icon

13-mesačnú dcérku s atopickým ekzémom svrbia nožičky, poraďte čo na to ?

zuzana1234567890
15. jan 2020

Dobry den. Prosim Vas mamičky idem na Vas s prosbou, moja 13 mesacna dcerka ma AE to by tak strasne velky problem nebol ale neskutocne sa atipe na nohach, a strasne sucha o seba nozičky. Najviac v noci ked spinka. Tak ma napadlo či náhodou niektorá mamička niečocnevie. Ďakujrm vemn j

maj98
15. jan 2020

@zuzana1234567890 moja mala tiež mala AE a nič nepomáhalo. Nakoniec alergologicka zistila intoleranciu na mliečnu bielkovinu a vajíčka. Takže dietujeme..

zuzana1234567890
autor
15. jan 2020

@maj98 a je to lepšie? Vidíte nejaké pokroky? ... My tiež čakáme na výsledky z krvi na potravinovu alergiu. Tak som zvedavá čo nám zistia a čo nám vadí...

maj98
16. jan 2020

@zuzana1234567890 odkedy držíme dietu tak ekzem zmizol. Na Vianoce sme trošku porušili lebo sem tam sa kolacik uchmatol ktorý obsahoval aj vajíčko aj mlieko tak sa pred týždňom pár fliackov vratilo ale už je to zase ok.

zuzana1234567890
autor
17. jan 2020

@maj98 no,ďakujem,dufam, že ked nám zistia na čo je malá alergická a vysadíme to,tak nám to tiež dá pokoj... Lebo je to strašné,hlavne kvôli malej,že sa nevyspí,lebo každú noc strašne šúcha o seba nožičky,potom sa na to zobudí a začne si od nervov škrabat zápestie,krk,stehná...

maj98
17. jan 2020

@zuzana1234567890 poznám to, trvalo nám rok pokial sme zistili o čo ide, obvodná aj kožná nás posielali stále domov že to je normálne to sa deťom robí ale keď mi mala každý večer a noc plakala a chodila za mnou že booo tak mi skoro srdco puklo, tak som naletela k doktorke nasrana že nech okamžite niečo robia.. A nakoniec sme aj tak na to prišli sami s pomocou food detective čo sme si sami kupili a brali krv doma a zanasali do labaku a potom nám to alerkogolicka potvrdila ďalšími testami . Ale každý len aby sa zbavil zodpovednosti posielali nás od dverí k dverám...hrozné...uz to mala také zle ako na obrázku a teraz nemá ani jeden fľak. Pomohla masticka zarabana ktorá sa volá affloderm a diéta

mimaan
17. jan 2020

@zuzana1234567890 Ahoj, mojej malej nikdy ziadnu alergiu nezistili. Teraz ma uz styri roky. AE sa zmiernil. Mame obdobia, ze nema ziadne priznaky. Vacsinou ma vsak suchsiu kozu, prip.nejake lozisko pocas zimy. Ak ti mozem odporucit, skus malu kupat v ovsenych vlockach. Pripadne si urobit vrecusko z gazy, do ktoreho das klasicke ovsene vlocky, zalejes horucou vodou, nechas vychladnut a potom viackrat za den (napr.pri prebalovani) nozicky + ostatne casti, ktore svrbia pretries tymto vreckom (netreba silno suchat, iba vyzmykat vrecusko a popretierat). Vecer iba osprchujes a poriadne natries kremom, ktory pre malu pouzivas.Odporucil nam to jeden kozny lekar z Brna a nasej malej to velmi pomahalo.

zuzana1234567890
autor
19. jan 2020

@maj98 naša malá tiež mava taketo flaky.. niekedy ešte horsie. No tak dufam ze nam niečo zistia.. lebo to už sa nedá vydržat niekedy... Čo vnoci robí od bolesti.

zuzana1234567890
autor
19. jan 2020

@mimaan my sme malu kupali v ovsenych vlockach,aj v olejoch. Aj v repiku sme skusali. Nič nám nepomohlo

semila001
24. jan 2020

moj syn ked mal 2 mesiace tak sa mu vyskytol ekzem fliačik na líčku jednom chodila som k dr davala všeliake maste na to a nepomohlo.. išli sme na kožne dali nám mastičku a nepomohlo.... ked mal rok a pol mu zistili alergiu na kravské mlieko z krvi ... poslali nas na gastro tam brali krv alergia sa potvrdila dali špecialne mlieko NEOCATE JUNIOR bez prichute a sirup AERIUS rano a večer a mastičku z lekarne EXCIPIAL a pomohlo zmizlo .Dnes pije kravské mlieko je syry jogurty všetko mliečne a už je chvalabohu dobre .Ja vám prajem vela vela štastia

zuzana1234567890
autor
24. jan 2020

@semila001 nam zistili alergiu na vajička,oriešky,soju.. tak sa tomu vyvarujeme, no uvidíme čo Bude dalej. A excipial nam nerobí dobre,malá po nom celá zčervená a strašne plače,a aerius nám tiež nezaberá... Tak uvidime ako to pojde s tou dietou. ')

quellchen
7. feb 2020

@zuzana1234567890 možno by sa našlo aj orginalnejsie riešenie na ten AE, ako je vynechavat z jedalnicka tak dolezite potraviny....napíšte mi do emailu mojasocieta@gmail.com

zuzana1234567890
autor
7. feb 2020

@quellchen uz sme vyradili to na co nam zistili alergiu a chvalabohu uz dobre 🙂 zatial