ver dieťaťu ako zodpovednému dospelému dozoru, ktorý ti musel mimo pracovnej doby 2x odprisahať, že sa to nestalo..

autor
22. apr 2022

Nemuseli mi prisahať ja som sa len normálne opýtala..či vracala alebo nie keď povedali nie povedala som ok .zas tu nerobte zo mňa neviem čo..áni na detektor lži som ich neposielala

dada0902
22. apr 2022

Nezbednica 🤭 aj náš si vymýšľa ale nie takéto veci dnes napr. Vylial mlieko a hodil to na malú co vlasne nemohla spraviť lebo som bola s nou a on bol sam v izbe 😂😂😂

cucoriedkacucoriedka
22. apr 2022

No a ako chces zabrániť črevnej viróze....ak to príde tak príde...nerieš to zbytočne...viróza prichádza zväčša rýchlo a nie na etapy..ak je od škôlky ok tak len pozoruje a uvidis

cucoriedkacucoriedka
22. apr 2022

@jana_eyre_2 bože🤣🤣🤣

cucoriedkacucoriedka
22. apr 2022

@joannita môj malý už týždeň vyhlasuje že má postkovidove syndromy

radkamatisova
22. apr 2022

Ja si myslím, že sa jej mohli zdvihnúť šťavy a myslela si, že grcká.

daska58
22. apr 2022

Veľmi ma mrzia Vaše vyjadrenia, o tom ako na Vás učiteľka vybehne. Úcta chýba tejto dobe. Potom sa nečudujte niektorým vyjadreniam, čo tu ženy písali. Neviem, či Vás stres z choroby dieťaťa ospravedlňuje

joannita
22. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka 😂😂😂😂

didi2102
22. apr 2022

@lusinda1989 😄😄😄😄😄😄👍👍👍👍

lusinda1989
22. apr 2022

@didi2102 no čo vám poviem riaditeľka skolky moja teta takze mi bolo hneď jasne že si vymysla

luciannka83
22. apr 2022

Mozno ci pri jedeni jej nezaskocila voda a nazvala to vracanim.

1011990
22. apr 2022

Spinkava ešte v škôlke ? Možno tá prevrackana noc a aj celkovo ta viróza bola pre ňu taký silný zapamätateľným moment, že sa jej to kľudne mohlo znovu snívať alebo tak. Ja som minule v správach videla Daniela Lipšica a hneď sa mi v noci o ňom snívalo. Tak možno sa jej to len prisnilo keď spinkala.

elizita
22. apr 2022

Moja v septembri vracala u babiny na terase a detailne si to pamätá. Ako vracala,čo vracala,čo všetko obracala,ako som ju sprchovala, prezliekla.. a bežné to teraz opomenie,že to bolo teraz, včera,pre chvíľou.. absolútne im časopriestor nič nehovorí..

katkaaaaaaaaaaaa
22. apr 2022

@lusinda1989 😂😂😂🤭🤭🤭🤭❤️

kittykat22
22. apr 2022

mozno jej len zabehlo a trochu vyplula na papier a ako este nema taku slovnu zasobu, nema uplne rozvinutu predstavivost a odhad situacie tak povedala zvrackala ... mohla si v klude len grnut a trosku vyplut na papier. A ked ti tvdi, ze to bolo ako u babky, tak to tak moze vnimat. Dieta nedokaze pochopit, ze myslis na mnozstvo. Je mozne, ze dieta neklame a neklamu ani ucitelky 🙂 Len sa nevie efektivne vyjadrit a potom vnikaju tieto nedorozumenia.

Keby vracala tak ti ju v momente poslu domov - nenechaju si tam chore dieta, ktore nakazi zvysok deti a potazmo aj personal. Nestoji im to za to. Este by mala nejake crevne vazne problemy a nieco by sa stalo, a oni pojdu pred sud. To je to posledne, co chyba ucitelkam v skole. Tahacky po sudoch pre zanedbanie starostlivosti o zverene dieta.

ouwecka
22. apr 2022

To je taky vymyslavy vek.podla mňa ro robia všetky deti

monka105
22. apr 2022

@jana_eyre_2 Presne mi pri tomto príspevku napadlo, ako som ja vraj v škôlke po Vianociach zahlásila, že naši si pod stromček kúpili pálenku. Učiteľky rodičov hneď spovedali ako alkoholikov. 🙈😂😂😂 Pri tom sme nikdy nemávali ani vaječný koňak. Autorka, podľa mňa si malá spojila zážitok z minula s dneškom. Učiteľky by ti hneď volali, tiež sa im asi nechce po malej upratovať zvratky a hlavne, aby im o deň dva vracalo ďalších x detí v triede.

zuzzuli
22. apr 2022

Jasne ze si vymyslaju 🙈 moj synator ked nastupil do skolky mi rozpraval dlhyyy pribeh co bolo v skolke ale ked to ukoncil slovami: " a potom prileteli holubky a zdvihli pani ucitelku zo zeme" som vedela kolka bije 🤣😅😝