12 dňové dieťa nespí cez deň
Ahojte neviem si rady s malickym.Ma 12 dni a uz posledne 3 dni mi vobec nespi cez den.Kazdu hodinu chce jest potom je v postielke a ne a ne zaspat.Neviem v com to je.Predtym mi spal aj 9 hod cez den.Je to normalne?
mne spal do 5 mesiaca takmer výlučne len v kočiari cez deň. ozaj len pár náhodných razov zaspal tak že som ho uspala na rukách položila do postieľky a ostal spinkať. Takže som kočíkovala denne niekoľko hodín a niekoľko kilometrov 🙂 A spal len v idúcom kočiari, takže nehrozilo ani také že uspať a odstaviť kočík 🙂 A po 5 mesiaci už spinká aj v positeľke. Neboj je to normálne 🙂
@denulienkad preco? ved je to male dieta, neodlozis ho na policku a nevyberies baterky..
daj si ho do satky, asi chce byt "len" pri Tebe..
a take male babo, ma byt na prse kedy si vyziada.. takze aj kazdu hodinu kludne.
@denulienkad tak potom musíš rátať s tým že ti nebude spať... keď mu nechceš nijako pomôcť..
@denulienkad kasli na predsudky, ze si svoje dieta nenaucis zaspavat v kociku... ale chapem, maly ma iba 12 dni a tak si priority zrovnavas, my, matky profesionalky (teda take co mame aspon dve deti) vieme ze si musime odlahcit vsetko co najviac, a oddychovat, a ze bordel v byte pocka a dolezity je nas odpocinok, lebo inak pride 15 hodin, do vecera daleko, a my nebudeme zvladat deti.... 🙂
takze kludne ho do toho kocika daj nech zaspi a ty si oddychni... starsi mi v kociku zaspaval hned, mal problemy s bruskom a iba v kociku zaspal na 30 minut - inde proste nezaspal a ja som dakovala bohu, ze spi aspon tie 3 razy do dna po pol hodinke..... na prave narodene dietatko brutalne malo, ze???
no a mladsi - bude mat v aprili tri a v kociku ho uspavam stale poobede --- preco sa mam trapit a uspavat v posteli hodinu ci dve, ked v kociku je tvrdy do desat minut????
a ziadne nasledky to na mojich detoch, ze boli uspavavane v kocikoch, absolutne nezanechalo - v skolke zaspavaju na lehatku normalne s ostatnymi detickami...
takze - predsavzatie ze nebudem uspavat svoje deti v kociku a budem ich dojcit je sice krasne, ale ked to inak nejde, tak to nejde... 🙂
@denulienkad skus ho ponosit na rukach, mne malicky tak zapsava, ma 2 mesiace. Niekedy mu to ide "na nervy", to vidim, ze chce lezat, tak ho polozim a zaspi sam. Ale niekedy sa proste potrebuje nosit 😉 No a co, ved je malicky, 9 mesiacov bol v brusku, zrazu ho mam "zo dna na den" dat od seba prec? Preco? Ked potrebuje so spankom pomoct, tak mu proste pomozem. Na nasho zaberaju Uspavanky do postielky od Marie Podhradskej a Richarda Canakyho, stacia 2 - 3 pesnicky a spi ako dudok 😉 Na malinku mi zaberala hudobna lampicka Chicco, pri nej zaspavala (ma 3,5 roka, doteraz pri nej zaspava 🙂 ) 12-dnove babatko je malilinke, este Ta proste potrebuje 24/7. Ver mi, viem co hovorim, vychutnaj si tie chvile, kedy mozte byt takto spolu spojeni, velmi rychlo Ti babatko vyrastie a uz sa Ti take tie uspavacie problemy budu zdat velmi vzdialene. Ako tu uz vyssie niekto spominal, resp. @katusik007 - vieme, aky je dolezity cas, ktory potrebujeme my samy na regeneraciu. Ja sa vzdy snazim urobit vsetko preto, aby som svojim detom pomohla zaspat, ked to potrebuju (teraz nehovorim o vymyslani a spekulovani alebo nasilnom ukladani dietata spat len pre moje vlastne potreby, proste len vtedy, ked vidim, ze spat potrebuju, ale akosi sa im neda zaspat) - stonasobne sa mi to potom vrati 😉 Cize hlavu hore, a skus najst sposob, ako svojmu dietatku mozes pomoct - mozno mu naozajs taci citit len Teba, Tvoju vonu. Skus si zadovazit satku alebo iny ergonosic, precitaj si nieco tiez o noseni babatiek - bud tuto na MK je skupina alebo aj napr. http://www.nosime.sk/ ci http://www.noseniedeti.sk/vyhody-nosenia-deti-a... alebo aj ine stranky, ak mas nejake pochybnosti o tychto veciach 😉 Ale urcite sa neobavaj, babatko si tym nerozmaznas, vcera jedna babula napisala v podobnej diskusii jednu peknu vetu - take malicke babatko pozna v tomto smere len 2 pocity: Je mi dobre alebo Nie je mi dobre. Nedokaze este manipulovat, jednoducho potrebuje blizkost, dotyky, ved v Tebe rastlo celych 9 mesiacov, s Tebou bolo denno-denne spojene 😉 Drzim Ti paste, aby si nasla sposob, ako svoje babatko uspat a aby Ti pekne spalo tolko, kolko potrebuje 🙂

@denulienkad skus ho dat do kociara,...