2,5 ročný syn si dáva autíčka vedľa seba. Znamená to niečo?
Ahojte chcem sa opýtať či aj vaše deti sa hrajú s autíčkami tak že si ich dávajú vedľa seba môj syn ma 2,5roka a bojím sa aby to niečo neznamenalo. Ale žiadne iné príznaky autistu nemá
Preco by to malo byt divne a hned robit z chudacika autistu, lebo sa hra s autickami? 🙄🙄
@sisa_s máte pravdu
Môj robil to isté a nie je autista. Teraz má v izbe riadny chaos. Ono ho to prejde, keď podrastie.
Môj si ukladal autíčka a aj točil kolieska….autista nie je. Nerozumiem prečo hneď privolávas to zle.
Aj ja som si ich ukladala do radu - zoraďovala som od najobľúbenejšieho po tie najmenej, alebo nové/ošúchané, najrýchlejšie...
Synovia zase parkovali 😉
Strasne, teraz uz aby sa dieta balo aj hrat po svojom. Kazdy druhy autista a hyperaktivny
Môj syn má rok a pol a tiež sa tak hra. Neboj sa, pokiaľ nemá iné príznaky, tak určite autista nebude. Hlavný je očný kontakt, komunikácia v okolím... Každé dieťa sa nejako hra.
O ukladaní hračiek neviem nič. Ale myslím že ak by bol autista videla by si aj iné príznaky
Dcerka ma 2.5 r a od muza dostala za kufor auticok z detstva..tiez sa hra tak,ze ich zoraduje,dokonca aj podla farieb,a potom sa hra na preteky..autista urcite nieje 😉
Vy niektoré fakt neviete, čím sa už zaoberať, len sledujete každý pohyb dieťaťa? A nielen dieťaťa, ale aj svoje každé pichnutie, každú vyrážku a už hľadáte diagnózy? Dajte si Neurol a robte niečo užitočné.
Normálne sa hrá,možno je len pedant 😘👍
Ked som bola s mojou na 2 rocnej prehliadke pytal sa ci stavia kocky na seba. Vravim nie vedla seba…az ma zarazila tato otazka. Ale nic na to nepovedal 🤷🏼♀️
Bude mat Buduci mesiac 3 roky a stavia ich na seba takze klidek😂
Urcite nema autizmus ani nic
Ja si myslim, ze sa mu paci, ked su auticka vedla seba. Este budes o par rokov spominat ako ich mal pekne zoradene
Môj to tiež robí 🙂
Mám flakony parfemov poukladané vedľa seba čiže som autistka? Wow, dobré vedieť kedže mám už 31 rokov...chúďatá deti, ktoré sa uź nemôžu ani normálne pohrať lebo hneď majú diagnózu..
Znamena to, ze sa hra 🤷♀️
boze moj.....co by to malo znamenat? asi nerad parkuje pozdlzne :/
Jasne, znamená to, že robí kolónu!
Môj sa tak miluje hrať, uklada, preklada, robí kolony, autá vedľa seba, autá za sebou. Všade😃
@danieladeley ja tiež 😀
A autorka môj ma 4 a robí to odkedy si pamätám, traktory si vždy upratuje od najväčšieho po najmenší, tiež od kedy si pamätám. Je to normálne zdravé mrchavé chlapčisko 😉 hoď sa do kľudu

Treba zistit ci ma aj ine znaky okrem tohto...ak nie bud v klude..ak nieco k tomu pribudne pre istotu smer psycholog a uvidis 🙂
Autorka, pogoogli si na nete "Positioning Schema", neviem ako je to po slovensky, ale je to uplne normalne spravanie v tomto veku.
Pripadne pozri nejake videa, napr. toto:
Na konci su aj tipy na hry/aktivity pre deti v tomto obdobi. 🙂
Mám v rodine okrem mojich 3deti ešte 10deti, rôznych vekových kategórií.. z toho je 6chlapcov.. na každého z nich som v určitom životnom období dávala pozor keď to bolo potrebne a úplne KAŽDÝ chlapec (vrátane mojich synov) si parkoval autíčka vedľa seba, alebo za seba.. je to proste taký tip hry, naozaj nerozumiem kto vypustil do sveta tu informáciu, že sa jedná o nejaký znak autizmu..
Ja sa tak stale hrajem ked uz si k nim sadnem..😂. Neviem odolat,ked ich ma tak vela, naskladat ich vedla seba😀.
aj môj brasko to robieval keď bol malý. Je z neho šikovný mladý muž. 🙃
Keď sa hrá s AUTAMI, tak je AUTISTA. Logické, nie? 😂😂😂
Preboha 🤦 ako mama autistu ti vravim, ze mozes byt pokojna, na to naozaj nestaci ukladať auticka.
joooj tak toto snad nemyslis vazne? to je teraz nejaka moda hladat nasilu problemy tam kde nie su? budz rada, ze chlapec ma cit pre poriadok 🙂 a vobec to prosim ta neries
Asi tomu nerozumiem, ale prečo by to malo byť divné? 🙂

Nezaťažuj si hlavu, možno napodobnuje parkovisko, stále bude mať nové a novšie inovácie svojich hier.