icon

Zaspávanie dieťaťa na prsníku

zizanasabol
10. nov 2012

Ahojte.Moja mesacna dcerka vie zaspat len na prsniku. ked sa kojime zaspi na prsniku, no ked ju potom prelozim tak o chviku je hore a place kym nedostane prsnik a zaspi znovu (cumel uplne odmieta). Mna uz z toho bolia bradavky.Ked chcem aby spala tak ich dudla cely ten cas. Nepomaha ani kolisanie,nosenie na rukach,spievanie,skackanie na fitlopte. cez den chodime 2 x na prechadzky,v kociku spinka 2-2,5 hod (musu sa vsak kocik hybat, ked s nim zastanem je hned hore).
Viete mi poradit ako ju odnaucit od zaspavania na prsniku? Dakujem za vserky rady

boka79
14. nov 2012

@melaniaa

pk ved jasne, je to na kazdom, ako to chce, ja som len pislal pro a proti - o SIDS a to, ze dieta prirodzene , teda v prirode spi s rodicmi, ale volba je na kazdom, ako to chce.

ked je matka na pokraji zrutenia, je dolezite, aby sa z toho dostala...lebo ked nie je mama dobre na tom, tak ani dieta.. len treba najst spravnu cestu

majloo
14. nov 2012

No tak moj syn ma 19 mesiacov a stale zaspava na prse a tiez by som ho chcela uz odnaucit.. 😒 ...aj ked na druhej strane je to take zlate, tak si ma objime, nasosne sa a zavre ocka, pohmka si slastne a zaspinka. 🙂 Najkrajsie chvile..

evamarcel
19. nov 2012

@melaniaa
ahoj chcem sa spýtať a v akom veku si ho nechala vyplakať , lebo aj mne to malá robí a má iba 2týždne .Niežeby som bola odporca spania dieťaťa v posteli ale ja to jednoducho neviem skúsila som to a celú noc som nespala, lebo som sa nemohla ani otočiť ani pohnúť a bola som v strese, aby som ju nezobudila pri pohybe tak som bola akoby v jednom krči, mám postielku pri posteli a bočnicu odobratú a keď tam spinká tak som spokojná aj sa kľudne pretáčam na posteli ale tiež malá keď zaspí na prsku a ju preložím tak po 5-15min. sa preberie a reve a tak sa uspávame aj 2 hodiny som úplne unavená z toho. Tiež som skúšala spať na posteli s malou aj tak že som jej dala cumeľ a to bolo tiež každých 20min. podavanie cumla do pusinky takže zas som nič nespala síce ona bola ticho ale nespala akoby vobec hlbokým spánkom a to sa mi práve nezdá že dieťa by malo aj hlbokým spánkom spať aby si oddýchlo či nie?

velvet26
19. nov 2012

aj nasa zaspi vacsinou na prsniku a to ma 18 mesiacov... 😉 neriesim, spankove navyky sa menia, vyrastu z toho vsetky deti neboj

ladybaby
19. nov 2012

@evamarcel ja mam pomaly rocne dieta a stale neviem spat ked spi pri mne v posteli. V akej polohe ho kojis? My sme mali ten isty problem, vzdy sa prebral pri prenasani, ale potom som zacala kojit po leziacky. Cez den som ho po zaspati na prsku nechala spat na posteli, na noc som ho po zaspati po 20minutach preniesla do postielky. Doteraz ho prenasam do postielky, teraz samozrejme uz aj cez den.

melaniaa
20. nov 2012

@evamarcel ahoj, no ja nechcem vyzerať ako krkavčia matka hlavne ale tu ide o tú únavu a keď sa človek pár dní budí každú chvíľu tak to potom nevydrží. Keď mal 2 týždne tak takýto nebol.. Keď mal tak mesiac tak tiež sa budil každú chvíľu a už som to nevydržala.. a nechala ho tak...išla som do vedľajšej izby a už to vyčerpanie ma nútilo nechať ho chvíľu si poplakať. Samozrejme som tam ani neviem ako zaspala..keď som sa po 30 minútach prebrala tak už bolo všade ticho...išla som ho skontrolovať a pekne spinkal...od toho mesiaca to už nerobil..Až teraz znova.. Keď mal 3 mesiace (teraz má 3. mesiace a skoro 2 týždne) tak sa v noci zas začal budiť každú polhodinu.. Nie od hladu..ale on proste bral "cicík" ako cumlík ... stačilo ho nechať vyplakať a odvtedy spí aj 5-6,5 hod. vkuse..aj keď sa v noci prebere.. ja ho len nakojím, odložím a pekne spinká, sem tam trošku zamrnčí ale už je to OK.. Čítala som veľa článkov o tejto metóde, má veľa priaznivcov aj odporcov... prvý deň plaču tak 1-2 hod.. druhý tých 30 minút... a tretí pár minút.. Dôležite je keď sa rozhodneš nechať ho vyplakať tak už ho v tom nechať a nebrať ho ku dojčeniu.. (pokiaľ si si istá či ho nebolí bruško alebo pod.) lebo si uvedomí "aha čím dlhšie budem plakať, tak ma ktosi zoberie" ...treba vydržať ja som z toho bola na nervy... lebo on začal zúrivým plačom a končil takým tým ľútostivým ..mne to trhalo srdiečko ale tiež nesúhlasím so spaním v postli s dieťaťom...je to síce prirodzené a vraj to znižuje riziko SIDS (čo je nelogické, lebo keď už mám ten monitor v postieľke, tak každé spanie v noci mimo nej je riziko) je to už na tebe ako budeš postupovať každopádne nie som si istá či metóda vyplakania je dobrá v prípade 2. týždňového bábätka :( skús ho nechať dlhšie dojčiť možno zaspí tvrdšie a potom sa už po tých pár minútach neprebere neviem....

