icon

Zaspávanie 1,5 ročného dieťaťa

4. sep 2021

Ženy ja uz od nervozity kusem do vankúša dnes. Dcera ukazkove dieťa, od mala žiaden problém so zapavanim, položila som do postieľky a do rana o nej nevedela, vytvorila si sama rutinu - vypila mliečko a zaspavala sama do 5minut, či večer ci na obed. Pred mesiacom sa sama od mlieka dostavila (UM od narodenia) 3dni po sebe si ani necucla priam až plakala ked videla fľašu, ok to je v poriadku,stravu ma pestrú, lenze tým sa aj pokazilo zaspávanie. Z 5 minút su 2 hodiny cirkusu z revu a kriku. Sama nezaspi ani omylom, iba u nas v posteli. Trva to prísaham aj dve hodiny lebo vkuse sa sali, smeje, nevie co so sebou, okopava nas, lozi po nas, kolko krát príde a hlavou celou silou do mojej hlavy alebo brucha (som tehotná) ja uz ani porátať neviem kolko modrin a monoklov som mala za posledný mesiac, potom z tých saskov zvykne vygrcat večeru.... Skúšali sme dat aj postieľku do spálne (takmer od narodenia ma vlastnú izbu) ale bolo to ešte horšie. Keď zapsi u nas prenášam ju do izby, niekedy pospi do rána normálne, častejšie sa ale strane ze je hore aj 4-5x s hysterickym vreskotom a nijak sa neda utíšiť len na rukách alebo opäť v našej posteli. Nebuden klamať, lezie mi to na nervy. Vadí mi ked spí s nami, sme nevyspati vsteci traja, dokopani, spotení nervózny. Ja o mesiac rodím, takže dupľom mi je to nepohodlné. Túto noc som distala do brucha taký kopanec ze som myslela ze idem na pohotovosť. Ja normlane rozmýšľam ze ju proste zavriem do izby a nechám revat a vrieskat kým nezaspi, lebo toto je uz neúnosné. (Pošlem adresu, kto chce volať sociálku kľudne nech príde a ukáže ako to "robiť lepšie")
A ano veim ze su tu medzi vami ženy co toto maju od malého bábätka, ale takéto utesovanie na úkor druhých mi nepomôže. Taktiež spoločne spnaie uz proste stačilo, nechceme tal spať ani ja ani muž, cítime veľký diskomfort, dcére to tiež vyhovuje iba na oko (je hore na každr suchnutie, každý pohyb, rano je mrzuta, nehovoriac o tom koľko krát sme ju priľahli alebo zakryli hlavu paplonom)
Nemáte niekto rad lebo si asi už ozaj hodím maslu, dnes som nechala uspavat iba miza lebi uz u som ju išla bit po riti za tej cirkus (od únavy ak by mal niekto chuť komentovať ze asi nie je unavenat, je a sakramentsky po tom uspavacom kolotoči) co zase robila. Som unavená, nevyspata večne nervózna cez den sa musím veľmi premahat s ňou hrať a nekricat od rána, proste celé zle....Zaujímavé je, ze cez obed nema žiaden problém zaspať sama vo svojej postieľke do chvíľky ....

denkatn
4. sep 2021

skus este vsetky uspavacie techniky co najdes na internete, nejaka zafunguje. ze napriklad hojdat v sietke, )ani je to tazsie zariadit, ale ide to, my sme mali hojdaciu siet nad postelou, pripevnenu o okno a o dvere) alebo vozit po obyvacke v kocari, alebo pustat CD s uspavankou, na biely sum je uz asi velka, ci? uloha je aby vydrzala lezat v pritmi, vtedy zaspi, ked sa hybe sama nezaspi, lebo jej rozum hovori, ze este nechce spat. tak musis jej rozum uputat niecim inym alebo ju zbavit pohybu, napriklad tym hojdanim.

alvaluka
4. sep 2021

Skusit nejaku hracku, ktoru by musela ona akoze ulozit spat? Nasa ma babiku, ktoru si doniesla od babky a ked ma ist vecer spat tak jej vysvetlujem, ze babika je jej, uz je unavena a musi ju ist ulozit, zvykne ju drzat za ruku a zaspi.

Zazrak to ale nie je, ona v postielke s babikou ja sedim pri postielke aj hodku niekedy, lebo mala ma rendenciu sadat si, prehadzovat sa, vymyslat kam presunie babiku, no aspon trochu to funguje.

