10,5-mesačný syn sa nedáva na štyri
Dobrý deň. Syn sa mi vôbec nedáva na4, sle lozi stále na mňa a dáva sa na nohy. Dnes sa zz chytil stola a postavil sa, nl neviem čo robiť, ci riešiť nejakú fyzio u nás v Košiciach, pretože chcem podporiť aj to stvornozkovanie ..
Je veľký problém ak dieťa vynechá 4 nozkovanie?
Ďakujem
Môj prvý syn vôbec neštvornozkoval. Ale on preskočil skoro všetko a rýchlo chodil.
Moja sa zacala plazit okolo 9m dovtedy nic zaostavala neriesila.som to nikdy potom si sadla postavila sa od 14m zacala sama chodit bez stvornozkovania....na 4 sa dala ked.mala asi 2r ci 3roky 🤣🤣 ked sa hrala na psa....
Som.prvorodicka pre mna tiez všetko nove ale za 4r.som sa zacala.chapat svoje dieta a viem ze ma svoje tempo a sama.musi chciet...rozpravat zacala az 3.5r. ....netreba stresovat ani porovnavat ale.zas moja bola v iných veciach šikovnejšia ;)
Pane Bože, to čo sa v poslednej dobe roztrhlo vrece s predpo*ratými matkami? 🙄 Nič v zlom, ale čo sa tu niektoré pýtate, to už nie je vôbec v poriadku.
@au1994 a čím sa vás dotkla moja otázka ?
Nevšímaj si blbé komentáre, skús to poriešiť s fyzio. Ukáže ti cviky ako to podporiť. Nič za to nedáš. Stvornozkovanie je veľmi dôležité.
Porad sa s fyzio, nic za to nedas...stvornozkovanie ma velky vyznam, drzim palce 🙂
Nas ma 11 mesiacov a od siedmeho mesiaca chodime na fyzio, ani sa neplazil. Pravda, niektore deti to preskocia, ale rovnako je pravda, ze stvornozkovanie ma velky vyznam pre buduci vyvin dietata, ja by som sla prekonzultovat
Urcite fyzio. Ukaze Ti cviky. Ano je to problem aj ked Ti budu tvrdit tu, ze nie je. Neprejavi sa to u kazdeho dietata, ale moze to mat dopad na vsetko.. od zleho drzania az po logopediu (aj tam zohladnuju ci dieta lozilo).
Ine je ked detsko vsetko preskoci, lebo ho rodicia prrdcasne vertikalizuju z ine ked ma narusene tie pohybove vzorce.
Radšej nech to raz vidí fyzio a vylúči problém, ako to zanedbat. V KE skúste p. Beresovu (fyzio) prípadne aj p. Švacovu (osteo) ale ona je v Spišskom podhradí.
Radšej navštív fyzio. Budeš mať lepší pocit, že si nič nezanedbala. Štvornožkovanie je pre detičky veľmi dôležité,lebo sa spája pravá a ľavá hemisféra v mozgu. Rovnako aj držanie tela a dieťa získava znova iné možnosti pohybu a aj pre budúci vývoj je toto dôležité. A plazí sa aspoň? Alebo sedí? A robí druhé vzpriamenie? Dáva sa na vystreté ruky alebo aj na kolienka? Péruje na 4 či to vôbec?
Môj prvý syn štvornožkovanie úplne vynechal s tým, že v deviatich mesiacoch sám chodil. Ale teda od začiatku bol popredu. Každé dieťa je iné a nie vždy podľa tabuliek
To nič každé dieťa je iné
Poznám prípad že najprv začalo chodiť a potom sa pustilo stvornoskovat
Moja dcéra sa dala na 4 a ako tak začala štvornožkovať, keď mala 1r a 11 dní 🙂 Cvičili sme Vojtovku, no pre vážnejšie problémy. Žiadna panika, nie sme predsa všetci rovnakí, tak do toho netlačme ani detičky 🙂
@andrea2022 ani by som netvrdila, že je popredu, skôr si osvojil nesprávne pohybové vzorce. Môj tiež chodil skoro už ako 10 mesačný, ale s tým, že musel štvornozkovat.
@andrea2022 popredu by bol, keby absolvoval stvornozkovanie a v 9m chodil. Tym ze preskocil stvornozkovanie a rovno chodil ako 9m mal nespravne pohybove vzorce ako ti pise vyssie.
@ls56 neviem ako sa presne také vzorce prejavujú, ale syn je športovec odmala, momentálne už v dospelom veku. Aj ma mrzelo, že som si viac batolenia z jeho strany neužila
Nás najprv chodil (cca 10 mesačný) a až oveľa neskôr videl iné mladšie deti, tak napodobňovať a občas lozil.
Pokial sa vie postavit je to ok. Nasa sa postavila v 6m a velmi malo stvornozkovala.

Niektore deti to preskocia. Moj prvy syn dlho plazil,kym pochopil, ako funguje stvorkovanie. Stvorkoval krátko a hned sa zacal stavat na nohy.