Zateplovanie bytovky a malé bábo

3. nov 2022

Maminy, desi ma predstava ze v jari nam budu zateplovat panelak a ja mam doma male babatko ktore ked spi, pocuje aj padnutie peria na zem. fakt ju budi vsetko. neviem si ani predstavit, co bude, sz zacnu tie zvuky vrtaciek, kladiv a pod. mala ma teraz 3 mesiace. myslite ze existuju nejake bezpecne stuple do usiek pre babatka?

pribinak
3. nov 2022

Volila by som skôr odchod na nejaký čas k rodičom či ku svokrovcom

viestta
3. nov 2022

Moja skúsenosť, že dieťa si skôr zvykne ako dospely. A keď bude najhoršie strcis ho do kočíka a pôjdete na celý deň von. Keď je hnusne počasie ani stavbári nerobia.

bubobubo29
3. nov 2022

Existuju protihlukove sluchatka, nosia to hlavne mamicky ktore nosia v nosicoch na svadby a oslavy, skus pozriet alpine muffy baby

petamich
3. nov 2022

myslim, ze vo svojom vlastnom zaujme by ste ju pomaly ale isto mali ucit na hluk - inak sa neskor zblaznite, my byvame na jednej z najfrekventovanejsich krizovatiek v Bratislave, moje dieta bezne spi pri otvorenom okne alebo na balkone a budi sa, ked je ticho 😂 kazdopadne ak nemate moznost ist niekam na ten cas, tak pripadne chodit na spanky von, neviem ci je riesenie, aby bol roka spavalo dieta so sluchadlami na usiach

julianabelakova
3. nov 2022

Nevidela by som to tak tragicky, ved nebudu pri vasom okne cely cas a dietatko bude mat na jar uz polroka, cize tie 2 spanky sa daju zvladnut a jeden urcite aj vonku 😊

diewcatqoo
3. nov 2022

Moja skusenost je taka, ze dieta zobudil akykolvek pohyb alebo znamy hlas u nas doma.. ked som prechadzala po chodbe a prasklo mi v kolene, do sekundy bolo hore. Ale to, ze susedia nad nami prerabali komplet byt, 3 mesiace vkuse vrtali, tak to nim ani nehlo 🤷‍♀️

marianarem
3. nov 2022

Presne aj u nas - suchla som so sackom, uz sa mrvil. Prehovorit to sa vobec nedalo. Ale kosacky, zbijacky, to ho akosi nebudilo. Vedla vo dvore teraz nedavno dvaja susedia naraz prerabali domy a maly to v pohode prespal.

katesocka
3. nov 2022

Môj syn mal 4 mesiace keď nám zatepľovali dom, úplne v pohodicke spal aj vo veľkom hluku, našťastie mu to zostalo doteraz, bude mať 4 roky no vôbecu nevadí, ak sa niečo robí okolo domu hlučnejšie, aj keď spí.

nikpa
3. nov 2022

Do jari ďaleko, deti sa rýchlo menia a rýchlo prispôsobuju. My sme prežili zateplenie bytovky s 2 malými deťmi. Mladši mal 2 mesiace keď začali. A v pohode sme to zvládli 🙂 samozrejme boli dni kedy sa nedalo, musela som deti zbaliť a zobrat na celý deň k rodičom ale takých dní bolo menej ako tých čo sa dalo zvládnuť doma.

euka210
3. nov 2022

No cca 7mes.moze spat tak 3x denne z mojej skusenosti...bude jar, takze ja to vidim na spanie vonku do kocika.
Moji po 1r sa budili aj na obecny rozhlas, ktory hraval presne v tom najhorsom case medzi 13-14h 🤦‍♀️

ivangeline
4. nov 2022

Sluchadla. My mame vzdy zvuk pri spani. Mam 3 deti,hluku je dost,tiez uz rok prerabaju bytovku. xD

autor
4. nov 2022

dakujem krasne za vase skusenosti a odpovede 😌
@ivangeline ake sluchadla prosim ta? mas nejake konkretne?

danulicek
4. nov 2022

Myslím, že sa zbytocne stresujes dopredu. Nám zatepľovali bytovy dom skoro tri roky, boli tam rôzne patálie, menili sa firmy atd… ja som mala nervy, maly ani nevedel, možno raz dvakrat ho zobudili, keď behali po leseni na našom poschodí. Ale inak sa to dalo zvladnut, deti si zvykli skôr ako my dospeli.

patuska1609
6. nov 2022

Nám na jar pristavovali na komplet nové balkóny zateplenie fasáda. Behali po lesení búchali. A môj malý sa ani nepohol. Podľa mňa je lepšie keď sa naučí. Keď je bábo unavené zaspí hoc kde.

martamasarova
7. nov 2022

My sme to zažili, rok vŕtania s novorodencom, nakoniec si zvykol a dokázal zaspať aj pri väčšom hluku...ale ja som bola na prášky.

aaalenkak
7. nov 2022

Nasi boli od prichodu z porodnice uceny zaspavat pri telke v obyvacke kde sa rozpravame, aby sme sa potom neskor nezblaznili a dobre sme urobili, lebo od oktobra u nas prerabaju byt presne nad nami, burali priecky, obklady v kupelniach atd... Chalaci nic, pekne kludne spali bez ohladu na hluk, skor ja som uz bola na nervy a vlasy mi vstavali dupkom, ale oni si isli pekne svojim rezimom a to veru bol masaker, ze v kazdej miestnosti nieco robili od 7-11 a 12-17 a kazdy den stale robia aj teraz. Treba babo zvykat, bravat ho na prechadzky aj tam, kde moze byt hluk, nie ho drzat v tichu, treba okolo neho normalne zit a fungovat.