melaniaa
20. nov 2012

@evamarcel Inak na doplnenie - on zaspáva pri dojčení aj doteraz ... samozrejme ho potom prenesiem a spinká pekne ďalej aj keď sa trochu zavrtí - išlo o to že sa preberal.. keď som ho preniesla a po pár minútach sa prebral..nechala som ho vyplakať ... odvtedy keď ho spiaceho prenesiem spinká ďalej ... on stále spáva v perinke -síce mu trčia nohy a viažem ho len cez stred, ale lepšie sa tak prenáša 🙂)

evamarcel
20. nov 2012

@ladybaby no kojim ju zatial po sediacky lebo sa este nevie dobre prisat po leziacky ma iba 2 tyzdne ale uz som spravila aj tak ze som si zo sedu ked uz len cuckala lahla a potom som sa odtiahla ale po 20min. zas chcela tak to trva nase kojenie skoro 1,5az 2hod, potom uz spi taku 1,5hod-2 a opat sa zobudi

evamarcel
20. nov 2012

@melaniaa vobec ta neberiem ako krkavciu matku ale ta uplne chapem ja tiez neviem spat ked ju mam pri sebe a som uplne nevyspata v krci len aby si cuckala namiesto cumlika nie som schopna ju tiez nechat vyplakat taku malinku trosku este vydrzim nespat ale potom uvidim ked sa to nezmeni budem musiet nieco s tym robit... mam este jedno dieta a neda sa potom nevyspatej fungovat normalne.

ladybaby
20. nov 2012

@evamarcel u nas to tak tiez bolo, kojenie viac menej celu dobu co bol hore (ja som uz aj volala s laktacnou ci to je normalne tolko kojit, vraj ano, ale ja som ho mala jedineho, tak som sa prisposobila jemu.), ja som to pisala aj na predchadzajucej strane, preslo to nejak po 2mesiaci, neviem presne asi okolo 10tyzdna. Kamoska mala presne to iste, tiez okolo 2-3mesiaca to vecne kojenie skoncilo. Potom si moj drobec cucol kazdu hodku, ale len na 2-3minutky. Ked bude babatko vacsie, skus to kojenie po leziacky, ja osobne si to neviem vynachvalit, cez den zaspal pri kojeni, nechala som ho na posteli a v noci som ho prenasala... Vela zdaru do dalsich dni...

vrn
20. nov 2012

@zizanasabol Mozno ta potrebuje citit ze si blizko, nechces skusit babysatku alebo ergonosic? Urcite by som tak male babo nenechala vyplakat, moze ho boliet brusko ze je zle odgrgnute alebo cokolvek ine (chlad, teplo), velkym placom zasa len nahlta kopec vzduchu a bude boliet brusko este viac..... v nosici bude citit tvoje telo, aj si odgrgne ked bude potrebovat. Drzim palce, zaciatky su velmi tazke, unavne, zda sa ze to nikdy neskonci, ale vyrastie z toho ani nebudes vediet ako 😉
Inak moja prva dcera zaspavala do 1,5 roka len na prsniku, potom som ju to za tyzden oducila, uz bola rozumna. Druha pekne zaspavala sama v postielke ale len do 5 mesiacov, kym sa nenaucila pretocit na brusko a lozit po postielke, odvtedy zasa len ududleme a za 10 minut spi 🙂 Obcas zaspi pri mne ked je uz nakojena, hladkam ju, tiez to uspavanie na prsniku o par mesiacov stopnem.

evamarcel
20. nov 2012

@melaniaa ale to ti stacilo iba jednu noc raz nechat vyplakat ci viackrat musel poplakat?

