icon

16 hodinová cesta autom s ročným dieťatkom. Dá sa to zvládnuť?

vecnastudentka
24. apr 2020

Ahojte, s manželom sme žili oddelene až dosiaľ ale chceme sa za ním aj s bábätkom presťahovať. Kúpili sme auto, aby sme sa mali ako dostať do Nemecka, obávam sa však veľmi tej cesty. Zažili ste už niekedy niečo podobné? Dieťatko už pekne papá, neviem ani ako by som mu zobrala so sebou príkrmy, zvyknem variť z čerstvých surovín, ale mám už kúpené aj výživky, len všade píšu, že to treba ohriať pred podávaním.

ckatka
24. apr 2020

My sme cestovali veľa...prikrmy v sklickach napríklad z DM som vonku vôbec neohrievala, ved neboli v chladničke....
Úplne v pohode. Skôr sa bude nudiť...A ja by som tu cestu určite rozdelila na dve časti. Ze niekde prespať lebo šoférovať 16 hodín tiež nie je sranda ani bezpečné.

mtsl
24. apr 2020

dieťa cestu zvládne v pohode. Na benzínkach sa dá jedlo ohriať, skoro všade sú mikrovlnky. Cestu treba naplánovať prevažne v noci. keď bude dieťatko spať. Ráno hodinová pauza, nech sa prejde a unaví. Zvládnete to. 🙂

marca12
24. apr 2020

Na dlhu cestu sa treba vydat na noc,aby vam vacsinu cesty prespalo. Rano oddych,sofer si pospi,vy sa poprechadzate. Neviem ako ste zdatni ci ste zyknuti soferovat na dlhsie trasy. Treba si davat pauzy,poprechadzat sa. My zvykneme kazde 2 hodiny zastat 5min.prestavka. Niekedy potiahneme aj 4 hodiny vkuse

maris5
24. apr 2020

Cestu by som rozdelila na dve casti ak ides sama. Osobne by som nesla v noci, v noci sa mi zle soferuje. Dietatku zobrat hracky, ktore oblubuje. Pesnicky na usb. Moj ma rad Fihu, tak by som mu pustila video. Ovocnu vyzivu neohrievam, ale vsade na benzinkach su ochotny a ohreju ti stravu. Este vyskusaj kupovany prikrm dat dietatku pred cestou, ci mu bude chutit. My sme tak isli na vylet, malemu sme vzali prvy kupovany prikrm, a nezjedol. Reval ako tur a nechcel to jest.
A pravidlo pri cestovani s detmi, ked su ticho a spia ficime a nezastavujeme aj keby sme sa mali pocikat. 😀
Stastnu cestu

matapo
24. apr 2020

...v pohode, dajte si jednu noc na prespatie niekde. My sme sli min. rok SK - IE, s troma detmi, najmensi 1,5 roka. Cestovali sme dva dni, jednu noc sme prespali v B&B + este 17 hodin lod a potom este posledne 3 hodiny cesty. Decka v pohode, treba ratat s vacsimi prestavkami a s castejsimi a dovoleny samozrejma aj tablet na dlhsiu dobu, hracky, nudu chvile kedy ho budes musiet pozabavat. Nam sa ide s troma lepsie cez den ako v noci...

zabina27
24. apr 2020

teraz ta pustia cez hranice? pokial ano a pojdete teraz, tak vyzivky, ovocie (banan), suchsie pecivo (jednu cestu prezije aj bez varenej stravy, pripadne chladnicku do auta a nejaku pomazanku, maslo, sunku, cez pauzu natries), dost caju, vody a zabavky ako radia baby. pokial vas nepustia, tak to ries potom, ked budete mat ist, babo podrastie, mozno mu budu chutit uplne ine veci ako teraz, nebude uz jest kasovite prikrmy ale normalne jedlo, tak budes rozmyslat nad inymi potravinami, ktore budes brat.

pukavica
24. apr 2020

Cestu zvladne, bude to chciet nejake tie zabavky do auta a hlavne aj prestavky, aby sa vedelo natiahnut troska po tej autosedacke

alexandra2010
24. apr 2020

Rocky cestujeme do nemecke, od narodenia obidvoch deti. Nikdy v noci. To len ked naozaj si isty nocny sofer a druhy den este vladzes byt fit. Isli sme vzdy cez den. Rocne dieta asi kazde 3 hod pauza, neprekrmovat aby negrcalo, vzdy len menej ponuknut. a malo obleceni, sedacky su ako sauna. Hlavne vajicko nevetra.

juliet86
24. apr 2020

na pumoe ti vedia prihriat. pripadne maly plynovy varic a pokempujete s ogriatim na oddychocadlach. ak je rad v autosedacke ste zdravi si fajn sofer tak na dva razy to date...

vecnastudentka
autor
24. apr 2020

Veľmi vám ďakujem za rady 🙂