icon

Zaparené pazušky u mesačnej dcérky

kixa127
4. okt 2017

Ahojte prosím vás poraďte mi,
Dcérka má 1mesiac a 5.6kg a stále nás trápia zapareniny pod pazuskami a aj potnicky v slabinách.
Doktorka povedala že pudrovat. ..no nepomáha nám to ☹
Máte s tým nejaké skúsenosti?
Čo by nám pomohlo? Skúšali sme kúpať v Kamilke/ repiku, natierali sme sudocremom,babylove na zapareniny,púder, Bepanthen care masť...no nič nepomohlo
Ďakujem

Zaparené pazušky u mesačnej dcérky
Strana
z2
kixa127
autor
4. okt 2017

@minnie800 v gély...no to mi je divné že doteraz noc a zrazu alergija?

kixa127
autor
4. okt 2017

@viskupovaandrea nie ešte nie...už skúsim zajtra doktorku
Dúfam že to nebude nejaký ekzem

minnie800
4. okt 2017

@kixa127 no tak to by mala hned. Z prachu to teda asi nebude. moj sa napriklad strasne vyhadzal z persilu (co bola vzorka v tom kufriku z nemocnice, ten bol praskovy) ale potom som prala normalne v gelovom ariel ako bezne a nic. Akurat kym bol malicky som pouzivala avivaz frosch.

ajsha123
4. okt 2017

Ja mam dobre skusenosti s Bupi samponom. Obsahuje panthenol. Ked ma potnicky, pridame do vody trosku (fakt malo) samponu a po kupani detom vsetko stiahlo, aj potnicky, aj pod pazuskou. A ked boli vyrazky, trosku do zlta, podobne potnickam, dr. nam kazala dat Holtov krem. Ten vzdy vsetko stiahol a ukludnil. Toto mi podla fotky pride uz ako ekzem, Holtov krem je tiez na ekzem - uvidis, co Ti povie doktorka. Kazde dieta je ine, aj pokozka, neda sa jednoznacne poradit, kazdy sa dobru skusenost s niecim inym.

lubka3232
4. okt 2017

Ja mám veľmi dobre skúsenosti s bepanthen care masťou.aj dneska po kúpaní som si všimla že má zase zapareninky pod pazuskami.ked veľa behá tak sa mu to zvykne stať.zo dva dni ponatieram a vždy pomohlo,mozno skus natierať chvíľku dlhsie

zabulienka266
4. okt 2017

@kixa127 z vlastnej skusenosti a trápením sa so zapareninami a ekzemom - jednoznacne detský praci prášok s dvojitým plakanim a ziadna avivaz. Mne na zapareniny predpisala pediatricka robenu masť a zabrala.

mamina2388
5. okt 2017

@kixa127 detská pokožka je jemná a citlivá .....
Ja som potom práve kupovala v DM babylove tie boli snáď najlepšie.
a ako som písala vyššie tak behom 4-5 dní bolo vyliecene
A najdôležitejšie bolo veeeeela vetrať
24 má už 4roky a chorá bola asi snáď iba 2 krát

jabuducanevesta
5. okt 2017

častejšie umyvať a zasypať detským pudrom, nám pomohla aj tenko natretá modrá indulona

jabuducanevesta
5. okt 2017

kup detsky prasok na pranie, ja som kupovala bupi tekuty a ziadnu avivaz dodnes nepouzivam

bianca
5. okt 2017

@kixa127 len aby to nemalo kvasinkovy povod a to sudocrem moc nepomoze. Dr. Vam mala preventivne predpisat Imazol

ikissedagirl
5. okt 2017

Detska pokozka este ovela tensia ako dospela. Moze reagovat na vsetko zvonku (pracie one, kozmetika, farbiva a chemia v textiliach a plienkach) alebo aj zvnutra (alergeny v potravinach). Ideal prat Len v Lovele, bez avivaze, umyvat Len vodou (ritku lanolinovym mydlom) a sampony a telove kremy podla odporucania koznej. Vsetky vone a farbiva v mydlach su Len chemia, ktoru davas babu do organiznu cez kozu. Potom sa cudujeme ze nemame imunitu a mame alergie :(

kixa127
autor
5. okt 2017

Tak a na kožné sme sa ani nedostali
Pediatricka diagnostikovala seboreu. Predpísala nám a ak už budú ranky tak framikoin,na zapareniny nam nedala nič tak som kúpila imazol ako ste spomínali
Umývať ju mám ďalej v repiku a ak sa nezlepší v pondelok mám prísť
Kúpila som dnes aj lovelu na pranie a bupi mydielko s kamilkou.
Tak hádam sa nám polepší
Ešte raz všetkym dakujem

carrot_apple
5. okt 2017

@kixa127 sudokrem_ úplne zle...rybiu masť si skúšala? Mne vždy pomohla v každom koznom probléme

pehavcek
5. okt 2017

@kixa127 mozes vyskusat okrem repiku aj harmancek. Nam velmi pomaha ked ma maly nieco zapalene. Tiez je super imazol a aj dermazulen. Na tieto dva nedam dopustit. Imazol vysusi a dermazulen premasti a upokoji pokozku.Sudocrem, bepanthen a pod. su u nas nula bodov. Treba poskusat co sadne. Drzim palce

hettinka
5. okt 2017

@kixa127 u nás spoľahlivo BA toto zaberá imazol krempasta.

