Zmeny správania 7-mesačnej

skaja_111
9. nov 2023

Ahojte, stretla ste sa niektorá s tým že babatko prestalo blabotat a vydávať všetky zvuky ? Teda okrem placu. Moja bola chorá asi pred týždňom a pól a od vtedy je ako vymenená, vôbec neblaboce, nijak sa neozyva ked nepočítam plač ale žiadny smiech nahlas alebo take niečo čo dovtedy robila, začala krúžiť nožičkami v kotnikoch a robi to cely deň, pridalo sa k tomu aj točenie ručičiek, otvára a zatvára si ich tiež cely deň, zakrýva si uška, ma 7mesiacov. Veľmi sa bojim aby neislo o PAS, na poslednej poradni dr povedala že su to auti črty. Ideme na neurologiu aj na rehabky lebo sa prestala aj snažiť plaziť čo pred tým už boli nejake náznaky žeby chcela ísť do predu. Prosím vás stretla ste sa s tým niektorá ? Ak ano prešlo to ?

taynee
9. nov 2023

Ahoj skaja, netreba este robit zavery, uvidis ako sa to vyvinie. Spozorovala si spomalenie rastu hlavy, nedostatocne zutie, resp. nadmerne slinenie s vyplazovanim jazyka? To su indikacie Rettovho syndromu. Preco ste uz predtym mali suspektne podozrenie na PAS?

skaja_111
autor
9. nov 2023

@taynee idu jej zubky čiže to slinenie neviem či je nadmerne, jazyk vyplazuje občas… tak po poradni ako ju dr videla povedala že to vyzerá ako črty autizmu

dota6
9. nov 2023

@skaja_111 ahoj, nie je to príliš skoro na také určovanie diagnóz? Moja malá je predčasne narodená, nič nerobila ako iné deti, všetko išlo pomaly. Teraz v novembri mala rok. A asi až v 10m začala štvornožkovať a už sa snaží o chôdzu.
A k tej chorobe. Pred 4t sme domov doniesli koronu. A tiež ju to riadne zmenilo. Bola ako vymenená. Ako matka, som cítila tú zmenu. Až mi bolo smutno, kde je moje bábo. Nechcela ani štvornožkovať, len na ruky a keď niečo chcela tak len plakala ale nešla si po to. Neusmievala sa tak veľa ako predtým. Teraz už je to smejko zase. Postupne sa to vrátilo do normálu. Možno ani nevieš a ešte ju niečo trápi po zdravotnej stránke.
Držím palce, nech je všetko v poriadku. 😇

skaja_111
autor
9. nov 2023

@dota6 ďakujem pekne za pekne slova a povzbudenie 🙂 verím že to bude aj nás prípad 🫶🏼

nairia
9. nov 2023

@skaja_111 nie som lekar teda, ale tiez si myslim, ze robit teraz zavery a vyhodnocovat diagnozy je velmi velmi skoro. nie je vobec raritou, ze deti po chorobe maju regres v zrucnostiach. je tiez uplne bezne, ze niekde sa stopnu a rozvijaju sa v inom smere. ale najskor by som to vsetko pripisala chorobe. chce to trosku casu a uvidis, ze vsetko bude fajn.
neuro a rehabkami nic nepokazis, aspon zistis co a ako.

skaja_111
autor
9. nov 2023

@nairia na rehabku ideme v pondelok a neuro vo štvrtok tak verím že to bude Ok

nairia
9. nov 2023

@skaja_111 drzim palce, daj vediet ako ste dopadli. ale urcite bude vsetko v poriadku. vela deti je po chorobach ako vymenenych na nejaky cas.

skaja_111
autor
9. nov 2023

@nairia určite dám vedieť ako sme natom

skaja_111
autor
16. nov 2023

@nairia tak sme po vyšetreniach, mala sa nám medzi časom začala opäť pekne ozývať ale čo je horšie od včera je zase chorá 😞😞😞 ja som z toho už na prášky ale myslím si že nemala dobre preliecenu tu chorobu pred tým…. Neurologicka to zhodnotila že na taku Dg je skoro a nevidí na nej nič zle že zrejme to bude regres po chorobe, fyzio že ma oslabenú lavu stranu dala cviky tak sme cvičili kým bola zdravá… čiže asi toľko no niesom moc kludnejsia

nairia
16. nov 2023

@skaja_111 uz som na vas myslela, ze ako ste dopadli. to ma mrzi, ze je mala znova chora, prajem skore uzdravenie. super je, ze neuro nenasla problem, to je velke plus. a z fyzio si nerob hlavu, potrenujete a bude dobre. kopec deti ma nejaky "handicap" v podobe oslabeneho svalstva, aj my dospeli mame jednu stranu silnejsiu ako druhu. hlavne nech je mala zdrava a nech vam doma robi radost ✊🍀☀️

skaja_111
autor
16. nov 2023

@nairia dakujeme 🤍