melaniaa
20. nov 2012

@evamarcel no prvý krát plakal tak hodinu... 2. krát tak 15 minút a potom už neplakal.... sem tam sa stane že sa preberie po 5 minútach ako ho prenesiem ..zas poplače tak 10 minút a spinká ďalej.. Niekedy vymýšľa a skúša ma po polhodinke, ale zas plače iba pár minút a potom spí ďalej.. ale ono odkedy som ho nechala tú hodinku poplakať tak ono je to skôr výnimočné keď sa preberie a plače.. teraz máme aj také krízy cez deň.. Cez deň mi spí len vonku v kočíku, v postieľke nevydrží, a sem tam sa stane že cez deň naspí dokopy 2 hodky, dúfam že to prejde lebo nič nestíham (:

evamarcel
20. nov 2012

@melaniaa este sa ta chcem spýtať a to ho máš v perinke aj počas kojenia? Lebo moja sa puci zlosti ked je v perinke a ju chcem kojit tak ju musim dat dole z perinky a potom ked ju prenasam do postielky tak sa preberie a ked ju chcem balit do perinky zas sa len preberie takze u mna ani z voza ani do voza, vkuse dve hodiny manipulacie a az potom zaspi nejako

melaniaa
20. nov 2012

@evamarcel no môj tiež začne nedočkavo mávať ručičkami nožičkami mrví sa a keď ho zabalím (ale viažem len cez stred a voľnejšie) tak začne zúriť..ale akonáhle si k nemu ľahnem a dám mu papať tak sa upokojí a zaspí (kojím v ľahu) a potom prenesiem

evamarcel
21. nov 2012

@silviamudronova ahoj uz sa to zlepsilo zaspavanie na prsniku, ja tiez mam taku Emku zavislacku a mam za sebou opat tazku noc.

silviamudronova
21. nov 2012

@evamarcel nie nezlešilo,zaspava len na prsniku, Nepredávajú niekde umelý prsník? 🙂 😉 aj ja mam za sebou ťažku noc, ráno som si asi od 8,00 do 8,45 pri nej zdriemla, ale potom som musela aj niečo urobiť, tak som vstávala. naše noci sú hrozné. cez deň ke´d zaspi pri prsniku tak ju prehodím na posteľ alebo do kočika a spi, ale večer len čo ju chcem prehodiť už je hore a plače. no my máme aj bolesti bruška. a cez celú noc ju kojim asi každú hodinu. kým zaspí už zase kojim a tak dookola.tiež čakam kedy to skonči, ale stále nič. ináč blahoželám k Emke. Daj fotku keď budeš mať čas.

sendy182
21. nov 2012

@silviamudronova aho ješte je malinká no časom sa vám režim verím že upravý.......malá potrebuje sať....ten pocit je pre ňu veľmi dôležitý.......naje sa z toho.....ukľudní sa pri tom......... pocit že je pri mamičke je najkrajší a veľmi potrebný pre ňu......neviem máš ju ešte v zavinovačke? veľa detí práve preto nespí lebo sú v spánku nekľudné a nemajú pocit bezpečia.......ja to poznám z vlastnej skúsenosti kde si vedel pospať aj 45 min........pritom pil mliečko 15 min....a ostatok si podudlával.............častokrát som vedela vystihnúť ten moment a preložiť ho do kočiara alebo na posteľ.........cumeľ nechcel.........no skús neaká či jej ho nedáš hneď po preložení a učičíkaš ju.......a tie noci? je to pri kojenom bábatku skoro pravidlom.............daj si ju do postele k sebe......a keď bude hladná nemusíš ani vztávať........viem prechádzaš obdobím únavy.......žiaden oddych..no vydrž...........malá stojí zato.......vyrastie raz dva a onedlho budeš len spomínať na malého "ciciaka"...................ak chceš niečo porobiť tak skús baby šatku alebo vak.........ja som niekedy aj kočíkovala..a..varila............ 😀 ...........nemá ti kto troška pomôcť?............že sem tam nenavaríš.....alebo ti požehlí..........?

evamarcel
21. nov 2012

@silviamudronova juj tak to si ma nepotesila:( to bude asi tym menom 🙂 aj ja cez den celkom v pohode nakojim ju dam ju odgrgnut a polozim do kocika trosku sa ponapina pozlosti dam jej cumel niekolkokrát a potom nejako zaspi, ale v noci mozem davat cumel ako cez den zlosti sa a nic len na prsniku a najhorsie ze sa vie prisat iba po sediacky ja vobec neviem s dietatom spat v posteli obdivujem take mamicky ako sa mozu otacat na posteli a s cim prikryju deticky ak s tou istou perinou tak potom ako sa hybu na tej posteli ved ja ked spim tak sa aj otacam...proste neviem spat aj som ju mala pri sebe a ja som bola hore cele dve hodiny co ona spala.

