Zdá sa mi, že moja 2,5 ročná dcérka dosť schudla
Zdravim maminy, som tu nová a velmi surne by som potrebovala od Vás radu ide o to ze mam 2,5 rocnu dcerku ked smeboli naposledy na poradni pred pol rokom vazila 14 kg a merala 88 cm..ide o to ze sa mi zda akoby odvtedy schudla..je pravda ze sa dost vytiahla za ten cas -aktualne ma 97 cm..ale neviem zda sa mi aj na rukach taka lahsia (nevázili sme ju)..je pravda ze ona je ako motorova mys neustale pobehuje,skáče, vylieza vsade..s papanim nemame problem..nehovorim ze je bohvieaky jedak ale tak papá..moze byt ze tym ze sa vytiahla sa to na nej nejak rozlozilo ta váha??..inak nebyva chora ani sa mi nezda ze ju daco boli..kedze cely den len vyspevuje alebo pobehuje hore dole ..minule sme boli u nasich nevideli ju dva mesiace a hned prva poznamka ze ako schudla..ale potom hned dodaju ze sa aj vytiahla riadne..neviem co mam robit ci to mam riesit s doktorom..alebo to nechat tak..
myslím, že hľadáš problém tam kde nie je, ak máš pochybnosti v prvom rade by som ju odvážila ....to trvá asi 1 minútu a vedela by si či schudla.
Ak je dcérka v pohode, veselá, papá, má dostatok energie ...neriešila by som to.
Moja ma 20 mesiacov a váži toľko isto ako keď mala 12 mesiacov. Proste hmotnosť tá istá. Vyzerá byť vykrmena sadielko sa jej skladá ale hmotnosť stojí. Podľa dr je z tých typov čo pomalšie rastu a asi ma ľahké kosti inak si to nevie vysvetliť lebo neschudla na pohľad a vyzerá byť ťažšia 🤷 nemusí to nič znamenať asi sa tá váha rozložila do výšky
A nebolo by jednoduchsie ju postaviť na vahu a zvážiť? Lebo takto budeš zbytočne polemizovať, či chudne, alebo pribera. Dceru od roku vazim na našej dospelackej váhe.
@lula313 nebolo lebo keď sme ju vážili na našej váhe dva dni pred poriadnou ukazovalo že nemá ani 13 kg no a o dva dni u doktora mala na jeho váhe 14 vážili sme ju u svokry na váhe tam ukazovalo 13.5
Myslim,ze zytocne panikaris,vyzera uplne normalne. Kazda vaha vazi inak,takze +/- 1kg sa v tomto veku uz ani neriesi,to nie je novorodenec. Moje dieta malo 15kg v 5r. Pojde do skoly a ma 17kg. By som bola rada,keby mala 14kg v 2rokoch. To mala sotva 12kg a nosila veci 80-86.
Ako ako vazne toto??🤦♀️tak za prve odvaz si dieta a za druhe ved je jasne ze tym ze ju dvihas ruky vhtiac nechtiac posilujes a zda sa ti lahsia.Pri dcere som mala co robit so 7 kilami,syn je babatko ale aktivne posilnujem a teraz cvicim s 20 kilovou dcerou a dvihnem ju nad hlavu aj 5 krat.Je to predsa normalne.
Ahoj, syn ma 3 roky a vazi 15 kil. Boli sme akurat u lekarky v inej veci a povedala ze je to uplne normalna vaha. Takze klud. Inak aj nas papa ako vrabec 😉😂
Ak Nema problemy s jedenim a nechudne uplne viditelne, resp jej vaha nelieta, tak pri podrasteni do vysky je bezne, ze dieta opticky schudne. I ked vahu ma skoro stale tu istu.
Nase deti rastu tak isto, “skokovo”. Maju obdobie, ked sa potiahnu celkom rychlo do vysky a posobia chudsie. Potom sa zase rast spomali a naberu vahu. A zas podrastu. Takto to mali odmalicka.
(a ide ma porazit, lebo vedia zrazu za dva mesiace zo vsetkeho vyrast a mozem kupovat nove veci).
Neboj, ked vyrástla je to ok. Ja som mala 16 kil keď som sla do prvej. A dr na to. Je len drobunka nemusi mat 100 kil.. aj moja dcera bola taky drobček..

ahoj🙂 aj ja mam taku motorovu mys doma🙂). 4 rocneho...a tiez ta vaha u nas nic moc,hoci papat mu chuti velmi,zje takmer vsetko. Ale neustale v pohybe. Isty cas nam vobec nepriberal,vaha sla trosku aj dole/co som bola tiez vystrasena ale tiez sa velmi vytiahol vtedy. Zrejme mame doma take chudsie drobatka🙂). Teraz ma 110cm a 17,5kg...