icon

Zmení sa vekom zobúdzanie sa s veľkým plačom?

vandaebie
25. mar 2014

Ahoj mamičky, prosím o skúsenosti hlavne tie z Vás, ktoré ste mali tento problém v mladšom veku a dieťatko Vám z toho buď vyrástlo alebo problém pretrval. Od narodenia sme mali problém so spánkom-aj nočným-veľakrát sa budil aj s denným-spávali sme 2x denne max 30minút. Noci sa nám upravili, cez deň tiež už potiahne aspoň na tú hodinku-hodinku a pol, ale problém, s ktorým sa boríme od narodenia stále je, že sa každý jeden denný spánok budíme so strašným plačom (máme 19mesiacov). A je jedno, či sa zobudí po 20minútach alebo po dvoch hodinách. Je to veľmi nepríjemné-jednak pre neho, lebo sa tým okamžite negatívne naštartuje a jednak pre mňa, lebo tým pádom každý jeden spánok utekáme domov, aby sme toto nemuseli riešiť vonku(keď by zaspal v kočiari) alebo niekde na návšteve. S tým samozrejme súvisí ďalšia mrzutá hodina preberania sa, kým sa z toho "dostane" a my môžeme zase normálne fungovať a ísť napríklad von..Je šanca že sa to zmení..????

jul11
25. mar 2014

@vandaebie nasej sa to upravilo,mala to kokolo 14-15mesiaca,teraz ma 21 mesiacov a uz sa budi v pohode. ale bolo to strasne, aj po 2hodinovom spanku,strasny rev.ale iba po tom naobed,ranos a tak nebudila

vandaebie
autor
25. mar 2014

@jul11 My to mame uplne od narodenia a trva to uz cez rok a pol a vobec sa to nelepsi :( nechapem hlavne cim to je, ine kamaratky, ktore maju male deti to vobec nepoznaju a preto neviem ani ako to odstranit, pripadne ci je sanca, ze z toho vyrastie-kto to zazil vie, ako velmi to strpcuje zivot aj mamine aj dietatu..:(

matafen
25. mar 2014

Moja dcera bola taka ista od narodenia, bola velky placko a nervacik, horko-tazko som ju uspala a z jej prebudzania som uz mala fobiu, trpla som, kedy sa zobudi a bude zasa cirkus... Ale vyrastla z toho, kym sme isli do skolky a dnes spi ako drevo 🙂 Neboj, urcite z toho aj vy vyrastiete, chce to len cas a trpezlivost, niektore deti su proste take a neovplyvnis to. Drzim palce 😉

pe
8. apr 2014

jasne prejde to, mozno aj kazdym dnom sa to zlepsi, to je aj tym, ze sa zobudia a chcu byt hned s maminkou, alebo sa im daco zle prisnilo a su vystraseny, ale vsetko sa zmeni vekom

tykat
8. apr 2014

@vandaebie moja 14 rocna sa uz budi v pohode 😀 ako mimino bol vzdy najprv velky rev az potom otvorila oci.

lele75
15. apr 2014

moja dcera mi tak plakavala, ci uz pocas vecerneho alebo denneho spanku,velmi dobre to poznam, su to zmiesane pocity. Vzdy som "zavidela" mamam, ktorym sa deti zobudili a s usmevom pozerali do blba 🙂, teraz ma 20 mesiacov a zda sa, ze mame toto obdobie za sebou...jedine, co pomahalo a na co som prisla az po velmi dlhej dobe trapenia cca 3-4mesiacoch bolo, ze som ju hned nadojcila. Ale muselo to byt hned...ak som zavahala, isla do vyvrtky a nepomohlo uz nic 🙂 Po dojceni bud znova zaspala a to som videla, ze este potrebuje spat-to boli prebudenia po pol hodine,ci hodine spanku. Alebo sa potom po vyse hodinovom spanku takym sposobom upokojila a fungovali sme pekne dalej. Ak nedojcis, skus flasu...ale toto nemam overene. A o 2-3 hodinovom dennom spanku mozem akurat snivat, ustalilo sa nam to na max. hodina a stvrt 🙂 drzim palce!