evamarcel
21. nov 2012

@silviamudronova uz som pridala fotku 🙂 dufam ze dobre som to spravila 🙂 inač ďakujem k blahoželaniu odo mňa napodobne, nech nam tie Emky robia veľa radosti 😉

silviamudronova
21. nov 2012

@evamarcel a nech nám konečne v noci spia. ja ju kojim aj poležiačky potom spolu zaspime, len ona si to kojenie vyžaduje aj každú hodinu ako som pisala. a niekedy nechce ani papať, len plače.

silviamudronova
21. nov 2012

@sendy182 snažim sa uživať si to, ale nie vždy som taká kľudná že sa to da. cumeľ mi nechce ani keby bol zo zlata. radšej si strči do pusy pästičky a tie dudluje. v byte mám kočik aspinka mi v ňom a chodím s nim po celom byte tamkde som ja. som sama, manžel je v robote tekže si musím poradiť.

silviamudronova
21. nov 2012

@evamarcel krásna bábika

jana776
21. nov 2012

Ahoj, moja dcera bola taka ista, spala iba na prse. Asi ta nepotesim, ale u nas sa to zlepsila az ked mala 2 a stvrt roka. Najlepsie je zmierit sa s tym a vydrzat. Ja som ju nechcela nechat vyplakat...

silviamudronova
21. nov 2012

@jana776 vyplakať nenecham ani ja, a to si ma nepotešila, ale vydržim

aklimka81
21. nov 2012

Moja tiez zaspavala iba na prse do 18 mesiacoch. potom sa zo dna na den odstavila uplne sama, teraz ma po nich hladka az kym nezaspi :D nikdy by som ju nenutila, co by bolo proti jej voli, ved raz to robit prestane, hehe. a pravdu povedat, aj luto mi bolo ked sa odstavila :D

mirkita
21. nov 2012

moj zaspaval na prsniku tusim do 14 mesiacov...spanok a budenie sa mu menili kazdu chvilu...ale vzdy sa mi viac osvedcilo prisposobit sa a najst vyhody aj pre mna nez s nim bojovat..u mna vyplakavanie neprichadzalo do uvahy, ani 5 minut som nezvladla to pocuvat nieto este od neho odist a radsej som ho v klude nakojila, dala spat a hotovo...v noci spaval prevazne u nas v posteli, ked som prestala pocitat kolkokrat sa v noci zobudil tak som sa konecne aj vyspala - len som mu dala papat a spali sme dalej, vlastne ja som spala aj pri tom kojeni 🙂
okolo 14.mesiaca som mu postupne oddelovala spanok od kojenia, jeden alebo dvakrat som zvladla asi 10min prerusovany plac a bolo to...ale musel zaspavat pri mne...odstavila som ho v 18.mesiacoch, vtedy sa kojil uz len v noci..plakal 4 minutky a od dalsieho dna spal celu noc
vlastne som len chcela napisat ze keby som vedela ako lahko nam pojde odstavenie tak by som nad tym nemusela vobec rozmyslat kedy a ako to spravit...
a vlastne ta istota ze mi zaspi na prsniku a nemusim vymyslat ziadne metody na uspanie bola super, nakoniec som to brala ako vyhodu...jasne, nemohla som 1,5 roka odist vecer od neho a nechat ho uspat manzelom /aj ked to sa tiez parkratr podarilo/ ale nemuseli sme sa ani trapit tym ze place lebo nevie zaspat, ze ho musime nosit hodiny kym zaspi a pod..pre mna to kojenie bolo pohodlne...prve 3 mesiace to bolo aj bolestive a jednu bradavku som si skoro uplne znicila ale nejak som si to nevedela inak predstavit

silviamudronova
22. nov 2012

@mirkita presne takto to robim aj ja. Snažim sa nemyslieť na to čo bude, ako ju odstavim, ale na to čo je teraz. a teraz mi to vyhovuje tiež takto.

silviamudronova
23. nov 2012

@jana776 a prosím ťa v kočiku ti zaspala? lebo ja keď chcem isť von tak ju musim najskôr pri prsníku uspať a potom položiť do kočíka. včera som sa vybrala na prechádzku uspala som ju a len sme vyšli pred bytovku bola hora a začala plakať nepomáhalo nič, cumeľ mi nechce tak som musela ísť domov. no hrôza. ledva sa vyberieme niekde a nič z toho. toto ma najviac štve. doma mi to nerobí problém, budem ju uspávať aj každých 15 minut, ale von?

jana776
24. nov 2012

@silviamudronova Ahoj, v kociku bol velky problem. Dobrovolne tam zacala byt ked mala dva roky 😝 Do vtedy v nom strasne vrieskala.
Ja som mala manducu, do nej som dala malu a tak sme chodili von. Pripadne som niekedy vzala aj prazdny kocik a ked na mne tvrdo zaspala, tak som ju prelozila.