kixa127
autor
6. okt 2017

Ďakujem dievčatá
No pazusky sa lepšia ale tie zapareniny na slabinkach na nožičkách žiadna zmena.... skúšame imazol uvidím
Striedam repík s harmančekom... uvidím
Hádam sa polepší

mamina2388
6. okt 2017

@kixa127 iba repík !!!
Harmanček nie !!
A lanolinove midlo.

pehavcek
6. okt 2017

@mamina2388 preco harmancek nie? nam pomaha paradne

maykaaa1122
11. dec 2017

my sme mali to iste, pomohol bepanthen..super masticka

kixa127
autor
11. dec 2017

Ani Bepanthen,ani sudocrem,ani imazol ani rybí olej,ani babylove....asi všetko sme vyskúšali ☹
Pomohlo iba kupkanie raz v harmančeku a raz v repiku...a balili sme do obyčajných plienociek :-O bolo to o držku ale pomohlo to 😀 malinká je ok...
Ďakujem ešte raz za rady 😉

lubka3232
11. dec 2017

fu do kelu, nam bepanthen vzdy pomoze. ale zase na druhu stranu ak pomohli bylinky, tak super! hlavne ze je malej lepsie 🙂

pehavcek
12. dec 2017

@kixa127 Fuuu tak to ste mali riadny boj. Nam pomahaju masticky (niektore) ale kupanie v harmanceku a repiku vzdy zaberie najviac. Som rada, ze to pomohlo 😉

kixa127
autor
12. dec 2017

@lubka3232
@pehavcek
Ďakujem dievčence...
No tak každé bábo je iné asi to bude tým. ...
Ale tak zas očkovanie mi zvládla bravúrne 🙂

alenky
12. dec 2017

@kixa127 Skoda, ze som vymazala foto z telefonu. Moje deti male neskutocne skarede zapareniny-tvoje foto su slabucky odvar 😅Syn dokonca ako keby ho oparili vodou. Nam nic nepomahalo z volnopredajnych co sa dalo kupit trosku holtov krem, ale inac stale kozna lekarka, kt.predpisala kortikoidne masti na 7dni a potom sme to len udrziavali. Viem, ze kortikoidy su to posledne, ale ked syncek nevedel vobec ani spat, skriabal si do krvicky. Urcite by som navstivila koznu lek.aby sa to nezhorsilo. A opytaj sa na tie repikove kupele, mne to dr.neodporucala-stale mi vravela rychlo okupat-dolezite je to poriadne vysusit, aby to nezacalo mokvat a potom kremikovat. Ale nemaj obavy vyrastie z toho casom.

lubka3232
12. dec 2017

tak vies co maly ma celkom problem s exemom na nozickach. ked to zacina tak zvykol pomoct bepanthen (ak nie care tak som skusala ten sensiderm) no a ked je to uz rozbehnute, davam atoderm od biodermy. skus sa na to spytat v lekarni, ci nemaju vzorku. ja som z neho celkom nadsena, lebo ostava na pokozke dlhsie (excipial sa mu hned vpil) a hlavne mi usetril cestu ku koznej

sonkaxxx
12. dec 2017

@kixa127 ahoj nam pomohlo toto a mali sme presne to iste po narodeni drobca...Linola fet olbad kozne aditivum do kupela a excipial kozna emulzia, nam sudocream nezabral a po nom to bolo horsie

kixa127
autor
15. dec 2017

@alenky
@sonkaxxx
@lubka3232
Ďakujem určite sa pri ďalšom probléme (čo dúfam že nebude) popozeram.
No už je odvtedy more času a zatiaľ super 👍

lubka3232
23. dec 2017

nie je zac, drzim palce 🙂

marcelkaemmka
23. dec 2017

Ahoj vsetky sa zhoduju na sudokrem no ja nie ! Tento isty problem sme mali mam 3 deturence vsetky narodene v horucom lete a brutalne buchyty tucne no nevies si predstavit tie zapareniny a sudokrem tak ako mi ho chvalili nepomahal ba naopak moja skusenost caaaasto preobliekat aj 2-3 krat za den a zakazdym zdvihnut pazusky a na handicku som si dala teplu bodu s mydlom a umyla jemne utrela a pofukala nech je suche nic som nemastila a nosit vzdusne kosielky nie obtiahnute teraz sa asi najviac zapari ked je utulene vo vankusiku a spoti sa pocas spanku vsak no skus moju radu 🙂

kixa127
autor
27. dec 2017

@marcelkaemmka ahoj
Ďakujem ale asi je každé dieťa iné,už s tým máme pokoj ako som vyššie písala a sudocrem používam stále na striedačku s Bepanthenom
Ale ďakujem

Strana
z2