Plazenie 7-mesačného dieťaťa

22. máj 2023

O 5 dni mame 7mesiacov, mala sa pretaca z bruska na chrbat a naspat, otaca sa na brusku o 360st dookola, dviha a zhyna nozky v kolienkach, dviha zadok ale s rukami vtedy nerobi nic alebo si ich dava do ust, ak jej drzim nozky taha sa dopredu ak pustim ostane na mieste, nevie sa este plazit a nestvornozkuje, nemala by to uz vediet? Robim niekde chybu? Mam ist na nejake cvicenie alebo k fyzio?

sajmonka_1216
22. máj 2023

Prečo by si mala niekde robiť chybu? každé dieťa je iné... Netreba hneď stresovať..
moja toto začala robiť v 8m... zas švagrinin syn má len teraz 8 a už dávno chodí popri nábytku.. syn druhej švagrinej mal rok a ešte len začal štvrtonožkovať..

mikitilik29
22. máj 2023

Netreba sa riadiť tabuľkami každé dieťa je iné

autor
22. máj 2023

Ano poznam tieto rady a veru typu kazde dieta je ine , netreba dieta davat do tabuliek atd
Len sa pytam, ci som niekdeapravila chybu ak toto moja dcera este nevie,mam ju nejako viac podporovat? Cvicenia? Alebo motoricky zaostava? Inak je skvela, cula, spoznava a smeje sa na ludi, dzavoce, hra sa s hrackami

andreatytler
22. máj 2023

Ak je tam progres, ze napriklad dviha ten zadocek zastejsie alebo na dlhsie, alebo sa toci okolo osi viac koordovane, tak by som nestresovala. Deti si musia natrenovat svalstvo km sa im podari sa vobec udrzat na 4.

autor
22. máj 2023

@andreatytler mozno castejsie , neviem ..toci sa okolo osi koordinovane, aj za hrackami,za vecami.. v ondelok idem k pediatricke tak sa spytam

svokrinjazykmonika
22. máj 2023

Podľá mňa všetko v norme, moja má 7 a pól mesiaca a teraz sa začala plaziť. Ale skôr sa ťahá rukami, na kolená sa nedáva. To iba v posteli keď má spať, to by sa aj na hlavu postavila.

nairia
22. máj 2023

nasa sa sice neplazila, ale 4nozkovat zacala kratko po dovrseni 9m. ma cas a co robi, je super. pivotovanie je dolezite. musi si este spevnit urcite partie a vsetko pojde. uz len tym, ze to skusa, si ich posilnuje.
urcite nemusis stresovat, je uplne v norme.

zuzkaa1991
22. máj 2023

Moja vôbec nestvornozkovala možno v 8m ci kedy zaca sa.plazit takze sa vsade dostala v9.m zacala každý týždeň daco sediet stat ak sa postavila a chcela ist niekde tak si lahla a plazila sa,) moje dieta nie je v ničom tabulkova ani vaha vyska
Je šikovná ma 5r
Neurolog povedala stara ze nebude tak skoro chodit (nezdvihama hlavičku na 3m) zacala pekne na 10.m za ruky a od 13m sama

ema22270
22. máj 2023

Je super ze pivotuje (otaca sa dookola), nas v 6.5m tiez tak a zacal sa plazit, asymetricky, co nebolo velmi dobre. My sme, ale sem tam od 2m chodili k fyzio - preferoval jednu stranu. Ale ked sa vyriesilo co sa malo, nechodila som nejaky cas. kedze sa vsak takto zacal plazit, isli sme znovu a dal nam cvicenia - aj na makkej lopte a potom podla vojtu na podporu sikmeho sedu a aj stvornozkovania. Potom to uz islo vsetko naraz - v 8m sa 1x aj postavil, sadol si - uz pekne rovno, predtym zvladol sikmy sed a zacal aj stvornozkovat. Teraz mal 10m a chodi popri nabytku. Cvicenie dokaze urobit velmi vela. Takze v klude chodte k fyzio a uvidis. Za to nic nedas a budes pokojnejsia. Najskor som si myslela, ze to cvicenia nepomaha, ale potom som az nechapala, ako mu to pomohlo a aj fyzioterapeut pozeral, ze parada, ze uz nemusime ani chodit, ze to ani necakal taky pokrok hned.