icon

Vymýšľajú si takto deti?

21. apr 2022

Ahojte .bola som akurát vyzdvihnúť 4 ročnú dcérku zo škôlky a po príchode domov mi povie že v školke zvrackala..učiteľka mi nič nespomínala keď som bola po ňu tak hneď volám aj jednej učiteľke aj druhej čo ich mala doobeda že čo sa deje že.ci fakt zvracala a obe mi odprisahali že nezvracala že naopak bola dobra aj pekné papala..potom sa malej spýtam znova že či fakt vrackala povie že áno ( 3 týždne dozadu mala črevnú chrípku kde prevracala celú noc)..tak teraz neviem komu veriť ,🙈

Strana
z3
majulino
22. apr 2022

@blumchen2 môj syn dokazal ako 3 ročný presvedčiť učiteľky v skolke, ze jeho rodicov zabil na poli traktor a potom sme prisli my a zobrali si ho z domceka, kde zil s velmi vela detičkami.... 😅🤣
Ako najorv som nechapala ako mu to mohli uveriť, az ked mi vysvetlili, ze 1. On tak zanietene opisoval, ako isiel po poli s mamkou a ockom a traktor ich zrazil a ich brala sanitka atd.
2. Syn bielohlavy, ja odfarbena ryšana, manžel holohlavý 🤣🤣🤣

cucoriedkacucoriedka
22. apr 2022

@zuzzuli 🤣🤣🤣🤣

cucoriedkacucoriedka
22. apr 2022

@majulino ste si boli súdení už v minulom živote ako čítam 🤣

heymissg
22. apr 2022

No moje dieťa raz prišlo s tým, že jednému dievčatku zomrela maminka... s mužom sme boli z toho hotoví až do času kým dotyčnú maminku nevidel v škôlke živú a zdravú 🤷‍♀️

yanni
22. apr 2022

ine srandy 😂 Moja, vtedy dvojrocna, uz vtedy velmi vyrecna, zapotila v skolke, ze maminka sa hneva na ten bordel, co doma ma. Ste mali vidiet, ako sa na mna ucky pozerali. Len ja som zo zaciatku nechapala. Tak nooooo, nas slovensky hovorovo bordel (neporiadok) jasne, ze v Nemecku nepoznaju. Tam je bordel jednoducho bordel (ved viete co). Po vysvetleni sa este dost dlho na mna cudne pozerali😂

filipka250
22. apr 2022

Moj syn mi vcera povedal, ze pani ucitelky biju deti.🤦

danulicek
22. apr 2022

Moji obaja synovia si cca v štyroch rokoch začali takto vymýšľať. Vychádzali z reálnych veci, ktoré sa nám alebo niekomu inemu niekedy stali a vzali to za svoje. Nevnímala som to ako zámerne klamanie, ale kdesi som citala, že to je v tom obdobi proste bezna vec. Chápem, že zvracanie ta vyľakalo, ale som si istá, že toto by si od učiteliek vedela hneď.

mironka
22. apr 2022

ucim v skolke...pred 3 tyzdnami mi zvracalo dieta a vedeli to vsetci. Okamzite som kontaktovala rodicov. Prisli po nu. A ano,deti v takom veku dokazu aj svoje fantazie prezentovat ako pravdu. Predskolak uz tak nefabuluje ako deti okolo 3-4 rokov. Prave tito drobci rozpravaju polopravdy. Pani ucitelka,nase kurky pojedol vlk. A zomrel nam psik (ktoreho nikdy nemali). Asi tak.

zorkahorka
22. apr 2022

A rada chodi do skolky? Moj syn sa niekefy robi, ze je chory. Minule mi tvrdil, ze v skolke kasle.pytala som sa ucitelky, a ze nekaslal

dooodka
22. apr 2022

Situácia: Deti idú na dvor a moje dieťa sa celú hodinku len pozerá, ako sa iné deti naháňajú, hojdajú, šantia aj škriepia. Mne detailne vyrozpráva, ako toto všetko robilo, aj keď sa reálne, len obďaleč pozeralo.
Určite by učiteľky volali, ak viem, teraz zúri črevná chrípka, aj nás drapla a teda bol to “mazec”. A určite by si zvracajúce dieťa nenechali v škôlke. Takže by som učiteľkám verila.
Tiež by som verila dcéri a nenazvala to vymýšlaním si/klamaním. Buď si len zle spojila súvislosti, možno jej len v hlave išiel obraz ako predtým zvracala, kludne jej po jedle v škôlke mohlo pri grgnutí výjsť troška jedla. Mne sa to stáva, ked sa po niečo ohnem, zatlačím si na brucho a teda automaticky to označila ako zvracanie.
Ďalej by som to nijako neriešila. Ak sa bojíš aby vás niečo znova nedraplo, nasaď jej diétnejšiu stravu, žiadne sladké a iné hlúposti cez víkend a vybavené.

