icon

Zmení sa farba očí nášho bábätka?

1medvedik1
11. máj 2022

Ahojte 😊 len tak zo zaujímavosti.. Kedy sa vášmu bábätku zmenila farba očí? Obidvaja s partnerom máme tmavo hnedé a naše bábo už takmer 8 mesačné má modré očká 😄
Tak ma len tak napadlo, že sa popýtam iných mamín, že ako to mali. A či sa bábätku môžu zmeniť aj na hnedé ešte?
Aby si to niekto nevysvetlil zle, tak nie, nevadí nám ak by ostali modré, fialové oranžové.. Len som zvedavá a zaujíma ma ako to mali ostatné 😊

Strana
z2
lubina
12. máj 2022

Ja som niekde citala ze 9 z 10 babatiek sa narodi s modrymi ocami a v priebehu prveho roka sa to moze zmenit.

ankare
12. máj 2022

@1angelika práveže ja si pamätám z biológie, že je možné, aby dvaja modrooki mali dieťa s hnedými očami. 🙂

dori2
12. máj 2022

@ankare vramci genetiky je to pomerne bezna vec 🙂

1angelika
12. máj 2022

@ankare no vidíš, možno vedci prišli na niečo nové 🙂 neviem, ktorá sme starší ročník 🙂)

brona235
12. máj 2022

@ankare 🤣 mame postarku.
Ale moj nebohy dedo mal jediny z rodiny take. Zomrel 2 mesiace pred jej narodenim, tak ja vzdy hovorim, ze nam ich poslal na pamiatku... 😊

monika92
27. sep 2022

Moja dcéra mala
Modré oči od narodenia... až po takmer 3 roky kedy sa jej zmenili na zeleno sivé ... syn sa narodil s hnedými a take mu ostali bude mat 3

mery1990
27. sep 2022

@1medvedik1 ja aj priatel mame zele oči.. malý ma dva roky a ostali mu modré🙂

mattova88
19. dec 2025
@nikaeli

ja mám tmavo.hnedé, manžel zelené s takými sivými fragmentami.. drobec mal asi pol roka takú tú babätkovskú farbu, potom sa mu začali zelenať (a manžel bol happy, lebo moja línia je celá tmavohnedá, tak sa vytešoval, že slabšia farba predsa len vyhrala 😀 ) no okolo roka mu očká zhnedli a už ostali hnedé.. nemá ich také tmavé ako ja, ale po zelenej ani stopy

@nikaeli vy to mate podobné ako ja . Ja mam tmavo hnrde manzel zelene a dcerka ma taketo

Strana
z2