katkaba1
4. sep 2021

Mňa ako prvé napadla spánková regresia. Vek by sedel, zvykne byť okolo 18.mesiaca.
Radu ale nemám. Moje dvojičky spia takto katastrofálne od narodenia ale zbežne aspoň niečo niekedy zaberie. Pri regresiách ale vždy len pretrpieť. Doslova.
Prajem pevné nervy💪

jjanulienka
4. sep 2021

Mam rovnako starú herečku doma... ešte pred mesiacom som ju uspavala na rukách 🤦‍♀️🤦‍♀️
Teraz jej poviem, že ideme citat knizku( lebo keď poviem že ideme spat chytí histeticky plač) chvíľu jej čítam poviem jej aby si ľahla inak nebudem citat a ide do postieľky potom odložím knihu ona spraví ešte 300 premetov a zaspi 😅
Večer zaspava ešte na cecku🤦‍♀️Už som chcela dávno prestať ale nejako sa to ťahá teraz do toho došli zase zuby idu jej 4 naraz takze v noci nespi len cecek hlada😫
Skús tu knižku a hlavne kľud ona cíti že si nervózna... jasne chápem ľahko sa to hovorí... ale viem čo prežívaš. Tiež to zo začiatku trvalo dlhšie kym zaspala ale teraz do 15 minút spi. Hlavne sa tvar ze spis aj ty😉

ariannazara
4. sep 2021

NEPOLAVIT! spravila si už tu chybu ze si ju nenechala tak ako zaspávala pred tým. Je to bežná spankova regresia ktorá trvá tak približne 2-3 týždne ale treba dieťa nechať tak ako zaspávalo pred tým. Môj malý ju tiež mal, toto iste len ja som spravila to ze som ho nevybrala von, bol v postieľke vist našťastie nevie tak tam lezal, skákal, plakal valal sa až od únavy zaspal, takto to išlo páru dní videl ze nič tak spi normálne ďalej. Určite spraviť radikálny krok do postieľky, zhasnúť a spi a plač, neplač musíš vydržať. Čím viac dovolis, tým to bude horšie. Sledujem jednu na instagrame spankove poradenstvo a ma super témy k tomu aj k spankove regresii

autor
5. sep 2021

@ariannazara hej to je pravda ze sme poľavili hned na začiatku, ale ten vreskot a plač čo dávala to bolo niečo hrozné, ja som ju vyberala z poatielkyt uplne bordovu, oci opuchnuté od sĺz, zas nie som hyena že nechám decko úplne fialové od revu tak napospas :(

@jjanulienka knizka u nas vôbec čosi, chce vidieť obrázky a listovať si v nej

@alvaluka máme hračku, spi s ňou na obed tak hovorím dam do postieľky a je tuhá do 5 minút sama. Ale večer to na nu neplatí

Fakt baby ja viem ze "pretrpieť" lenže ono sa to uz nedá trpieť. Ked sa narodí malá o mesiac tak co budeme robiť? Ja mám pocit ze sme skúšali všetko rozumné. Hojdanie,nosenie,kocikovanie po dome a tieto srandy ani nezačínam, to je cesta do úplného pekla. Napríklad dnes zaspala a muz ju preniesol do postieľky, ok o hodinu a pol a zobudila na hysterický rev, tak som zobrala na ruky pomojkat hned zaspala na ramene a ako som ju sla položiť zase plač....toto sa opakovalo hodinu tak. Rezignácie som ju dala ku nam do postele a bol klid, do mikrosekndy spala ako zarezana. Ako keby jej bud chybame my, alebo jej vadí postieľka. Len samozrejeme noc bola zase nedobra, nemôžem mat pri nej otvorené okno lebo je nonstop odkopana a vinku je uz zima, čiže vydychany vzduch, teplo, tlačenica na posteli, ona nervózna nevyspata poriadne my detto....
Tak som sa rozhodla ze ideme je kúpiť normlanu veľkú posteľ dnes a skúsime tak ci pomôže ... (Len potom prečo ma blok len večer a ja obed úplne bez problémov?!)

marianarem
5. sep 2021

Nemoze mat nejaky problem s tym, ze prichadza surodenec, nechce byt preto viac pri vas? Len ak by to aj tak bolo, tak neviem, ako poradit :( Ale niekto, kto ma viac deti by mozno vedel.

autor
5. sep 2021

@marianarem určite môže a aj mne to napadlo, že proste cíti ze sa niečo deje a ze uz nebude sama, tak sa chce viac mojkat a túliť. A to je v poriadku, ja to chápem, ale je to uz neúnosné v tie noci :(. Objednali sme dnes posteľ, dame jej ju do izby a skôr skúsime ist tou cestou tam ju naučiť zaspávať a spat a odísť od nej preč ako ju prenášať hore dole. Aj ked tiez je to také riešenie z blata do kaluže trochu, ale aj ked mam silné reči, prieči sa mi ju nechať vyrevat samu do únavy.

marianarem
5. sep 2021

Jasne, musi to byt tazke, ved skus sa mozno spytat specialne ohladom prichodu surodenca, ci niekto nemal nieco podobne doma. Neviem, ako mala rozprava, mozno by stacilo sa s nou o tom vela rozpravat, uistovat ju, ze ju nebudete mat menej radi, alebo rozpravat o tom, ako budete vsetci styria spolu fungovat. Ktovie, ci aj nezapocula nejaky rozhovor, nieco si zle nevysvetlila, rozumie uz urcite dost. Len ja ozaj v tomto nie som odbornik, mal len jedneho. Sestra ma dve a tam viem, ze starsia nebola nadsena, ze bude mat sestru (bola v podobnom veku ako tvoja). Ked sa rozpravalo o malej sestricke, tak sa stiahla, tvarila sa, ze nepocuje, ignoracia. Pritom vsetko pocuvala, rozumela, pamatala si. Ale teda so spankom nemala problem.