Zaspávanie štvormesačného dieťaťa pri mlieku

mona_k_257
20. nov 2021

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať, či mala niektorá z vás taký "problém" so svojím baby ako my. Máme takmer štvormesačnú dcérku, ktorá zaspáva tým, že pije mlieko z fľaše (sme na UM od dvoch mesiacov). Cez deň spí iba v kočiari. Keď ju doň položíme, tak spustí hrozný plač, ale dám jej fľašu a po chvíli zaspí. Vie mi v kočiari pospať aj tri hodiny. Ak sa zobudí, tak opäť len fľaša. To isté večerné uspavanie. V noci sa budí 2x a tiež zaspí pri papaní z fľaše. Kdesi som čítala, že až bude dieťa väčšie, tak uspavanie na fľaši už nebude fungovať. Je to pravda? Dávala som ju aj do nosiča ale tam mi nie vždy chcela spať, a ak aj zaspala tak to bola max hodina a zdá sa mi, že ten spánok v nosiči nie je taký kvalitný. A tiež o pár dní začíname s prvými príkrmami a postupne budem dávať menej mlieka. Chmeľ nefunguje, od mala ho nechce , máme doma azda všetky druhy, ktoré sú na trhu.

zuzkaa1991
20. nov 2021

@mona_k_257 moja ma 3,5r a pije vzdy pred spankom mlieko.....zbytočne sa stresovať kazde dieta ine som.zistila ;) co plati pri jendom tak pri druhom nie....ja cely cas snazim improvizovat a sledujem.co dieta chce našťastie vieme rozprávať rok tak uz aj povie ;)

hennyinnsbruck
20. nov 2021

Moja asi do neceleho 2,5r zaspavala na flasi s mliekom ,teraz (3rmala) na vode🙄cumel nikdy nemala flasa je jej uspavak.
ale na vianoce dostane rozpravac rozpravok , odomna nehrozi rozpravka🤣a ide sa na oducanie uz by bolo na case😁tak sa „tesim“ na to.

keithy
20. nov 2021

@mona_k_257 mne to vyhovovalo, kým som kojila tak mi syn vždy zaspal na cicke. To bolo super, len som preložila a bola. Keď mal 1.5r tak som ho prestala kojiť a on ine mlieko nechcel, doteraz mlieko nepije. A zaspáva sám, nik pri nom, zavriem izbu a adios. Cumel nemá od 2.narodenin. Ma skoro 4.r a je to pohoda. Za to mam 6mesacnu dcérku a tu niekedy neviem uspať ani polhodinovym natriasanim. Pomooooc 😀 kazde dieta je iné. Teraz bud rada ze spi, keď bude mať viac rozumu, tak ho nauč zaspávať samého.

dadulamamula
20. nov 2021

@mona_k_257 môj syn má 4 a zaspáva pri mlieku

amelie2017
21. nov 2021

Moja prva dcerka najprv spavala tak, ze som musela lezat vedla nej a ona zaborena medzi mojimi prsiami alebo v podpazusi. Ani pohnut som sa v noci nemohla, v sekunde bola hore. Neskor sme ju museli uhojdat vo vajicku. Neskor az do jej 1 roka som ju musela ist kazdy vecer pokocikovat po ulici a cca po hodine prelozit do postele. Skor by sa opat zobudila. Co by som vtedy dala za zaspavanie na flasi. Od 1 roka sme zaspavanie v kociku stopli, ale museli sme pri nej aspon hodinu lezat, kym zaspala. A cuduj sa svetu, v 2 rokoch sla do svojej izby-mlieko, rozrpravka, pusa, dobru noc. Odisli sme z izby a do 5 minut spala. Nehladaj problem, kde nie je. Zbytocne sa netrap. Spanok deticiek sa tak velmi a casto meni. Co plati dnes, zajtra nemusi. teraz mam 4 mesacneho, tiez vypije mlieko, dam do postielky a zaspi. Kazdy vecer som za to vdacna a trasiem sa, kedy to skonci. Ale ak to skonci, tak si najdeme iny sposob. Navyse, vecne to trvat nebude.