Zadržiavanie stolice u 3ročného
Ja uz som zufala. Adamik (3) mi nechce vykonavat velku potrebu. Dokaze zadrziavat aj 5 dni a nakoniec sa vyprazdni, aj to len preto, lebo nalieham. Bojim sa, aby sa mu nieco nestalo. Ked to ide na neho, zacne "tancovat" ( my uz hovorime, ze stepuje), krutit sa a knucat, ale ked sa ho opytam, ci treba kakat a ideme na WC, tak nie a nie. Jasne, ze viem, ze mu treba. Ale.on strasne odmieta a trucuje. Nakoniec vzdy to skonci tak, ze ho uz vezmem (po par dnoch zadrziavania) na.zachod, posadim a cakam. Ale on aj ked sedi, zadrziava a tak ide vreskot, krik, plac. Ja uz nechapem. Ked chcem, aby sa vyprazdnil, tak s nim musim sediet aj hodinu na wcku. Uz som aj kricala na.neho, aj milo, aj hovorim, co vsetko sa mu.moze stat, aj len ticho sedim a sledujem jeho trucy. Ozaj niekedy uz placeme obaja. Pritom od polroka kakal na nocnik pravidelne bez problemovCo mam robit?
Odpadla som dnes !!! Vcera sme cely cas pozerali to videjko o krtkovi a rozpravali sa o tom, dnes mu hovorim, ze ak to na neho pride, tak vykaka sa a sup sup prezlecieme sa a ficime do obchodu nieco kupit. Aaaaaaaaaa prave sme prisli s autickom. On sa v sekunde ako sadol vykakal. Vybity je, och ale tesim sa velmi, ze aspon maly krocik, uvidime ako nasledujuce dni. Drzim nam vsetkym.palce, aby to slo.kazdemu dietatku takto hladko a natrvalo
@gurka12 😂 ja sa na tom doteraz smejem keď si spomeniem...ani som netušila že dvojročné dieťa môže zostať z niečoho také zhnusené
@luciaverner keby som mala protezu vcera mi vypadne pri tom citani....strasne som sa pobavila 😂😂😂😂
Ahoj ja som mala ten istý problém so svojím synom..skúšala som aj po dobrom aj po zlom /myslím tým že som kričala / no nepomohlo... Tak som sa rozhodla dávať ho má WC zo spánku. Každý deň som ho vzala z postieľky posadila na WC a šlo to bez problémov a ani.sám nevedel že bol na záchode a ja som bola kľudná že každý deň kakal. Teraz už nemám žiaden problém ide pekne sám... Samozrejme treba dávku trpezlivosti 🙂
Podla mna to ma psychologicku pricinu.bud to zadrziavanie stolice suvisi s tym,ze vylucovanie riesite pri surodencovi,a on chce tiez takto pritiahnut vasu pozornost.alebo zadrziava lebo ma nieco nevypovedane vo vnutri,nejaku emociu.viem tak,ze zadrziavanie stolice je vlastne hnev na rodica,ze rodica takto 'tresta'.Vyhla by som sa liekom a vyvolavaniu vylucovania.Ak je v poriadku po fyziologickej stranke(prijem stravy,tekutiny,zdravy traviaci trakt),tak si myslim ze pricina je psychicka.pozri si nieco o filialnej terapii.drzim palce aby ste to co najskor vyriesili
@andreaklob prosím ťa ako sa volá tá homeopatia?
@majasa04 už si to presne nepamätám,no zdá sa mi,že sa to volalo spongia tosta. Ale tá pani homeopatka mi vysvetlovala,že homeopatiká sa nedávajú na chorobu,ale presne sa stanovujú na človeka.
Baby, no v Adamikovi sa nieco zlomilo. Prvy krat pekne kakal za odmenu, potom dva dni to fungovalo, potom opat to iste ale len chvilku. A teraz uz som stastna prestastna, lebo kazdy den v rovankom case sa pyta. Dokonca bez odmeny. Muselo sa v nom nieco zlomit. Drzim palce vsetkym detickam a najma rodicom 👍 samozrejme dakujem za podporu, rady a Vase skusenosti.
tesim sa svami mi sme ties tim presli moc sa tesim viem ake to je ket trpime s polu s nasimi dropcami chcelo to cas ale ket clovek u takych dropcov nikdy nevie a mysli navselico😀👶

@radulienqaaa toto nieje v strave....je to taky blok ma to viac deti....sama stym bojujem uz 5 rokov pri dcere....bola v nahradnej skolke tam sa musela vykakat pred cudzimi detmi a nedovolili jej zavriet dvere....mala uz 6 rokov akurat mala nastupit do prvej triedy....takze je jasne ze sa uz pred druhymi a este cudzimi hanbila....odvtedy kaka raz za 4 dni je to hruza....nijako jej neviem pomoct...nepomaha ani strava ani voda ani lanove semiacka 😕