ro_manka
23. apr 2022

Konfabulácie 🙂 robí to väčšina detí v predškolskom veku. Nie je to zámerné klamstvo, ani za tým nemusí byť žiadna trauma. Deti v tom veku majú obrovskú fantáziu a veľa krát nevedia rozlíšiť, či to tak bolo naozaj. Je to úplne bežná vec. Aspoň tak nás to učili v škole. Tiež mám dcérku v tom veku a tá si teda dokáže vymyslieť riadne scenáre ;)

jabuducanevesta
23. apr 2022

Nám učiteľka sama povedala že nemáme veriť všetkému čo povedia deti, lebo ani oni neveria vsetkemu

mariaveronikag
23. apr 2022

@gabika128 😂

andreasaf
23. apr 2022

Ahoj, co mi len napada, mala si zrejme pyta pozornost, ktoru mozno ked mala od Teba, ked zvracksla, tak sa jej cnie za Tebou, a opakuje to dookola...treba za tym vidiet to, ze jej bolo s Tebou velmi dobre, a bola by rada, keby sa "to" zopskovalo, deti to chybanid, alebo, ze sa im za niecim cnie nevedia presne uchopit do slov...tak to vyjadria takto...pomojkat, polutovat, ......nam 2 chalanov a stredne dievca, su rok po roku, a viem na malej, ze deti takto obcas vymyslaju, ked tuzia viac po pozornosti...v urcitom veku zacnu viac vymyslat historky, chcu viac msminu len pre seba....navrhujem len tak s nou ist na nakup, ci sadnut si na drink, a byt len s nou, aspon 1-2hodky byt len s nou prec od vsetkych 🙂😉😊🤗☺ aby mala pocit, ze si tam len pre nu samu...

luckynat
23. apr 2022

Jasne ze si vymysla, moj syn je teraz novy v skolke a ucitelkam rozpraval ze v starej skolke sa stale bil 🤦‍♀️Do ziadnej inej nechodil 😀😂🤦‍♀️
A minule mi povedal ze ucitelky sa v skolke pobili 😂😂😂

cucoriedkacucoriedka
23. apr 2022

@luckynat si ho do akej bitkarskej škôlky dala🙂

luckynat
23. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka my ho ani doma nebijeme, ale on furt len o bitkach rozprava jak keby bol tyrany pomaly 😂
Ale este kopu dalsich veci si povymyslal prave v tej skolke, ucitelka uz vie ze ma bujnu fantaziu a ze mu nema vsetko verit…len je to tazke s takymito detmi, nahodou raz bude naozaj vazny problem a kym rozlisime pravdu od fantazie, bude to trvat…a tie nasledky potom…🙏toho sa velmi bojim

laurica1232
23. apr 2022

To mi pripomína ako moje dieťa v škôlke povedalo ucitelkam ze je alergicka na mäso a tie tapy ani nenapadlo sa mňa opýtať alebo rozmýšľať ze asi by som to povedala alebo doniesla papier a tak bola mesiac a pol len na chlebe a polievke kým jednu učiteľku teda nenapadlo sa ma nato opýtať.. Ma 11 je vegetariánka ale rezne a šunku zje 😁😁 to už tie nevinne zvieratka netrpia 😁

slovakboy
23. apr 2022

JOJ zlatíčko malé. Fantázia jej pracuje je to šikovná malá a zdravá výmyselníčka. Ona tomu ozaj verí že zvrackala. Vtedy ste sa o ňu báli a starali sa o ňu tak sa jej to v podvedomí zapáčilo a chce aby si sa jej venovala rovnako.
Alebo túži iba po pozornosti. Deti experimentujú s klamstvom. Kam až sa dá zájsť. Nemajú ešte mieru. Bude určite veľmi inteligentná.

cucoriedkacucoriedka
23. apr 2022

@luckynat presne tak...rozlíšiť pravdu od fantázie...aj my to máme.
Ja mám chudého dlhého syna...pri 134 CM má 25 kíl....minule sme boli v obchode..a mi ukazuje na parky...jeeeej mamina čo to je? Som na neho prekvapene kukla že parky...on mi na to...kúp mi to prosiiiim...som v živote také nejedol..akože jedol.sem tam...predavačka na mňa že vezmite dieťaťu...kukla na syna a on že viete mne doma malo jesť dávajú....ty kokos som nevedela či ho najprv zabiť alebo sa prepadnúť pod zem...modré z neba by mu človek dal keby jedol normálne.

janulik2008
23. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka 🤣🤣🤣

janulik2008
Autor odpoveď zmazal
lienka9
23. apr 2022

Moj ma zachvilku 4 a teraz posledny mesiac,dva som si zacala vsimat podobne "vymysli",resp zacina fantazia velmi pracovat a hovori vseliake veci,niektore realne niektore neuveritelne..neberiem to v zmlom,ze si vymysla, ale skor ma svoj svet.ako pisali baby vyssie mohla si to dcerka pospajat s niekym inym,alebo zvelicit slinu co pustila a uz z toho bolo zvracanie.verila by som v tomto ucitelkam 🙂

adriana522
23. apr 2022

Deti nerozlysuju cas. Minuly, pritomny, buduci. Im sa to pomiesa v hlavicke. Takze ten minuly cas, ked zvracala, sa jej prelina s pritomnostou a hlava jej to nespracuje. A tak povie toto, ze zvracala. Deti klamat nevedia, to len dospely prekrutia, resp.to inac chapu. Snazte sa viac pochopit deti a ich zmyslanie.

luckynat
23. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka jeziiiiiis 😄😄😄😄😄😄

cucoriedkacucoriedka
24. apr 2022

@luckynat noooo🙂

sana611
24. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka ja malej tiež kupujem od vymisla sveta, všetko možné a zrazu mi ukáže mami kúpiš mi to také som nemala, ja kukám na ňu a hovorím akože si nejedla sak ti to stále kupujem a ešte k tomu nahlas v obchode a ja od hambi ani neviem kde mam pozerať vezmem jej to a utekám z obchodu von potom jej vysvetľujem cestou domov ze prečo také výprava, keď ma svetko potom mi povie ale to zo Srandy, vravím to sranda neje akurát hanbu robí namna strach sníma

Strana
z3